ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اندروید
تکنولوژی

گوگل با بهینه‌سازی فریمور اندروید، امنیت سیستم‌عامل خود را ارتقا می‌دهد

گوگل می‌خواهد با همکاری شرکای اکوسیستم اندروید دست به ارتقای فریمور این سیستم‌عامل بزند و امنیت آن را بالا ببرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۹:۳۵

گوگل تلاش برای ارتقای امنیت اندروید در سطح فریمور را آغاز کرده است. در این پروژه، بهبود امنیت از سطح سیستم‌عامل فراتر می‌رود، چرا که پژوهش‌های جدید نشان داده بعضی از بخش‌های پشته نرم‌افزار از جمله فریمور هم نیازمند توجهی بیشتر از گذشته هستند.

سیستم‌عامل اندروید روی پردازنده‌های چندهسته‌ای اجرا می‌شود، اما گوگل تصمیم دارد امنیت این سیستم‌عامل را در سطح فریمور که به‌طور مستقیم با بخش‌های مختلف سیستم بر تراشه (SoC) ارتباط دارد، تقویت کند. در چند وقت اخیر، آسیب‌پذیری‌های زیادی در قطعات مختلف SoC از جمله ماژول وای‌فای، سلولار یا پردازنده‌های مدیا دیده شده و به‌همین خاطر، این بخش‌ها نیازمند توجه جداگانه هستند.

گوگل می‌گوید این شرکت با همکاری شرکایی که در اکوسیستم اندروید دارد، تلاش خواهد کرد تا امنیت بخش‌های مختلف فریمور را ارتقا دهد و در این راه چندین مکانیزم حفاظتی را در نظر خواهد داشت. یکی از این مکانیزم‌ها می‌تواند مشکلات ایمنی حافظه را برطرف کند که معمولاً در زمان کامپایل ایجاد خطر می‌کنند.

ارتقای امنیت فریمور اندروید می‌تواند باعث افت توان شود

بااین‌حال، پیاده‌سازی این مکانیزم‌ها می‌تواند روی عملکرد دستگاه‌ها اثر منفی داشته باشد. این مسئله زمانی حادتر می‌شود که پردازنده‌های ثانویه به‌طور خاص برای مجموعه‌ای از عملکردها ساخته شده باشند و منابع یکسانی با پردازنده اصلی برای پشتیبانی از سیستم‌عامل اندروید نداشته باشند.

راهکار گوگل برای حل این مشکل، بهینه‌سازی محل و چگونگی فعال‌سازی این مکانیزم‌هاست. این شرکت باور دارد که با انجام این کار می‌تواند اثر منفی آن‌ها را روی عملکرد، توان و پایداری سیستم به حداقل برساند.

تلاش گوگل برای تقویت امنیت فریمور اندروید بخشی از یک اقدام بزرگ‌تر برای ارتقای امنیت پلتفرم اندروید است. این شرکت در نظر دارد که در آینده از زبان برنامه‌نویسی Rust بیشتر در کدهای فریمور استفاده کند و همه توابع را از طریق این زبان که از لحاظ استفاده از حافظه ایمنی بالاتری دارد، پیاده‌سازی کند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی