هوآوی تا چند سال پیش بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و فروشندگان گوشیهای هوشمند در بازار ایران و جهان شناخته میشد، اما تحریمهای آمریکا سرعت رشد این شرکت را در بازار موبایل تا حد زیادی کاهش داد. بااینحال هوآوی همچنان به تولید و عرضه گوشیهای خود ادامه میدهد و جدیدترین میانردهاش، یعنی هوآوی نووا ۱۰ اس ای نیز بهزودی وارد بازار ایران خواهد شد. در این مطلب میخواهیم این میانرده زیبا را بررسی کنیم.
هوآوی nova 10 SE بهعنوان یکی از اعضای خانواده نووا برای نسل جدید طراحی شده و روی ویژگیهای مهم برای جوانان، یعنی طراحی و دوربین تمرکز کرده است. این گوشی که یکی از زیباترین محصولات میانرده بازار ایران است، از دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی بهره میبرد و با فناوری شارژ سریع ۶۶ واتی در کمترین زمان ممکن شارژ میشود. از دیگر ویژگیهای هوآوی nova 10 SE میتوان به نمایشگر اولد ۹۰ هرتزی اشاره کرد. قیمت این گوشی در بازار ایران هنوز مشخص نیست. در ادامه ویژگیهای اصلی هوآوی نووا ۱۰ اس ای را مرور میکنیم.
فهرست مشخصات فنی هوآوی نووا ۱۰ اس ای
- بدنه شیشهای با فریم پلیکربنات
- نمایشگر ۶.۶٧ اینچی اولد با رزولوشن فول اچدی پلاس و نرخ رفرش ٩۰ هرتزی
- چیپ اسنپدراگون ۶٨۰
- ۶ یا ٨ گیگابایت حافظه رم
- ١٢٨ یا ٢۵۶ گیگابایت حافظه داخلی
- دوربین اصلی سهگانه شامل دوربین عریض ١۰٨ مگاپیکسلی، دوربین فوقعریض ٨ مگاپیکسلی و دوربین ماکرو ٢ مگاپیکسلی
- دوربین سلفی ١۶ مگاپیکسلی
- مجهز به حسگر اثرانگشت روی دکمه پاور
- باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی
- پشتیبانی از فناوری شارژ سریع ۶۶ واتی
- وزن ١٨۴ گرم
طراحی و کیفیت ساخت
هوآوی همیشه توجه خاصی به طراحی سری نووا داشته و nova 10 SE نیز یکی از زیباترین گوشیهای بازار است. ظاهر این دستگاه شباهت زیادی به گوشیهای ردهبالای هوآوی دارد و از این لحاظ میتواند موردپسند طیف گستردهای از کاربران قرار گیرد. هوآوی میانرده جدید خود را در سه رنگ سبز، نقرهای و مشکی روانه بازار میکند. ما در دیجیاتو رنگ سبز این گوشی را برای بررسی در اختیار داریم. البته تمام رنگهای نووا ۱۰ اسای زیر نور تغییر رنگ میدهند و میدرخشند.
با توجه به مات بودن شیشه پشت هوآوی nova 10 SE، اثرانگشت روی آن باقی نمیماند و کثیف نمیشود. درواقع این گوشی یکی از معدود محصولات بازار است که حتی بدون قاب محافظ نیز جذابیت خود را از دست نمیدهد. لوگوی نووا با بافت متفاوت در بخش پایین گوشی دیده میشود. ماژول بیضوی دوربین اصلی این گوشی شامل دو حلقه مجزا میشود و مانند اکثر گوشیهای جدید هوآوی، بسیار بزرگ است. در حلقه بالایی دوربین اصلی و در حلقه پایینی نیز دو دوربین فرعی قرار گرفتهاند.
فریم گوشی تقریباً تخت است تا با روند طراحی گوشیهای امسال همخوانی داشته باشد. این طراحی تخت از نظر ارگونومی نیز مشکلی ایجاد نمیکند و هوآوی نووا ۱۰ اسای بهراحتی در دستان شما قرار میگیرد. روی فریم این گوشی موارد معمول ازجمله دکمههای ولوم، دکمه پاور ادغامشده با حسگر اثرانگشت، پورت USB-C، خشاب سیمکارت، میکروفونها و اسپیکر جا خوش کردهاند.
حسگر اثرانگشت هوآوی نووا ۱۰ اسای همانند دیگر نمونههای فیزیکی، سرعت و دقت بسیار بالایی دارد و در کسری از ثانیه شما را وارد رابط کاربری میکند. از سوی دیگر، انتظار داشتیم هوآوی این میانرده جذاب را به اسپیکر استریو مجهز کند اما چنین اتفاقی نیفتاده است و تنها اسپیکر این گوشی روی لبه پایینی، کیفیت و حجم صدای متوسطی دارد.
نوبت به قاب جلویی میانرده جدید چینیها میرسد. هوآوی nova 10 SE به نمایشگر ۶.۶٧ اینچی مجهز شده است که در بالای آن نیز حفرهای برای میزبانی دوربین سلفی دیده میشود. این نمایشگر با نسبت تصویر ٢۰:٩ حاشیههای نسبتاً کمی دارد، بهطوری که نسبت نمایشگر به بدنه در آن به حدود ٨٨ درصد میرسد و میتوانید محتوا را بدون مزاحمت تماشا کنید.
نوا ۱۰ اسای با ۱۸۴ گرم وزن و ۷.۴ میلیمتر ضخامت، گوشی خوشدستی محسوب میشود و استفاده درازمدت از آن خستهکننده نیست. با وجود پنلهای شیشهای در دو طرف و فریم پلیکربنات، کیفیت ساخت این گوشی نیز کاملاً قابل قبول است اما خبری از استانداردهای مقاومت در برابر آب و گردوغبار نیست و باید خودتان وظیفه محافظت از گوشی را بر عهده بگیرید.
نمایشگر
نماینده جدید هوآوی با نمایشگر ۶.۶٧ اینچی از نوع اولد (OLED) روانه بازار میشود. این نمایشگر دارای رزولوشن فول اچدی پلاس (۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) است و قابلیت نمایش بیش از ١ میلیارد رنگ را دارد. با توجه به تجربهای که حین کارکردن با این میانرده داشتیم، صفحهنمایش آن محتوا را با کیفیت بالایی به تصویر میکشد. تصاویر نمایش داده شده توسط این گوشی وضوح و غنای رنگ بسیار بالایی دارند و قطعاً در این رده قیمتی شما را راضی خواهند کرد. حداکثر روشنایی این نمایشگر نیز به در حالت خودکار به حدود ۶۰۰ نیت میرسد و طبق تجربه ما، حتی زیر تابش نور خورشید نیز میتوانید محتوا را بهخوبی مشاهده کنید.
نمایشگر nova 10 SE با نرخ رفرش ٩۰ هرتزی تجربهای نسبتاً روان از سیستمعامل اندروید و رابط کاربری را در اختیار شما میگذارد. البته اکثر رقبای این گوشی درحالحاضر نمایشگر ۱۲۰ هرتزی دارند اما تفاوت این دو حالت را فقط میتوان با مقایسه مستقیم درک کرد.
نرمافزار و رابط کاربری
هوآوی nova 10 SE با اندروید ۱۱ و رابط کاربری EMUI 12 به دست کاربران میرسد. گوشیهای هوآوی همچنان از سرویسهای گوگل پشتیبانی نمیکنند، بنابراین نمیتوانید حساب گوگل خود را وارد این گوشی کرده و به برنامهها و سرویسهای گوگل از طریق پلی استور دسترسی داشته باشید. برنامه هوآوی برای آپدیت نرمافزاری محصولاتش نیز مشخص نیست و نمیدانیم آیا بهروزرسانی دیگری برای این گوشی منتشر میشود یا خیر.
کاربران گوشیهای مدتهاست که از راهکارهای مختلف برای استفاده از اپهای گوگل بهره میگیرند. این راهکارها میتوانند با روشهای خاص، اپها و سرویسهای گوگل را به گوشیهای هوآوی یا دیگر محصولات فاقد GMS اضافه کنند. یکی از این راهکارها که توسط هوآوی به کاربران پیشنهاد شده، «جیباکس» (GBox) است. مجموعه «جیباکس لب» در سال ۲۰۱۸ میلادی در سنگاپور تأسیس شد و بهطور تخصصی درزمینه افزودن اپهای گوگل به گوشیهای فاقد GMS فعالیت میکند. برای مشاهده لیست اپهای پشتیبانیشده در جیباکس و نصب آن میتوانید به وبسایت رسمی جیباکس لب سر بزنید.
رابط کاربری EMUI 12 تفاوت زیادی با هارمونی اواس و حتی نسخههای قبلی ندارد. بنابراین اگر با گوشیهای هواوی کار کرده باشید، بهراحتی همهچیز را در رابط کاربری این گوشی پیدا خواهید کرد. مثل همیشه، رابط کاربری EMUI بهشکل پیشفرض تمام اپها را در صفحه اصلی قرار میدهد و اگر به منوی اپلیکیشنها عادت دارید، باید این گزینه را از بخش تنظیمات فعال کنید.
یکی از قابلیتهای جالب EMUI 12 امکان اتصال دستگاههای مختلف هواوی است که «دیوایس پلاس» نام دارد. با این قابلیت میتوانید گوشی را به میتپد یا میتبوک وصل کرده و فایل انتقال دهید یا تصویر گوشی را به لپتاپ منتقل کنید. امکان انتقال تصویر بیسیم به تلویزیونها و سایر دستگاهها نیز وجود دارد. البته تمام این دستگاهها باید با سیستمعامل هارمونی سازگار باشند.
رابط کاربری EMUI 12 بسیار روان و بدون لگ روی نووا ۱۰ اس ای اجرا میشود و تجربه لذتبخشی از یک گوشی هوشمند را در اختیار شما میگذارد.
عملکرد سختافزاری
هوآوی nova 10 SE به چیپ میانرده و نهچندان قدرتمند اسنپدراگون ۶۸۰ جی مجهز شده است که استفاده عمومی و روزمره را بهراحتی جواب میدهد. البته نسل قبل یعنی نووا ۹ اسای نیز به همین چیپ مجهز شده بود و درواقع میانرده جدید هواوی از نظر سختافزاری، برتری خاصی نسبت به نسل قبلی ندارد.
ما در دیجیاتو مدل ٨/٢۵۶ گیگابایتی این گوشی را در اختیار داشتیم اما بهخاطر محدودیتهای نرمافزاری، موفق به نصب و اجرای اپهای بنچمارک ازجمله انتوتو ٩ و گیکبنچ نشدیم. با توجه به اینکه چیپ بهکاررفته در نووا ۱۰ اسای و نووا ۹ اسای یکسان است، میتوان به نتایج نسل قبل استناد کرد. بنابراین نووا ۱۰ اسای احتمالاً در تست انتوتو ۹ به حدود ۲۳۰ هزار امتیاز میرسد و در تست گیکبنچ تکهستهای و چندهستهای نیز بهترتیب حدود ۶۰۰ و ۱۶۰۰ امتیاز میگیرد. این امتیازات میانرده جدید هواوی را در بخش نسبتاً ضعیف میانردههای بازار قرار میدهد.
برای داشتن تجربهای دقیقتر از عملکرد هواوی نووا ۱۰ اسای بازی محبوب کال آو دوتی موبایل را روی آن نصب و اجرا کردیم. طبق بررسیهای ما، این بازی با تنظیمات گرافیکی High و نرخ فریم Medium تقریباً بدون لگ اجرا میشود و تجربه مطلوبی را در اختیار شما قرار میدهد. بااینحال اگر تنظیمات گرافیکی را روی حالت Very High قرار دهید، شاهد افت فریم محسوس و لگ و تأخیر در صحنههای شلوغ خواهید بود. البته بازیهای ساده مثل آلتو ادیسه، کلش آو کلنز و دیگر موارد مشابه بدون افت فریم روی این گوشی اجرا میشوند.
دوربین
هواوی نووا ۱۰ اسای دارای دوربین سهگانه در پشت بهاضافه دوربین سلفی است. بهخاطر تمرکز خانواده نووا روی عکاسی، دوربین اصلی این گوشی از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی بهره میبرد. دیگر دوربینهای این گوشی شامل دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی هستند.
دوربین اصلی هواوی نووا ۱۰ اسای در شرایط نوری ایدهآل عکسهای بسیار خوبی میگیرد. رنگهای این تصاویر کاملاً زنده و جذاب هستند و بازه دینامیکی نیز در سطح قابلقبولی قرار دارد. بااینحال انتظار عکسهایی با جزئیات فوقالعاده نداشته باشید. این تصاویر بهشکل پیشفرض با ترکیب ۹تایی پیکسلها و رزولوشن نهایی ۱۲ مگاپیکسلی ثبت میشوند. نکته عجیبی که در تصاویر دوربین اصلی این گوشی بهچشم میخورد، حجم بسیار زیاد فایلهاست که بهطور میانگین به حدود ۸ مگابایت و گاهی اوقات به حدود ۱۲ مگابایت میرسد.
دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی هواوی نووا ۱۰ اس ای بهعنوان یک گوشی میانرده، عملکرد قابلقبولی در محیط تاریک دارد اما بهخاطر فقدان لرزشگیر اپتیکال، با کمترین لرزش شاهد تارشدن عکسها هستیم. عکسها از نظر رنگ در سطح مطلوبی هستند، اما جزئیات بخشهای تاریک تصاویر و حتی بخشی از هایلایتها تا حدی از دست میرود. با فعالکردن نایتمود کیفیت کلی تصاویر کمی بهتر میشود، اما ثبت هر عکس در این حالت به حدود ۵ ثانیه زمان نیاز دارد.
دوربین اولترا واید ۸ مگاپیکسلی هواوی نووا ۱۰ اسای حتی بهعنوان یک میانرده نیز شما را راضی نمیکند. این دوربین حتی در شرایط نوری ایدهآل نیز نمیتواند عکس قابلقبولی را ثبت کند و عکسها تقریباً تار و بدون جزئیات هستند.
دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی این گوشی نیز همانند اکثر محصولات همرده، هیچ نقشی در تجربه عکاسی شما ندارد و بعید است بتوانید عکس قابلاستفادهای با آن ثبت کنید.
دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی هواوی نووا ۱۰ اسای نیز عملکرد متوسطی دارد. این دوربین در شرایط نوری مناسب عکسهای قابلقبولی میگیرد و جزئیات چهره را بهخوبی ثبت میکند. با کاهش نور شاهد افت محسوس جزئیات هستیم.
درمجموع هواوی نووا ۱۰ اسای تجربه لذتبخشی از عکاسی را در اختیار شما نمیگذارد. عملکرد سه دوربین این گوشی بهجز دوربین اصلی، در سطح رقبا نیست و دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی آن نیز کاملاً معمولی عمل میکند. از سوی دیگر، ترکیب دوربینهای این گوشی تفاوتی با نسل قبل ندارد. البته احتمالاً مشکلات دوربین این گوشی به نسخه آزمایشی نرمافزار آن برمیگردد و نسخه نهایی تجربه بهتری از عکاسی را ارائه دهد.
باتری و شارژ
انرژی جدیدترین میانرده چینیها توسط باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی تأمین میشود. این باتری ظرفیت کمتری نسبت به نمونه استفادهشده در سایر رقبا دارد، اما ۵۰۰ میلیآمپر-ساعت بیشتر از نسل قبل است. به دلیل نرمافزار بهینه و سختافزار کممصرف، این گوشی همانند دیگر محصولات هواوی شارژدهی بسیار خوبی دارد و حتی با استفاده سنگین نیز یک روز کامل را همراه شما خواهد بود.
این دستگاه از فناوری شارژ سریع ۶۶ واتی هم پشتیبانی میکند؛ ولی از آنجا که گوشی بدون شارژر به دست ما رسید، امکان تست سرعت شارژ را نداشتیم. بااینحال طبق تجربه قبلی با هواوی نووا ۹، احتمالاً میتوانید طی ۲۰ دقیقه حدود ۶۰ درصد و طی حدود ۴۵ دقیقه باتری گوشی را بهطور کامل شارژ کنید.
جمعبندی
هوآوی nova 10 SE بهعنوان یک گوشی میانرده ویژگیهای خوبی دارد که از بین آنها میتوان به طراحی بسیار زیبا، نمایشگر باکیفیت، عملکرد روان رابط کاربری و شارژدهی بسیار خوب باتری اشاره کرد. بااینحال میانرده جدید هواوی تفاوت محسوسی با نسل قبلی ندارد و اگر تجربه استفاده از نووا ۹ اسای را دارید، تفاوت خاصی را احساس نخواهید کرد.
همانطور که میدانید، اکثر گوشیهای بازار چین از سرویسهای گوگل بیبهرهاند و کاربران از سرویسهای جایگزین استفاده میکنند. به همین دلیل سالهاست که راهکارهایی برای افزودن سرویسهای گوگل به این گوشیها توسعه یافته و طبق پیشنهاد هوآی، جیباکس نیز یکی از این گزینههاست. اگر این راهکارها بتوانند نیاز کاربران به اپهای پرکاربرد گوگل را برطرف کنند، میتوان فقدان سرویسهای گوگل و محدودیت نصب تعدادی از اپهای پرطرفدار را از فهرست نقاط ضعف هواوی نووا ۱۰ اس ای و دیگر گوشیهای جذاب این شرکت حذف کرد.
درنهایت اگر قصد خرید یک گوشی میانرده و زیبا با شارژدهی خوب برای استفاده عمومی را دارید و به سرویسهای گوگل هم وابسته نیستید یا تمایل به استفاده از راهکارهای جایگزین دارید، هواوی نووا ۱۰ اسای میتواند بین گزینههای شما قرار بگیرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.