ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خطرات هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

فایل‌های MD. به ابزار جدید هکرها برای سوءاستفاده از ایجنت‌های هوش مصنوعی تبدیل شده‌اند

در این روش هکرها با فریب ایجنت از طریق فایل‌های معمولی مارک‌داون، دستور اجرای کدهای مخرب و سرقت توکن‌های دسترسی را صادر می‌کنند.

جواد تاجی
جواد تاجی منتشر شده در 5 آبان 1405  |  20:30

یک ایجنت هوش مصنوعی تنها با استفاده از یک فایل متنی ساده Markdown با پسوند .MD فریب خورده و وادار به انجام اقدامات مخرب شده است. کارشناسان امنیتی با اشاره به این رویداد هشدار داده‌اند که فرمت فایل مارک‌داون عملاً به فایل‌های اجرایی مخربِ تازه در دنیای فناوری تبدیل شده و هکرها می‌توانند تنها با تکیه بر یک فایل معمولی با پسوند md و دسترسی به یک وب‌سایت، ایجنت‌های هوش مصنوعی کاربران را به اجرای کدهای مخرب وادار کنند.

محققان شرکت Forever Security اعلام کرده‌اند که این حمله سایبری در محیط واقعی شناسایی شده، اما پیش از آنکه آسیب جدی و معناداری ایجاد شود، جلوی گسترش و پیشروی آن را گرفته‌اند.

سوءاستفاده از فایل مارک‌داون و دانلود ناخواسته برای ایجنت عامل هوش مصنوعی

برای پیشبرد موفق این حمله، هکرها چند سازوکار و ویژگی مختلف را با یکدیگر ترکیب کرده و از آنها سوءاستفاده می‌کنند. اول اینکه وب‌سایت‌ها می‌توانند برخی از فرمت‌های فایل را بدون اطلاع یا اجازه مستقیم کاربر روی سیستم او دانلود کنند. دوم اینکه فایل‌هایی با پسوند md به شکل پیش‌فرض به‌عنوان فایل‌های مخرب یا خطرناک شناخته نمی‌شوند و از سیستم‌های امنیتی عبور می‌کنند.

نکته آخر نیز این است که ایجنت‌های هوش مصنوعی بدون توجه به ماهیت محتوای نوشته‌شده درون سندی با نام AGENTS.md، هر دستوری را که در آن درج شده باشد اجرا می‌کنند.

مدیریت فایل با لپ تاپ

براساس گزارش Forever Security، این بدافزار فعال روی رایانه یک کاربر و مشتری واقعی شناسایی شده و فایل AGENTS.md در پوشه دانلودها قرار گرفته بود. این سند متنی که در ظاهر شبیه به یادداشت‌های مهندسی معمولی طراحی شده بود، عملکردی کاملاً متفاوت و نامتعارف داشت؛ سندی که ایجنت هوش مصنوعی را به عنصری مخرب تبدیل کرد و به آن دستور داد تا بدافزار را روی سیستم مستقر کرده و توکن‌های نشست (Session Tokens) را به بیرون منتقل کند.

نکته نگران‌کننده این است که به‌گفته محققان، هیچ نقص یا باگی وجود ندارد که شرکت‌هایی مانند OpenAI یا آنتروپیک بخواهند آن را با ارائه یک به‌روزرسانی یا وصله امنیتی برطرف کنند؛ چرا که یک ایجنت هوش مصنوعی وقتی دستورات موجود در فایل AGENTS.md پوشه خود را اجرا می‌کند، دقیقاً درحال انجام همان وظیفه‌ای است که از ابتدا برای آن طراحی و ساخته شده است.

جواد تاجی
جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من در دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
    مطالب پیشنهادی