ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مارگرت وستاگر
هوش مصنوعی

معاون کمیسیون اروپا درباره قانون‌گذاری برای هوش مصنوعی: زمانی برای ازدست‌دادن وجود ندارد

مقام ارشد اتحادیه اروپا خواستار تسریع قانون‌گذاری درزمینه هوش مصنوعی شد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۰۸:۳۰

اتحادیه اروپا درحال کار روی قوانینی برای کنترل فناوری هوش مصنوعی است. حالا معاون کمیسیون اروپا در اظهارنظر جدیدی اعلام کرده که سرعت تدوین مقررات برای این فناوری باید بیشتر شود. او ظاهراً با اشراف بر ریسک‌های هوش مصنوعی معتقد است که زمانی برای از‌دست‌دادن وجود ندارد.

«ماگرت وستاگر»، معاون کمیسیون اروپا، در جمع خبرنگاران در برلین، درباره تصویب قوانین جدید برای کنترل استفاده از AI اعلام کرد: «زمانی برای هدردادن وجود ندارد.» این کمیسیون در اوایل سال 2021 کار روی پیشنهادهایی برای قانونمندسازی این فناوری را آغاز کرد، اما روند پیشرفت کارها آهسته بوده است.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اواخر سال 2022 نظرات خود را درباره طرح‌های قانونی در این زمینه ارائه کردند و حالا پارلمان اروپا قرار است پنجشنبه این هفته رأی‌گیری اولیه خود را در این زمینه انجام دهد. در ادامه، نظر پارلمان یک بار دیگر در ماه ژوئن به رأی گذاشته می‌شود. وستاگر می‌گوید: «آنچه که به‌نظرم اهمیت دارد، سرعت است. باید قوانین خود را تصویب و وضع کنیم.»

قانون‌گذاری برای هوش مصنوعی باید زودتر به نتیجه برسد

این معاون کمیسیون اروپا امیدوار است که اولین مذاکرات سیاسی دراین‌باره میان بخش‌های مختلف اتحادیه تا پیش از تابستان آغاز شود. در این شرایط می‌توان امید داشت که قانون‌گذاری درزمینه هوش مصنوعی تا پیش از پایان سال 2023 به سرانجام برسد.

ظهور ابزارهای خارق‌العاده‌ای مثل ChatGPT باعث شد نیاز به تصویب قوانین جدید درباره این فناوری تشدید شود. این چت‌بات می‌تواند کارهای مختلفی مثل مقاله‌نوشتن را انجام دهد و همین قابلیت‌ها نگرانی‌هایی را درباره توانایی این نرم‌افزار در افزایش نرخ تقلب در مدارس و نشر اطلاعات نادرست در سطح اینترنت به‌وجود آورده است.

وستاگر می‌گوید قوانین هوش مصنوعی اتحادیه اروپا ابزارهایی مثل ChatGPT را هم تحت پوشش قرار می‌دهد. این قوانین ظاهراً با در نظر گرفتن آینده تنظیم شده‌اند و مصارف هوش مصنوعی را هدف قرار می‌دهند، نه فناوری‌های پشت این ابزارها را.

برای مثال، پیش‌نویس قوانین اتحادیه اروپا استفاده از هوش مصنوعی در نظارت عمومی بر شهروندان را ممنوع می‌کند و از شرکت‌ها می‌خواهد تا برای مصارف پرریسک این فناوری مثل تشخیص چهره، ابتدا درخواست مجوز کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی