وزیر ارتباطات: اتصال متقابل پیامرسانهای بومی امن و رمزنگاریشده است
وزیر ارتباطات تأکید کرد همه پیامرسانها براساس یک پروتکل امن و استاندارد در طرح اتصال متقابل به یکدیگر متصل شدهاند.
وزیر ارتباطات با اعلام اینکه در طرح اتصال متقابل جایی به نام مرکز تبادل پیام وجود ندارد، تأکید کرد همه پیامرسانها براساس یک پروتکل امن و استاندارد به یکدیگر متصل شدهاند. زارعپور در پاسخ به این پرسش که نحوه برقراری امنیت در این اتصال چگونه است، به دیجیاتو گفت این پروتکل End-to-end encryption است و کاملاً رمزنگاری شده و از همین امروز این ویژگی در آن وجود دارد: «بهعنوان رگولاتور این پروتکل را تدوین کردهایم و نظارت سختی بر اجراییشدن آن داریم.»
به گزارش دیجیاتو در نشست خبری اتصال متقابل پیامرسانهای بومی عیسی زارعپور در مورد لزوم تهیه قوانین در مورد پیامرسانهای بومی نیز به دیجیاتو گفت: «درحالحاضر یکسری ضوابط فعالیت براساس مواردی که در شورای عالی فضای مجازی وجود داشته، تدوین شده است. این ضوابط بهزودی تکمیل خواهد شد و برای تصویب آن بهعنوان قانون اقدام خواهیم کرد. زارعپور همچنین اعلام کرد این کار برای اولینبار در دنیا، در ایران رخ داده است و اتحادیه اروپا نیز در اقدام مشابهی، این کار را برای پلتفرمها اجبار کرده که از ۲۰۲۴ اجرایی خواهد شد. به گفته وزیر ارتباطات، بهزودی این ضوابط در کمیسیون تنظیم مقررات بررسی و تصویب خواهد شد و پیامرسانهای بومی ازاینپس براساس آن پروانه خواهند گرفت. او تأکید کرد که با این کار پیامرسانها پاسخگوی مشکلات کاربران خواهند بود.
او در پاسخ به دیجیاتو مبنی بر اینکه در مورد مشکلات فنی مردم باید از چه طریق پیگیری کنند، با اعلام شماره تلفن 1649، گفت: «پنل پشتیبانی هم آماده پاسخگویی به کاربران است.»
زارعپور در مورد اینکه برخی پیامرسانها ازجمله سروش پلاس و روبیکا در طرح تجمیع نیستند و چه زمانی به این طرح خواهند پیوست، گفت: «دوستان در ساید پیامرسانها کار میکنند. از آنجایی که به مردم قول داده بودیم بهزودی و تا پایان فروردینماه این تجمیع شکل بگیرد، فعلاً با چهار پیامرسان کار را پیش بردیم و دیگر پیامرسانها هم بهزودی به این روند اضافه خواهند شد.»
او درباره تجمیع پیامرسانها در نسخه وب هم گفت: «در کوتاهترین زمان ممکن تجمیع نسخه وب هم انجام خواهد شد. دو قدم اصلی و ضروری امکان ارسال فایل بود و تشکیل گروه و کانال مشترک بین پیامرسانها هم بهزودی انجام خواهد شد. بحث تماس صوتی و تصویری هم مهم است که طی یک تا دو ماه آینده فراهم خواهد شد.»
قوانین پیام رسان های بومی
زارعپور با بیان اینکه چیزی به اسم مرکز تبادل پیام وجود ندارد و آنچه که وجود دارد پروتکل تبادل پیام است، گفت: «از طریق این پروتکل پیامرسانها بهشکل کاملاً امن و مستقل به هم متصل میشوند و انتقال پیام END TO END و رمزنگاریشده است. هیچ مرکزی این وسط نیست.»
او با تأکید بر اینکه وزارت ارتباطات بهعنوان رگولاتور و تنظیمگر این حوزه پروتکلها را تدوین کرده است، گفت: «ما روی اجراییشدن این روند نظارت داریم. پروتکل براساس استانداردهای روز دنیا است و نکتهای که اتحادیه اروپا از پیامرسانها خواسته، END TO END بودن ارسال پیام است که این نکته موردتوجه قرار گرفته و حریم خصوصی افراد را هم محترم شمرده است.»
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه هر کاربر خود امکان فعالکردن این امکان را دارد، گفت: «ما میتوانستیم این تجمیع را بهشکل یکپارچه فعال کنیم، اما فعالشدن و انتخاب این امکان را به عهده کاربران گذاشتیم.»
زارعپور در پاسخ به پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه حفظ امنیت در همه کشورها مهم است و آیا بحث رمزنگاریشدن پیامها از الان انجام شده و یا قرار است در آینده انجام شود، گفت: «اصرار ما بر این بود که پروتکلهای رمزنگاری استانداردسازی بین پیامرسانها تدوین شود و یکی از دلایلی که کار با تأخیر انجام شد، پافشاری بر اجرای این روند بود که نهایتاً اتفاق افتاد.»
زارعپور درباره خلأ قانونی و تدوین قوانین گفت: «وزارت ارتباطات مجموع ضوابط فعالیت سکوهای پیامرسانی را براساس ابلاغیه سال 95 شورای عالی فضای مجازی تدوین کرده است. شاید به هر دلیلی در تدوین این ضوابط تعلل شده بود، اما بههرحال ما این ضوابط را تدوین کردیم. ما در مورد حریم خصوصی قانون داریم و این قوانین تدوین شده است. همچنین فتوای مقام رهبری هم در این حوزه وجود دارد.»
او با تأکید بر اینکه چهارچوبهای محکمی در این حوزه وجود دارد، گفت: «این ضوابط بهزودی در کمیسیون تنظیم مقررات تصویب خواهد شد و براساس این ضوابط برای پیامرسانها پروانه صادر خواهد شد که پیامرسان هم طبق پروانه فعالیت خواهد کرد و براساس آن به مردم پاسخگو خواهد بود.»
زارعپور با تأکید بر اینکه وزارت ارتباطات تمامقد کنار پیامرسانهای داخلی ایستاده است، گفت: «هر منبعی را که نیاز باشد، ازجمله زیرساختهای نرمافزاری، پهنای باند و نیازهای سختافزاری، ارائه خواهیم داد تا بتوانند به مردم سرویس ارائه دهند.»
به گفته او، تجمیع پیامرسانها یک خدمت جدید است و منابع لازم در اختیار پیامرسانها قرار داده شده تا بتوانند به مرد سرویس مناسب ارائه دهند: «اما باید توجه داشت که این خدمت جدید بوده و ممکن است مشکلاتی در این حوزه را شاهد باشیم.» او با اشاره به اینکه دنیا هم در این حوزه گام تازهای برداشته و ممکن است از تجربیات ما در ایران هم استفاده کند، گفت: «باید این امکان فراهم شود که ما با استفاده از این قابلیت به پیامرسانهای خارجی هم متصل شویم و مشکلات را باید حل کنیم.»
وزیر ارتباطات با توضیح درباره اینکه ایران اولین کشوری است که تجمیع پیامرسانها را پیادهسازی کرده، گفت: «اتحادیه اروپا قانون دیجیتال مارکت اکت را تصویب کرده است. این قانون برای رفع انحصار اجباری شده و از اول ژانویه 2024، یعنی کمتر از 7 تا 8 ماه دیگر باید تمامی پلتفرمهایی که بیش از 45 میلیون کاربر یا بیش از 100 هزار کاربر اروپایی دارند، حتماً اتصال متقابل دهند.»
آخرین آمار پیام رسان های بومی
زارعپور با ارائه آخرین آمار تعداد کاربران فعال ماهانه حاضر در پیامرسانهای داخلی گفت: «ایتا حدود 22 میلیون کاربر دارد که یعنی در یک ماه گذشته حداقل یک بار از آن استفاده کردهاند. بله حدود 16 تا 16 و نیم میلیون کاربر فعال ماهانه، سروش پلاس حدود 10 و نیم میلیون کاربر فعال ماهانه و روبیکا حدود 40 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و کاربر فعال روزانه با این اعداد متفاوت است.»
او درباره نبودن برخی پیامرسانها در این طرح تجمیع با تأکید بر اینکه این استاندارد را وزارت ارتباطات اجبار کرده، گفت: «حمایتها ازاینپس به پیامرسانهایی داده میشود که اولاً بهصورت ابری باشند و دوم ضوابطی که را وزارت ارتباطات تدوین کرده است، رعایت کنند .»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کاری بیهوده به قول خودشون عبث ! وقتی پیامرسانها امکانات اولیه ضعیفی دارند و پیشرفت جزئی آنها با تاخیر بسیار زیاد هست و البته استقبال واقعی (و نه آمارسازی) از اونها کم هست چرا وقت خودتون و ملت رو گرفتین و بیت المال رو هدر میدین ؟!
به به چه کار قشنگ و جالبی انجام شد
فقط من نمدونم چرا نمیتونم از این قابلیت استفاده کنم
با اینکه گزینه مدنظر رو هم فعال کردم ولی بازم نمیشه
🤣🤣🤣