ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جمعیت جهان
میان رشته ای

نتایج یک مطالعه جدید: جمعیت جهان تا پایان قرن به 6 میلیارد نفر کاهش پیدا می‌کند

طبق این پیش‌بینی، جمعیت جهان که اکنون 7.96 میلیارد نفر است، تا پایان قرن نزدیک به 2 میلیارد کاهش پیدا خواهد کرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

یک تحلیل جدید از روند تولد نشان می‌دهد که رشد جمعیت ممکن است تا سال 2050 متوقف شود و جمعیت جهان تا سال 2100 به 6 میلیارد انسان روی زمین کاهش پیدا کند.

این مطالعه که به سفارش سازمان غیرانتفاعی The Club of Rome انجام شده است، پیش‌بینی می‌کند که اگر روند فعلی ادامه پیدا کند، جمعیت جهان که درحال‌حاضر 7.96 میلیارد نفر است، در اواسط قرن به 8.6 میلیارد نفر خواهد رسید و قبل از پایان قرن، نزدیک به 2 میلیارد کاهش پیدا خواهد کرد.

تأثیرات مثبت و منفی کاهش جمعیت جهان

این پیش‌بینی می‌تواند برای بشریت هم خبر خوب و هم خبر بدی باشد. کاهش شدید جمعیت انسانی مشکلات زیست‌محیطی زمین را اندکی کاهش خواهد داد، اما مهم‌ترین عامل در حل آن‌ها محسوب نمی‌شود. از سویی دیگر، کاهش جمعیت باعث می‌شود تا کل بشریت مسن‌تر شود و نسبت افراد در سن کار را کاهش می‌دهد که این امر مسئولیت بیشتری را برای تأمین مالی مراقبت‌های بهداشتی و حقوق بازنشستگی بر دوش جوانان تحمیل خواهد کرد.

«پر اسپن استوکنز»، مدیر مرکز پایداری مدرسه بازرگانی نروژ و سرپرست پروژه Earth4All که این تحقیق را انجام داده، در بیانیه‌ای گفته است:

«می‌دانیم که توسعه سریع اقتصادی در کشورهای کم‌درآمد تأثیر زیادی بر نرخ باروری دارد. درحالی‌که نرخ باروری کاهش پیدا می‌کند، دختران به منابع آموزشی بهتری دسترسی پیدا می‌کنند و زنان از نظر اقتصادی توامند‌تر شده و به مراقبت‌های بهداشتی بهتری دسترسی دارند.»

محققان همچنین ارتباط بین اندازه جمعیت و توانایی سیاره برای حفظ جمعیت انسانی را نیز بررسی کرده‌اند. آن‌ها متوجه شده‌اند که برخلاف روایت‌های رایج مالتوس‌گرایانه، اندازه جمعیت عامل کلیدی تغییر اقلیم نیست. درعوض، به عقیده آن‌ها، مقصر اصلی سطوح بالای بهره‌برداری توسط افراد ثروتمند جهان است که باید کاهش پیدا کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • اج133
    اج133 | ۱۳ فروردین ۱۴۰۲

    در اینده تکامل به سمتی میره که اول مریضا و مسنا از بین میرند بعد نوبت جنس نر میرسه بعد ماده ها بر حسب شرایط درونزایی میکنند و دیگر به اسپرم جنس نر احتیاجی ندارند و جنسیت از بین میره

مطالب پیشنهادی