ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

لاریجانی: رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی غربی باید با انعقاد قرارداد همکاری صورت گیرد

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی اعتقاد دارد نباید نگران مخالفت‌ها با فیلترینگ بود.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۴ دی ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی گفت شبکه‌های اجتماعی غربی باید با قرارداد همکاری، رفع فیلتر شوند و هر پلتفرمی که حاضر به انعقاد قرارداد نیست، نباید فیلترش برداشته شود. لاریجانی با بیان اینکه «مگر پیام‌رسان‌های خارجی درهایی از معرفت را برای ما باز می‌کنند؟» اعتقاد دارد ادامه فیلتر آن‌ها چیز مهمی نیست.

«محمدجواد لاریجانی» رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در گفت‌وگوی مفصل خود با خبرگزاری فارس، به بحث فیلترینگ در پی ناآرامی‌های اخیر اشاره و تأکید کرد نباید فضای مجازی را مثل گذشته رها کرد:

«اگر سوشال مدیاهایی که امروز هستند، حاضر باشند قوانین ما را رعایت کنند، بد نمی‌دانم که ما در یک سیستم معقولی با این سوشیال مدیا ها قرارداد ببندیم؛ مثل سایر کشورهایی که این‌گونه عمل می کنند. اما آنها هرگز حاضر به بستن این قرارداد نخواهند شد.»

lما موضع‌گیری لاریجانی درباره رفع فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ همان موضعی است که در چند وقت اخیر وزیر ارتباطات، نمایندگان مجلس و سایر مقام‌های مسئول داشتند: «شرط همکاری با ایران».

او معتقد است شبکه‌های اجتماعی غربی حتماً باید با قرارداد رفع فیلتر شوند، هر پلتفرمی هم که حاضر نیست قرارداد ببندد، نباید فیلترش برداشته و آزاد شود: «من نگران این نیستم که فیلترینگ ادامه پیدا کند. مگر عدم فیلترینگ چیست؟ مگر پیام‌رسان‌های خارجی درهایی از معرفت را برای ما باز می‌کنند؟ لذا چیز مهمی نیست.»

او با بیان اینکه با اینترنت مخالفتی ندارند و علیه آن نیست، اظهار داشت نباید به‌شکل عوامانه با فضای مجازی مواجه شد:

«نظر و تحلیل ما درباره فیلترینگ فضای مجازی به نگاه و تصور ما از این فضا باز می‌گردد. امروز یک مشکل مهم جهان مسئله داشتن قواعد برای فضای مجازی است. امروز بشریت در معرض یک بردگی بسیار سنگین فکری قرار دارد که این مسئله محدود به ایران هم نیست. امروز برای انسان متمدن و مدرن کشف واقعیت کار بسیار مشکلی است. فضای مجازی امروز ظلمات فوق ظلمات است.»

لاریجانی رفع فیلتر

وی اعتقاد دارد فیلترینگ به‌خودی‌خود حوزه مهمی است: «ما نباید فکر کنیم که اگر یک‌بار فیلتر کردیم کار تمام است، بلکه فیلترینگ هم خود نیازمند کار بسیار وسیعی است.»

حمایت از وزیر ارتباطات

لاریجانی با «خوب» خواندن موضع وزیر ارتباطات در ارتباط با موضوعات اخیر گفت: «این پیام‌رسان‌های خارجی نه‌تنها در مورد ایران، بلکه در مورد دیگر کشورها نیز مسائل را رعایت نمی‌کنند. ما حتماً باید نگران اینکه می‌گویند چرا فیلتر کرده‌اید، نباشیم و باید فضای مجازی داخلی کشورمان را برای ماشین‌های فعال داخلی خودمان فراهم کنیم. در این زمینه دو سرمایه‌گذاری لازم است: یکی سرمایه‌گذاری تسهیلی برای اینکه سوشال مدیاهای داخلی‌مان فعال شود و دیگری سرمایه‌گذاری زیربنایی که به نظر من ما حتماً باید یک دیتا بند بزرگی درست کنیم که دیتا ماینینگ هم انجام دهد و آن را به کسانی که می‌خواهند استفاده کنند، اجاره دهیم.»

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی باور دارد مردم زمانی که ببینید به‌راحتی می‌توانند از طریق پیام‌رسان‌های داخلی کار خود را انجام دهند، از آن استقبال می‌کنند: «فضای مجازی داخلی هم باید قوانین خود را داشته باشد، چرا که این فضا هم از آلودگی‌ها ایمن نیست. پس ما مجموعه‌ای از قوانین را لازم داریم تا از فضای مجازی داخلی‌مان حفاظت کند.»

فضای مجازی داخلی

او با بیان اینکه در حوزه کسب‌وکارهای اینترنتی، بخش داخلی توفیقات بدی نداشته و کارها تاکنون به‌خوبی پیش رفته است، گفت: «تمام همت ما باید بر این باشد که سوشال مدیای داخلی خودمان را فعال و توانمند کنیم.»

لاریجانی با بی‌رحم خواندن غربی‌ها در فیلترینگ اعتقاد دارد مسدودسازی دامنه دات کام خبرگزاری فارس در راستای مخالفت غربی‌ها با اخبار این خبرگزاری بوده است:

«باید بدانیم که غربی‌ها در فیلترکردن بی‌رحم هستند. به عنوان مثال دامنه دات کام سایت خبرگزاری فارس را به‌خاطر اینکه با اخبار این خبرگزاری مخالف بودند، برداشتند و اگر به ضررشان باشد، اینترنت را هم قطع می‌کنند. فضای مجازی فضای کاملاً تحت کنترل خواسته‌های غرب صهیونی است و این کاملاً روشن است.»

«باید به استقبال تحولات آینده اینترنت و فضای مجازی برویم»

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی تأکید کرد باید به استقبال تحولات آینده در حوزه اینترنت و فضای مجازی رفت: «یکی دیگر از نواقص مربوط به محاسبات کوانتومی است که پیشرفت در آن می‌تواند تحول مهمی در عمل انتقال داده‌ها و از همه مهم‌تر امنیت اینترنتی باشد. درواقع انتقال داده‌ها از طریق معمول امواج الکترونیکی نخواهد بود، بلکه استفاده از وضعیت‌های کوانتومی در ذرات نور یا ذرات الکترونیک خواهد بود.»

به گفته وی این شخصیت تناسخی از طریق فضای مجازی می‌تواند برای افراد خودرو بخرد، خودرو بفروشد یا کار معاملات دیگر انجام دهد: «درواقع فرد در قالب همان شخصیت تناسخی می‌شود که این نهایت بردگی انسان در سیستم فضای مجازی است که این موضوع درحال‌حاضر به‌سرعت درحال پیشرفت است و هم‌اکنون حدود 10 میلیون انسان در آن عضویت دارند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • Mohamad al
    Mohamad al | ۲۳ آذر ۱۴۰۲

    دلم طاقت نیاورد عضو شدم که بگم چقدر چرند چقدر حرف مفت میزنین اخه شما چی از جون مردم ایران میخواین؟ خسته نشدین از بس شعر تف دادین...

  • Mj Tp
    Mj Tp | ۲۷ دی ۱۴۰۱

    چرا از این آقا خبر میذارین اصلا؟؟؟
    به نظر شما ایشون چیزی از دانش های بنیادی اصلا حالیش میشه؟ میشه یکی از دستاورد ها و افتخاراتش رو برای کشور در چند سال اخیر بگه؟؟ میشه یکی از رتبه های علمی که به جامعه جهانی یا علم کمک کرده رو بگه؟ چرا باید حرف های سخیف و مزخرفی مثل این بازتاب خبری پیدا کنه؟؟

    • Mj Tp
      Mj Tp | ۲۷ دی ۱۴۰۱

      البته یه خوبی داره اینه که مردم بهتر میشناسن کسانی رو که کاسب تحریم و فیلتر هستند

  • ALIRJ1383
    ALIRJ1383 | ۲۴ دی ۱۴۰۱

    من شماها رو نمی‌دونم، ولی بنظر من این بیخود ترین چیزی بود که در طول عمرم درمورد فیلترینگ خوندم

  • rayacoder
    rayacoder | ۲۴ دی ۱۴۰۱

    شبکه های اجتماعی خارجی خوب روشنگری میکردند و روشنی بخش افکار عمومی بودند و هستند.

مطالب پیشنهادی