ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

انسان می‌تواند غذای خود را در مریخ از زباله‌های پلاستیکی تهیه کند

دانشمندان درحال توسعه فناوری جدیدی هستند که اجازه می‌دهد بتوانیم با کمک نوعی باکتری مهندسی‌شده از پلاستیک غذا تولید کنیم.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۲ دی ۱۴۰۱ | ۰۹:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

بشر به‌دنبال ورود به سیاره‌های دیگر مثل مریخ است و باید راهی برای بقا در این سیاره‌ها پیدا کند. تأمین غذا یکی از مهم‌ترین ملزومات بقاست، ازاین‌رو، سازمان‌های فضایی در تلاش برای تولید مواد غذایی در سیاره‌های دیگر هستند. یکی از متخصصان چاپ سه‌بعدی وابسته به ناسا ظاهراً به راهکاری دست یافته است که اجازه می‌دهد از زباله‌های پلاستیکی غذا تولید کنیم.

به گزارش Interesting Engineering، دانشمندان درحال توسعه راه جدیدی برای تأمین غذا در فضای دوردست هستند. شرکت Beehex که توسط یک کارآفرین وابسته به ناسا تأسیس شده، مشغول ساخت راهکارهای مختلفی با استفاده از فناوری‌های چاپ سه‌بعدی غذاست.

مؤسس این شرکت می‌گوید با تغییر کانیتنرهای حمل‌ونقل توانسته است سیستمی بسازد که زباله‌های پلاستیکی را دریافت و متلاشی می‌کند و سپس آن‌ها را به یک زیست‌راکتور می‌دهد که حاوی تعدادی باکتری مهندسی‌شده با اهداف بسیار خاص است.

این باکتری‌ها می‌توانند پلاستیک بخورند و آن را به زیست‌توده تبدیل کنند. سپس این زیست‌توده قابل‌تبدیل به انواع مختلفی از بافت‌ها و شکل‌ها خواهد بود. بنیان‌گذار Beehex می‌گوید: «بنابراین اگر می‌خواهید از پلاستیک استیک بسازید، با مکانیزمی که در یک سمت این کانیتر قرار داده شده است، می‌توانید این کار را بکنید.»

تولید غذا از پلاستیک می‌تواند در زمین هم استفاده شود

چاپ غذا از زباله‌های پلاستیکی در کره زمین هم می‌تواند مفید باشد. این شرکت در نظر دارد که ابتدا این ایده را برای مراکز کمک به فجایع طبیعی یا کمپ پناهندگان اجرا کند. Beehex باور دارد که بازار این فعالیت می‌تواند بین 500 میلیون تا یک میلیارد دلار ارزش داشته باشد.

این دستگاه در ابتدا می‌تواند به سازمان‌های جهانی ازجمله سازمان ملل فروخته شود و در اختیار نیازمندان قرار بگیرد. سپس احتمالاً شاهد ارسال آن به مدار پایینی زمین و ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهیم بود. Beehex امیدوار است که این پروژه در حوالی سال‌های 2026 یا 2027 کلید بخورد و در پایگاهی روی ماه استفاده شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • cyberia
    cyberia | ۲۲ دی ۱۴۰۱

    یه ایده فوق العاده باحال و کاربردیه، کلا همه چیز باید به سمت بهینه شدن بره، منابع محدود و اصراف کار هم زیاده :)، جلوی اینا مصرف بی منطق باید گرفته بشه،

مطالب پیشنهادی