ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مالیات بر عایدی سرمایه خودرو
خودرو

چگونه از مالیات بر عایدی سرمایه خودرو معاف شویم؟

مالیات بر عایدی سرمایه خودرو شامل تمامی خودروهای عرضه شده در سامانه یکپارچه خودرو می‌شود. چگونه از این مالیات معاف شویم؟

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

مالیات بر عایدی سرمایه خودرو نوع جدیدی از مالیات است که از سال جاری شامل حال مالکان خودروها می‌شود. این مالیات براساس ماده 19 آیین‌نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی تدوین شده است. اطلاعات مربوط به خرید و فروش اتومبیل در سامانه معاملات خودرو ثبت می‌شود و در صورتی که شرایط دریافت مالیات را داشته باشد، شامل مالیات بر عایدی سرمایه خودرو خواهد شد.

این مالیات براساس دوره مالکیت خودرو تدوین می‌شود. در صورتی که دوره مالکیت یک خودرو کمتر از سه سال باشد، سود ناشی از خرید و فروش خودرو شامل مالیات خواهد شد. البته به هر خانواده تا سقف 4 خودرو معافیت مالیاتی اعطا شده است. با این حال خودروهای عرضه شده در سامانه یکپارچه فروش خودرو شامل این مالیات می‌شوند.

چگونه از مالیات بر عایدی سرمایه خودرو معاف شویم؟

همان‌گونه که در بخش قبل اشاره کردیم، برای معاف شدن از این مالیات بایستی اتومبیل خریداری شده را به مدت بیش از سه سال در تملک خود داشته باشید. این مالیات بین 30 تا 10 درصد تعیین شده است. اگر اتومبیل را در سال اول به فروش برسانید، 30 درصد از سود خرید و فروش خودرو شامل مالیات می‌شود. این رقم در سال دوم به 20 درصد کاهش می‌یابد و در سال سوم به 10 درصد خواهد رسید. بنابراین اگر اتومبیل شما بیش از سه سال در تملک باقی بماند، شامل مالیات نخواهد شد.

برای مثال مالیات بر عایدی سرمایه خودرو را برای اتومبیل محبوب و پرفروش تارا دنده‌ای محاسبه می‌کنیم. قیمت این خودرو در کارخانه معادل 393 میلیون تومان است اما در بازار آزاد با قیمت 700 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. بنابراین خرید تارا از کارخانه و فروش آن در بازار آزاد حدود 300 میلیون تومان سود برای خریدار به همراه خواهد داشت. با فرض ثبات قیمت‌ها، این مالیات به شرح زیر محاسبه می‌شود:

سال اول معادل 30 درصد سود فروش خودرو، 90 میلیون تومان

در سال دوم معادل 20 درصد سود فروش خودرو، 60 میلیون تومان

برای سال سوم معادل 10 درصد سود فروش خودرو، 30 میلیون تومان

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • GojeGreen
    GojeGreen | ۱۹ تیر ۱۴۰۲

    با سلام ، اگه من بخوام ماشین به اسم پسرم بزنم مگه ازش پولی میگیرم که بخوان اختلاف قیمت خرید و فروش رو در بیارن یا اگه حواله رو بفروشم و قولنامه سوری بزنیم به قیمت ثبت نام بازم سودی نکردم از فروش خودرو ؟؟؟؟ اونوقت چی ؟؟؟!!!

مطالب پیشنهادی