ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سازمان‌بندی تیم هوش مصنوعی اپل
هوش مصنوعی

اپل تیم هوش مصنوعی خود را دوباره سازمان‌دهی کرد؛ تغییری برای نجات سیری

توسعه سیری حالا تحت نظر گروه اصلی مهندسی نرم‌افزار اپل به مدیریت «کریگ فدریگی» قرار دارد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۰:۰۰

به نظر می‌رسد اپل رویکرد خود به هوش مصنوعی را بازنگری می‌کند. سال‌هاست این شرکت تیم‌های مختلف هوش مصنوعی را زیر پرچم یک رهبر متحد کرده بود اما اکنون تصمیم دیگری دارد. طبق گزارش‌های جدید اپل ظاهراً معتقد است رویکردهای قدیمی‌اش شرکت را از رقابت عقب نگه داشته؛ به همین دلیل تیم هوش مصنوعی خود را دوباره سازمان‌دهی کرده است. این امر احتمالاً روی نحوه توسعه سیری و پروژه‌های رباتیک اپل تأثیر می‌گذارد.

براساس گزارش «مارک گرمن»، خبرنگار بلومبرگ، سال 2018 اپل «جان جیاناندریا» (John Giannandrea)، متخصص هوش مصنوعی گوگل، را استخدام کرد. سپس تمام برنامه‌های پراکنده هوش مصنوعی مانند بخش سیری، تحقیقات، سخت‌افزارهای هوش مصنوعی و حتی پروژه خودرو را زیر یک سقف جمع کرد. البته آن سال‌ها این رویکرد منطقی بود؛ چون سیری کمی از الکسای آمازون و دستیار گوگل عقب مانده بود.

اپل اکنون درحال تجزیه تیم مرکزی هوش مصنوعی و انتقال بخش‌های مختلف آن به تیم‌های مرتبط‌‌تر است که تیم‌ها براساس کاری که انجام می‌دهند (نرم‌افزار یا سخت‌افزار) گروه‌بندی می‌شوند.

سازمان‌دهی تیم هوش مصنوعی اپل

سازمان‌بندی تیم هوش مصنوعی اپل

به نظر می‌رسد مشکل اساسی عرضه سیری پیشرفته این است که اپل برای رونمایی از iOS 18 مجبور شد توسعه سیری را با عجله پیش ببرد و این دستیار هوش مصنوعی مشکلات متعددی پیدا کرد. اکنون طبق گفته‌های مارک گرمن، توسعه سیری تحت نظر گروه اصلی مهندسی نرم‌افزار به مدیریت «کریگ فدریگی» انجام می‌شود. بخش رباتیک اپل نیز به تیم مهندسی سخت‌افزار «جان ترنوس» منتقل می‌شود. درکل گرمن می‌گوید این فقط سازمان‌دهی ساده نیست، بلکه اپل احساس می‌کند رویکرد قدیمی نتایج خوبی ارائه نمی‌دهد.

بااین‌حال جان جیاناندریا هنوز بر فناوری اصلی هوش مصنوعی (مدل‌های اپل اینتلیجینس)، بخش تحقیقات و داده‌ها نظارت دارد. البته به‌ نظر می‌رسد تمرکز او اکنون محدودتر شده و دیگر تیم‌های اپل روی محصولات مختلف هوش مصنوعی کار می‌کنند.

تغییرات سازمانی اپل زمانی اتفاق می‌افتد که رقبا با تمام قوا مشغول توسعه هوش مصنوعی خود هستند. گوگل هوش مصنوعی جمینای خود را در همه پلتفرم‌هایش از بخش جستجو تا گوشی‌های پیکسل قرار داده است؛ مایکروسافت دستیار Copilot خود را در سراسر ویندوز و آفیس ادغام کرده و متا هوش مصنوعی خود را به اپلیکیشن‌ها و حتی عینک‌های هوشمند ری‌بن آورده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی