ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی اتحادیه اروپا
تکنولوژی

اتحادیه اروپا برای کنترل ChatGPT و ابزارهای هوش مصنوعی، قوانین جدیدی پیشنهاد کرد

اتحادیه اروپا پیش‌نویس قوانین جدیدی را در دست بررسی دارد که می‌خواهد به مدیریت بازار ابزارهای هوش مصنوعی نظیر ChatGPT بپردازد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۵:۳۰

دو ماه پس از عرضه عمومی چت‌بات ChatGPT، حالا رئیس بخش صنعت در اتحادیه اروپا می‌گوید این اتحادیه پیش‌نویس قانون جدیدی برای کنترل هوش مصنوعی را مطرح کرده است که می‌خواهد به بررسی ریسک ابزارهایی مثل ChatGPT بپردازد.

به گزارش رویترز، «تیری برتون»، کمیسر بازارهای اتحادیه اروپا، می‌گوید ریسکی که توسط ChatGPT و سیستم‌های هوش مصنوعی به‌وجود آمد، نیاز مبرم برای قانون‌مندسازی این فضا را نشان داد. او در سال گذشته میلادی مقرراتی را پیشنهاد داد تا استانداردی سراسری برای این فناوری وضع شود. این مقررات حالا در بروکسل در دست بررسی قرار دارد.

برتون می‌گوید: «همان‌طور که ChatGPT نشان داد، راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند فرصت‌های فوق‌العاده‌ای را برای کسب‌وکارها و شهروندان به‌وجود بیاورند، اما همچنین می‌توانند خطرآفرین باشند. به همین دلیل است که ما به چارچوب‌های قانونی سفت‌وسختی نیاز داریم تا مطمئن شویم که هوش‌های مصنوعی قابل‌اطمینان براساس داده‌های باکیفیت ساخته می‌شوند.»

مطابق پیش‌نویش قوانین اتحادیه اروپا، ChatGPT به‌عنوان یک سیستم هوش مصنوعی همه‌کاره در نظر گرفته می‌شود که می‌تواند برای اهداف مختلف، از جمله کارهای مهمی مثل استخدام نیروها به کار آید. برتون می‌خواهد OpenAI، شرکت سازنده ChatGPT و سایر توسعه‌دهندگان سیستم‌های هوش مصنوعی با قانون‌گذاران همکاری کنند تا محصولاتشان تابع مقررات جدید باشند.

توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی نگران قوانین اتحادیه اروپا هستند

بااین‌حال، رویترز به نقل از چند شرکت توسعه‌دهنده هوش مصنوعی می‌گوید این شرکت‌ها از قرارگرفتن نام فناوری خود در گروه هوش مصنوعی «پرریسک» نگرانند. این دسته‌بندی می‌تواند محصول آن‌ها را با سخت‌گیری‌های قانونی بیشتر و هزینه‌های بالاتر روبه‌رو کند.

نظرسنجی شرکت AppliedAI از فعالان صنعت هوش مصنوعی نشان می‌دهد که 51 درصد از شرکت‌کنندگان انتظار دارند قوانین جدید اتحادیه اروپا سرعت توسعه فعالیت‌های هوش مصنوعی را کاهش دهد.

برتون می‌گوید کمیسیون اروپا مشغول همکاری نزدیک با شورا و پارلمان اروپاست تا این مقررات را شفاف‌تر کند: «باید به مردم گفته شود که نه با یک آدم، بلکه با یک چت‌بات طرف هستند. شفافیت همچنین در رابطه با ریسک سوگیری و ارائه اطلاعات نادرست اهمیت دارد.»

مدل‌های هوش مصنوعی زایا باید روی حجم زیادی متن و تصویر آموزش داده شوند، ولی این رویه از بُعد حقوق مالکیت معنوی در معرض انتقاد قرار دارد. برتون می‌گوید گفت‌وگوهای بعدی با قانون‌گذاران درباره این جنبه‌های هوش مصنوعی خواهد بود.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی