ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بیماری روان
سلامت

محققان: جوانان مبتلا به اختلال‌های روانی بیشتر در معرض حمله قلبی یا سکته قرار دارند

پژوهشی جدید نشان داده است که درگیربودن با اختلال‌های روانی مثل افسردگی می‌تواند ریسک بروز مشکلات قلبی و سکته را افزایش دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

مطالعه‌ای تازه نشان داده است که برخی از مشکلات مربوط به سلامت روان می‌توانند ریسک حمله قلبی یا سکته را حدود سه‌برابر در جوانان افزایش دهند. این تحقیق که روی 6.5 میلیون نفر انجام شده است، می‌گوید نتوانسته است رابطه مستقیمی میان مشکلات قلبی و رفتارهای سبک زندگی پیدا کند، اما بیماری‌های روانی را به‌عنوان یک فاکتور اثرگذار تشخیص داده است.

به گزارش یورونیوز، محققان با بررسی اطلاعات مربوط به بیش از 6.5 میلیون جوان بین 20 تا 39 سال در حد فاصل سال‌های 2009 تا 2021 در کره جنوبی، دریافته‌اند که درگیربودن با اختلال‌های روانی می‌تواند ریسک حمله یا سکته قلبی را در جوانان سه‌برابر بیشتر کند. نکته جالب اینجاست که هیچ‌کدام از نمونه‌ها از قبل سابقه حمله یا سکته قلبی نداشتند.

پژوهشگران در این مطالعه رابطه میان اختلال‌های روانی با آنفارکتوس میوکارد (یا حمله قلبی) و سکته ایسکمیک را بررسی کردند که رایج‌ترین نوع سکته است و با بروز لخته خونی در مغز همراه می‌شود. محققان می‌گویند حدود 13 درصد از شرکت‌کنندگان در مطالعه حداقل یک اختلال روانی داشتند و از این میان، نیمی از آن‌ها دچار اضطراب بودند.

اختلال‌های روانی چه تأثیری روی ریسک حمله قلبی و سکته دارند؟

بیش از یک‌پنجم شرکت‌کنندگان با افسردگی و یک‌پنجم با بی‌خوابی درگیر بودند. بقیه از شکلی از اختلال روان‌تنی، اختلال سوءمصرف مواد، اختلال دوقطبی، شیزوفرنی، اختلال‌های خوردن، اختلال‌های شخصیتی و اختلال استرس پس از حادثه (PTSD) رنج می‌بردند.

درنهایت مشخص شد افراد مبتلا به اختلال‌های روانی 58 درصد بیشتر از کسانی که مشکل روانی نداشتند، در معرض ریسک آنفارکتوس میوکارد و 42 درصد بیشتر در خطر سکته قلبی قرار می‌گرفتند.

پروفسور «یو-کیون چوی»، از دانشکده پزشکی دانشگاه ملی سئول می‌گوید: «مشکلات روانشناسانه در جوانان رایج‌ هستند و پیوند قدرتمندی با سلامت قلب و عروق دارند. این یافته‌ها نشان می‌دهد که این افراد باید تحت چکاپ‌های منظم قرار بگیرند و در‌صورت نیاز برای پیشگیری از آنفارکتوس میوکارد یا سکته، دارو مصرف کنند.»

نتایج این پژوهش در مجله European Society of Cardiology منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی