ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

Bombardier Challenger 650
علمی

هواپیمای جاسوسی آرتمیس 2 آمریکا می‌تواند از فاصله 12 هزار متری ارتباطات دشمن را رصد کند

هواپیمای آرتمیس 2 شاید از نظر ظاهری شبیه یک جت تجاری معمولی به‌نظر برسد، اما اصلاحاتی که در داخل آن انجام شده است، به این هواپیما اجازه می‌دهد تا مثل یک هواپیمای جاسوسی به ارتش ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ دی ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

هواپیمای آرتمیس 2 شاید از نظر ظاهری شبیه به یک جت تجاری معمولی به‌نظر برسد، اما اصلاحاتی که در داخل آن انجام شده است، به این هواپیما اجازه می‌دهد تا مثل یک هواپیمای جاسوسی به ارتش آمریکا خدمت کند.

آرتمیس 2 دومین هواپیمایی است که شرکت Leidos برای اهداف جاسوسی برای ارتش ایالات متحده می‌سازد. اصلاحاتی که در داخل این هواپیما صورت گرفته‌اند، به‌همراه معماری جدید تجهیزات پردازش سیگنال، استفاده از آنتن‌های ماژولار و ارتباطات هوا به زمین به آرتمیس 2 اجازه می‌دهند تا هرگونه ارتباط بین نیروهای دشمن را از فواصل دور رصد و رمزگشایی کند.

ارتش آمریکا ظاهراً در جنگ اوکراین از تجهیزات و سرویس‌های اولین هواپیمای آرتمیس برای رصد ارتباطات روس‌ها استفاده کرده بود. آرتمیس در‌واقع مبتنی بر هواپیمای Bombardier Challenger 650 ساخته می‌شود که قادر به طی مسافت‌های طولانی در ارتفاعات بالاست. این هواپیما می‌تواند تا ارتفاع 12 هزار متری بالا برود و تقریباً 10 ساعت پرواز کند.

هواپیمای آرتمیس 2 می‌تواند امنیت نیروهای زمینی را حفظ کند

سیستم‌های پیشرفته جاسوسی در آرتمیس 2 به ارتش ایالات متحده اجازه می‌دهد تا به‌جای به‌خطرانداختن نیروها روی زمین، از آسمان به اطلاعات طرف مقابل دسترسی پیدا کند. این هواپیما می‌تواند سه برابر بیشتر از سایر هواپیماها اهداف مدنظر را تحت نظر بگیرد.

اولین هواپیمای آرتمیس بیش از 370 مأموریت انجام داده است. این هواپیما تقریباً در هر هفته 6‌بار به جاسوسی از نیروهای روسیه در مرز اوکراین پرداخته. معاون شرکت Leidos می‌گوید این هواپیما به‌لطف پروازهای 10 ساعته خود توانسته است حجم عظیمی از اطلاعات را گردآوری کند.

هواپیماهای آرتمیس بخشی از برنامه بلندمدت ارتش آمریکا برای استفاده از هواپیماهای جاسوسی در پروژه HADES هستند. این هواپیماها احتمالاً در‌نهایت جایگزین هواپیماهای توربوپراب خواهند شد که در جنگ عراق و افغانستان استفاده می‌شدند.

مالک و مجری پروژه آرتمیس شرکت Leidos است. این شرکت مسئولیت کامل نگهداری، پیکربندی، تعمیر و تأمین خدمه این هواپیماها را بر عهده دارد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Mahziyar-az
    Mahziyar-az | ۱۰ دی ۱۴۰۱

    ی سوال! مگه آرتمیس ۲ این ماموریت بعدی ناسا نبود؟!

    • ایمان صاحبی
      ایمان صاحبی | ۱۰ دی ۱۴۰۱

      چرا، اونم همین اسم رو داره. در واقع اسمشون مشترکه.

مطالب پیشنهادی