ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

فرمول قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی در یک نگاه؛ از عوارض هلال احمر تا هزینه اسقاط خودروهای فرسوده

واردات گسترده و عرضه یک میلیون دستگاه خودرو قرار است التهاب بازار خودرو را کاهش دهد.

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۱۹ دی ۱۴۰۱ | ۱۰:۰۰

پس از آزادسازی واردات خودرو، یکی از مهم‌ترین سؤال‌های موجود، چگونگی قیمت‌گذاری این خودروهاست. در حالت کلی، قیمت تمام‌شده خودروهای وارداتی با احتساب ارزش CIF خودرو، حقوق ورودی شامل حقوق گمرکی و سود بازرگانی، مابه‌التفاوت مالیات بر ارزش افزوده دریافتی و پرداختی، عوارض هلال احمر، عوارض مندرج در بودجه سنواتی، هزینه انبارداری، تخلیه و بارگیری و عوارض بندری، هزینه ثبت سفارش، هزینه بازرسی فنی، هزینه استاندارد، عوارض وزارت راه‌وشهرسازی درصورت حمل با ناوگان خارجی، کلیه مالیات‌ها و عوارض شماره‌گذاری، هزینه بیمه شخص ثالث، هزینه اسقاط خودروهای فرسوده و هزینه بانکی شامل کارمزد بدون احتساب سود و خسارت تأخیر تا دیه دیون محاسبه می‌شود.

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اعداد در نظر گرفته شده به‌‌عنوان حقوق ورودی خودروهای وارداتی، تعرفه واردات، سود واردکننده که متغیر است و البته تعرفه واردات بسته به قیمت خودرو، اعلام کرد که باقی قیمت مستلزم این است که چقدر رقابت روی تابلو بخورد تا کشف قیمت شود.

امید قالیباف به‌تازگی در گفت‌وگویی تلویزیونی، پیرامون نحوه کشف قیمت خودروهای وارداتی و محاسبه تعرفه‌ها، اعلام کرد: «همان‌طور که بارها اعلام شده است، خودروهای وارداتی در بورس کالا عرضه خواهند شد. این خودروها در چند رده قیمتی قرار است وارد شوند. کمترین تعرفه از حقوق ورودی مربوط به خودروهای در رده قیمتی زیر ۱۰ هزار یورو است. حقوق گمرکی برای همه خودروها چهار درصد ثابت است (چه خودروهای زیر ۱۰ هزار یورو و چه خودروهایی که سقف قیمتی ۲۰ هزار یورو را دارد). اما سود بازرگانی متغیر است؛ کمترین میزان را خودروهای زیر ۱۰ هزار یورو خواهند داشت. به‌طور مثال برای یک خودروی ۸۰۰۰ یورویی، ۱۰ درصد حقوق ورودی است، ۱۰ تا ۱۵ درصد سود بازرگان است که وارد می‌کند و باقی بسته به این است که چقدر رقابت روی تابلو بخورد تا کشف قیمت شود.»

افزایش شدید قیمت خودروهای وارداتی در بورس کالا طبیعی است!

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سؤال که با این اعداد و به‌‌ویژه اینکه می‌گویید «چقدر رقابت روی تابلوی بورس کالا اتفاق بیفتد»، خودروهای وارداتی، قابل‌دسترس برای عموم مردم خواهد بود؟ تصریح کرد: «این سؤال سختی است؛ شرایط عموم مردم از چند جهت متفاوت شده. متأسفانه طی یک دهه اخیر، قدرت خرید مردم به‌واقع آسیب دیده است. این نکته را هم بایستی در نظر گرفت که به مدت چهار سال هیچ خودرویی به کشور وارد نشد، بنابراین وجود یک هیجان که بخواهد بر این رقابت تا حدودی دامن بزند و قیمت را بالا ببرد، طبیعی است. البته اگر خودروهای با قیمت ۸۰۰۰ یورویی، قیمت بالایی پیدا کنند، قطعاً روی کل بازار اثر کاهنده خواهد داشت؛ بدین معنا که ممکن است این خودرو (البته این پیش‌بینی بنده است که ممکن است نادرست هم باشد، چرا که عرضه‌ها زیاد است)، خودروی ۸۰۰۰ یورویی را به هر شکلی حساب کنیم، بایستی حدود ۵۰۰ میلیون تومان در بیاید، اما چنانچه به‌دلایلی که اشاره شد، بیشتر هم شود، این روی قیمت سایر خودروها اثر کاهنده خودش را خواهد گذاشت، با فرض وضع موجود. بنابراین فضای بازار خودرو خیلی آرام و کاهنده چه برای خودروهای وارداتی و چه برای خودروهای ساخت داخل خواهد شد و بازار را به‌سمت پایین سوق می‌دهد.»

سخنگوی وزارت صمت در ادامه تصریح کرد: «خودروساز هیچ نفعی در رقابت، ایجاد هیجان روی تابلو و افزایش رقابت و افزایش قیمت ندارد. در مورد عرضه خودرو در بورس کالا بایستی دو مقطع را از هم تفکیک کنیم؛ در مقطع اول وزارت صمت تقریباً هیچ نظارتی نداشت و شرایطی را اعمال نمی‌کرد که نتیجه این شد که خودروی شاسی‌بلندی که قیمت آن یک میلیارد تومان بود، به‌یکباره از دو میلیارد تومان هم فراتر رفت. به‌دنبال این موضوع، وزارت صمت دستور کاری را با هماهنگی بورس کالا ارائه کرد که یک کف عرضه وجود داشته باشد تا همگنی در عرضه وجود داشته باشد؛ به‌طور مثال اگر ۲۰۷ عرضه می‌شود، همگی سفید باشند یا ویژگی فنی همه مشابه باشد که قیمت‌های مختلف کشف نشود. برای خودروهای پرتیراژ این کف عرضه ۲۰۰۰ دستگاه و برای خودروهای کم‌تیراژ ۵۰۰ دستگاه تعریف شده است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • realtime
    realtime | ۱۹ دی ۱۴۰۱

    کی وارد میکنه؟ خودروساز!
    هیچ برنامه ای، تاکید میکنم هیچ برنامه ای توی ایران واسه رفاه مردم، جیب آقایون و خانوم هایی که از انحصار سود میبرن رو خالی نمیکنه.

مطالب پیشنهادی