ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

در مراسم رونمایی از پایگاه ۱۶۴۹ مطرح شد: روبیکا ۷۰ میلیون کاربر رجیستر‌شده دارد!

مراسم رونمایی از پایگاه ۱۶۴۹ در ساختمان سازمان فناوری اطلاعات برگزار شد و پیام‌رسان‌های بومی به ارائه آمارهای جدید پلتفرمها پرداختند.

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۲۷ آذر ۱۴۰۱ | ۱۵:۱۲

مراسم رونمایی از پایگاه و مرکز تماس ۱۶۴۹ در سازمان فناوری اطلاعات واقع در وزارت ارتباطات برگزار شد. در این مراسم نهادهای مختلف در مورد اقداماتی که در راستای آیین‌نامه حمایت از کسب‌و‌کارهای دیجیتال انجام داده‌اند، صحبت کردند و مدیران پیام‌رسان‌های بومی نیز به ارائه آمارهایی درباره پلتفرم‌های خود پرداختند.

پایگاه ۱۶۴۹ در راستای پیگیری مفاد مطرح‌شده در آیین‌نامه حمایت از کسب‌و‌کارهای دیجیتال راه‌اندازی شده است. بر‌اساس اطلاعاتی که در این مراسم اعلام شد، تا امروز بیش از ۲۴ پلتفرم درخواست بهره‌مندی از مفاد حمایتی این آیین‌نامه را داشته‌اند و از بین این آمار، در‌حال‌حاضر ۵ پلتفرم حائز شرایط از آب درآمدند. ایتا، سروش پلاس، روبیکا، شیپور و کسبینو، این ۵ سکو هستند که مدیران آن‌ها نیز در این مراسم به ارائه آمار و ارقام از پلتفرم‌های خود پرداختند.

آمارهای جدید اعلام شده توسط پیام‌رسان‌های بومی

«حسین قائمی»، روابط عمومی ایتا با ادعای اینکه ۱۵.۸ میلیون کاربر فعال ماهانه در این پلتفرم وجود دارد، تأکید کرد روزانه ۹.۲ میلیون کاربر در ایتا فعال هستند. او این آمار را یک نسبت شصت درصدی دانست و تأکید کرد که روزانه اندازه یک استادیوم آزادی به آمار این پلتفرم اضافه می‌شود: «روزانه ۸۵ میلیون گفت‌وگوی شخصی در ایتا انجام می‌شود. همچنین میانگین پیام‌های تبادل‌شده در یک روز در یک گروه عادی نیز ۱۱ میلیون پست و در کانال عمومی، ۹۷۰ هزار پست است.»

او تأکید کرد بیش از ۴ میلیون کانال و ۷ میلیون گروه در ایتا وجود دارد و ۸۲ هزار کانال به‌طور روزانه فعال هستند: «۴۵۰ هزار کانال خصوصی نیز در ایتا وجود دارد.» او همچنین ادعا کرد که میزان بازدید از کانال‌های عمومی در ایتا به بیش از ۱ میلیارد بازدید در روز می‌رسد و آن را برابر با جمعیت کشور هند دانست. قائمی همچنین تأکید کرد تا امروز ۶۰۰ هزار جلسه لایو در ایتا برگزار شده است.

بختیاری، نماینده روبیکا نیز با اعلام اینکه ۴۵۸ میلیون کانال و گروه در روبیکا وجود دارد، اعلام کرد که مجموع کاربران رجیستر‌شده در روبیکا تقریباً به‌اندازه جمعیت ایران بوده و در‌حال‌حاضر به حدود ۷۰ میلیون کاربر رسیده است! او همچنین اعلام کرد که سه گروه اصلی کسب‌و‌کارها را در روبیکا حمایت می‌کنیم: «تولیدکنندگان محتوای پرمیوم اولین قشر هستند که مورد حمایت ما قرار می‌گیرند و بیننده باید برای تماشای محتوا هزینه پرداخت کند. از این بستر فیلمسازان و تهیه‌کنندگان می‌توانند استفاده کنند.»

به گفته بختیاری، تولیدکنندگان محتوای آزاد نیز در روبیکا مورد حمایت قرار می‌گیرند و کسانی که در روبیکا کانال دارند، براساس یک منطق محاسباتی می‌توانند درآمدهای خود را در یک کارتابل ببینند. او تأکید کرد که تقریباً روزی ششصد میلیون تومان به تولیدکنندگان محتوای آزاد داده می‌شود. بختیاری همچنین به فروشگاه‌های برتر در روبیکا اشاره کرد و تصریح نمود که تبلیغات پربازدیدی برای این فروشگاه‌ها انجام می‌شود.

«فرهاد مرادی»، مدیر سروش پلاس نیز با اعلام اینکه در طول سال‌ها فعالیت روی زیرساخت فنی کار کرده‌اند، اعلام کرد در آذرماه نسخه جدیدی از سروش پلاس عرضه شده است: «هسته اصلی فعالیت سروش پلاس حول محور پیام‌رسان‌ها است و تمام ویژگی‌ها در این زمینه را دارد. ما در کنار این امکانات ویژگی‌هایی نظیر بخش ویترین، دستیار صوتی، پخش زنده، فضای ابری نامحدود و پرداخت درون‌کانالی داریم.»

به گفته مرادی تاکنون بیش از ۱۱۳ هزار کانال کسب درآمد داشته‌اند و بیش از ۲۴ هزار فروشگاه فعال نیز در سروش پلاس حضور دارند.

طرح حمایتی از کسب‌وکارهای دیجیتال

در این مراسم همچنین «حامد منکرسی»، معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی فناوری وزارت ارتباطات با اعلام اینکه آیین‌نامه بسته‌های تبلیغاتی نهایی شده و به‌زودی ابلاغ خواهد شد، تأکید کرد که قرار است با همراهی سکوها، بسته‌های تبلیغاتی درون سکوها را نیز به کسب‌و‌کارها ارائه کنیم. به گفته منکرسی با شرکت ملی پست ایران هماهنگی‌هایی صورت گرفته و تخفیف‌هایی برای سکوها در نظر گرفته شده است: «به‌زودی با سایر اپراتورهای پستی نیز هماهنگی صورت می‌گیرد تا به کسب‌و‌کارها تخفیف بدهند.»

منکرسی همچنین اعلام کرد در بحث تسهیلات نیز مقرر شده است که وزارت اقتصاد پا پیش بگذارد و هزینه‌ها را تأمین کند و وزارت ارتباطات نیز آیین‌نامه روند اعطای تسهیلات را تدوین کرده است و پس از تأمین‌شدن تسهیلات، آن را اعلام می‌کند. منکرسی همچنین تأکید کرد سکوها نمادی به نام «نشان مورد تأیید» را به کسب‌و‌کارهای خانگی اعطا می‌کنند تا اعتبار آن‌ها افزوده شود. این موضوع احتمالاً شباهتی شبیه به تیک آبی در توییتر و اینستاگرام خواهد داشت.

نماینده وزارت صمت نیز در این مراسم اعلام کرد موضوع حساب‌های امانی و اقساطی را پیگیری کرده‌اند و پایلوت حساب‌های اقساطی تا یک ماه دیگر به جریان خواهد افتاد: «با همراهی بانک مرکزی، مسئله حساب‌های امانی نیز در‌حال پیشروی است و تا چند ماه آینده به‌طور کامل قابل بهره‌برداری خواهد بود.»

سازمان امور مالیاتی نیز با تأکید بر اینکه قوانین مالیاتی موجود در آیین‌نامه مورد پیگیری قرار خواهد گرفت، اعلام کرد اگر کسب‌و‌کاری حائز شرایط ذکر‌شده در آیین‌نامه حمایت از کسب‌و‌کارهای دیجیتال باشد، احکام مالیاتی آن کسب‌و‌کار بر‌اساس آیین‌نامه پیش خواهد رفت. نماینده وزارت اقتصاد نیز با ذکر این نکته که ایراداتی در وظایف محول‌شده به این وزارتخانه وجود دارد، تأکید کرد به‌زودی جلسه مشترکی با وزارت ارتباطات گذاشته خواهد شد تا مصوبه تغییراتی پیدا کرده و وزارت اقتصاد نیز به وظایف خود در آیین‌نامه عمل کند.

نمایندگان دو صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق کارآفرینی امید نیز اعلام کردند تسهیلاتی را به شرکت‌های دانش‌بنیان اعطا کرده‌اند و تاکنون ۵ سکوی مشمول‌شده در این طرح از این تسهیلات استفاده کرده‌اند.

نکته جالب عدم حضور نماینده صدا‌و‌سیما در این جلسه بود که به ارائه اقداماتی که در راستای حمایت از کسب‌و‌کارهای دیجیتال انجام داده است، بپردازد.

«مسعود خوانساری»، رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز با اشاره به تصمیمی که در مراجع ذی‌صلاح از اوایل مهر‌ماه برای بسته‌شدن سکوهای خارجی گرفته شد، گفت: «این تصمیم علی‌رغم مشکلاتی که برای مردم ایجاد کرد، مسئولیت و تکلیف سنگین‌تری را برای وزارت ارتباطات و مجموعه دستگاه‌هایی که عضو کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دولت هستند، به‌وجود آورد تا همکاری نزدیکی در انواع بخش‌ها شکل بگیرد.»

به گفته خوانساری دستگاه‌هایی که امکانات و ظرفیت‌هایی به‌وسیله قانون در اختیار دارند، باید هم‌دلی شکل دهند تا هرچه سریع‌تر مردم بتوانند کسب‌و‌کارهای از‌دست‌رفته خود را تا حد ممکن در فضای مجازی بازیابی کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (8 مورد)
  • realtime
    realtime | ۱ دی ۱۴۰۱

    این اجبار ها نبود اینهمه کاربر زوری میگرفتین؟

  • Benefiix
    Benefiix | ۲۸ آذر ۱۴۰۱

    امیدوارم کیفیتش مثل تعداد کاربراش انقدر پیشرفت خوبی بکنه.
    فعلا نشون داده میتونه جایگزین بشه با این تعداد جذب کاربر

  • Ebrahim 14
    Ebrahim 14 | ۲۷ آذر ۱۴۰۱

    دوستان یک سری به ایتا بزنید تا بینید ویوی کانال ها چقدره و چقدر داره کسب و کار اونجا فعال میشه. دوستانی که می گفتن پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی داخلی مورد اقبال قرار نمیگیرن، امروز ببینن که چطور مردم دارن استفاده می کنن. چه بخواهید و جه نخواهید...
    حالا هی بگید دروغه و ادعاست. چشمانتان را بی غرض باز کنید تا جور دیگری بینید....

  • AMO KARIM
    AMO KARIM | ۲۷ آذر ۱۴۰۱

    عالی عالی
    چیزی که مطمین هستم این برای شکوفایی و پیشرفت ایران و تمام شدن دو قطبی سازی ها و نا امیدی ها با پخش دروغ و مطالب زرد و شستشو شدن مغزی در شبکه های معاند اینستا گرامی و جلوگیری از تغییر سبک زندگی مردم باید فضای بی در و پیکر مجازی کنترل بشه خدا رو شکر برنامه های داخلی هم دیگه مشکل کندی و نبود امکانات رو ندارن روز به روز بهتر میشن خدا رو هزار برابر شکر اون از افتادن نقاب سلبریتی ها و قطع دستشون از بیت المال و فرهنگ کشور که جز سیاهی و ایجاد حس نا امیدی و پوچی هیچ فایده ای نداشتن اینم از سر و سامان دادن به فضای بی در و پیکر مجازی که صبح تا شب عوامی که سواد رسانه ای کافی نداشتن توش شستشو مغزی میشدن به امید روزهای بهتر و روشن و بر گشت ارامش به کشور عزیزمون

    • Mamad Mehrad
      Mamad Mehrad | ۲۸ آذر ۱۴۰۱

      با وجود امثال شماست که وضع کشور به اینجا رسیده

  • آریا
    آریا | ۲۷ آذر ۱۴۰۱

    بگو 7 میلیارد! یه دیقه دروغ نگن تشنج میکنن!

    • mahzrb
      mahzrb | ۲۷ آذر ۱۴۰۱

      نیاز به دورغ نیس دادا وقتی من 4000 مخاطب رو گوشیم دارم و از این تعداد 2000 تاش روبیکا داشتن و حدود 1000 تاش کاربر فعالن دیگه چه نیازی به دوروغ هست در مورد بقیه پیامرسان های داخلی داستان همینه

      ضمنا با رعایت این دو نکته خیلی از مشکلات حله1- فضای مجازی همانند فضای پارک و اتوبوس واحد هست پس رفتار و پوشش و سخن و ... باید همانند این مکانها باشد( هیچ کسی با لباس شنا وارد وارد اتوبوس نمی شود )
      2- اگه کسب و کار قاچاق و فساد و ترویستی و فروش مواد و مشروب و ... نباشد به جای مغازه زدن در پاساژهای خارج از مرز که و اغلب مشکل دار هستند در پاساژ های (پلتفرم و نرم افزار و هاست ) داخلی مغازه می توان زد

    • 1383Alireza
      1383Alireza | ۲۷ آذر ۱۴۰۱

      دروغ

مطالب پیشنهادی