ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اسپیس ایکس
علمی

اسپیس‌ایکس ویدیویی خیره‌کننده از زمین منتشر کرد؛ یک عقیق آبی در فضا [تماشا کنید]

در ویديوی ثبت‌شده توسط فالکون ۹ اسپیس‌ایکس، زمین از نمایی بالا همانند یک سنگ عقیق آبی نمایش داده می‌شود.

آرزو مصطفوی
نوشته شده توسط آرزو مصطفوی | ۲ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

ویدیوی جدیدی که از مرحله دوم موشک «فالکون ۹» متعلق به شرکت فضایی «اسپیس ایکس» منتشر شده است، سیاره ما را به‌صورت یک سنگ عقیق آبی‌رنگ نشان می‌دهد که به‌طرز زیبا و شگفت‌انگیزی با ابرهای سفید و تکه‌ای محصور شده است. این ویدیو از ارتفاعات بالای زمین توسط دوربین نصب‌شده روی موشک ضبط شده است.

این ویدیو زمانی فیلمبرداری شد که موشک محموله دو ماهواره مخابراتی خود را برای شرکت «SES» لوکزامبورگ به مدار «Geosynchronous Transfer Orbit» یا به‌اختصار «GTO» می‌برد. از این نکته می‌توان فهمید احتمالاً در ویدیو، زمین را از ارتفاعی در حدود ۳۵۷۰۰ کیلومتری از سطح مشاهده می‌کنیم.

ویدیوی هیجان‌انگیز اسپیس ایکس از زمین

فالکون ۹ اسپیس ایکس حامل این دو ماهواره معروف به «SES-18» و «SES-19» در روز ۱۷ مارس از مجتمع پرتاب فضایی «۴۰» در ایستگاه نیروی فضایی «کیپ کاناورال» به فضا رفت. این دو ماهواره توسط «Northrop Grumman» ساخته‌ شده‌اند و شبکه‌های تلویزیونی و خدمات مرتبط با داده‌های فضایی را در اختیار ایالات متحده قرار می‌دهند.

در این ویدیو دوربین در هر یک و نیم ثانیه یک فریم ثبت کرده است و تنها چند دقیقه پس از پرتاب فالکون ۹ با سرعت ۵۵۰ کیلومتر بر ساعت درون یک جعبه فولادی به زمین می‌افتد. این جعبه فولادی از آسیب‌دیدن دوربین در بازگشت به زمین جلوگیری کرده است.

این ویدیو حالا در کنار تصاویر و ویدیوهای خیره‌کننده دیگر اسپیس ایکس از سیاره زمین قرار می‌گیرد که از فضا گرفته شده‌اند. شاید بتوان در این مجموعه جذاب به تصویر «مرمر آبی» اشاره کرد که در سال ۱۹۲۷ در سفر «آپولو ۱۷» به ماه در ارتفاع ۴۵۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین ثبت شد و یکی از پربازدید‌ترین تصاویر تاریخ زمین است. در این تصویر دریای مدیترانه تا قطب جنوب برای اولین‌بار به تصویر کشیده‌ شده‌اند.

آپولو ۱۷

امروزه تصاویری از زمین از فضا، در انبوهی از طول‌موج‌های نور و توسط فضاپیماهای دولتی و خصوصی مانند اسپیس ایکس ثبت می‌شوند. چنین عکس‌هایی برای اهداف مختلف ازجمله نظارت بر الگوهای تغییرات آب‌وهوا، اندازه‌گیری میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای و حتی ردیابی آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

علی‌رغم این دسته کاربردها، ویدیوهای این‌چنینی همچنان الهام‌بخش هستند و زیبایی سیاره ما را یادآوری می‌کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی