ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تأمین برق دیتاسنترهای هوش مصنوعی با باتری‌های بازیافتی
هوش مصنوعی

نوآوری شرکت آمریکایی: تأمین برق دیتاسنترهای هوش مصنوعی با باتری‌های بازیافتی

این شرکت با بازیافت زباله‌های باتری خودروهای برقی می‌خواهد عطش سیری‌ناپذیر برق دیتاسنترهای هوش مصنوعی را برطرف کند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۶ تیر ۱۴۰۴ | ۱۸:۰۰

شرکت آمریکایی «ردوود متریالز» (Redwood Materials) به مدیریت «جی‌بی استرابل»، هم‌بنیان‌گذار تسلا، با راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید راهکاری جالب برای مقابله با دو چالش بزرگ جهانی ارائه کرده است: زباله‌های باتری خودروهای برقی و عطش سیری‌ناپذیر دیتاسنترهای هوش مصنوعی برای انرژی.

شرکت ردوود متریالز که یکی از بزرگ‌ترین بازیافت‌کنندگان باتری در آمریکاست خط کسب‌وکار جدید خود با نام «Redwood Energy» را رسماً راه‌اندازی کرد. این بخش جدید به‌جای بازیافت فوری باتری‌های مستعمل خودروهای برقی، ابتدا از آنها برای ساخت سیستم‌های ذخیره انرژی در مقیاس بزرگ استفاده می‌کند تا از سال‌های عمر باقی‌مانده این باتری‌ها، حداکثر انرژی را استخراج کند.

تأمین برق دیتاسنترهای هوش مصنوعی با باتری‌های بازیافتی

اولین پروژه این شرکت، یک ریزشبکه خورشیدی ۶۴ مگاوات‌ساعتی است که آن را به یکی از بزرگ‌ترین سیستم‌های ذخیره انرژی از باتری‌های دست دوم در آمریکا تبدیل می‌کند. این ریزشبکه، برق یک مرکز داده هوش مصنوعی با ۲ هزار پردازشگر گرافیکی (GPU) را که توسط شرکت کروسو (Crusoe) در مجاورت آن ساخته شده، تأمین می‌کند. این مرکز داده بیش از ۹۹ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از این منبع پاک دریافت می‌کند.

تأمین برق دیتاسنترهای هوش مصنوعی با باتری‌های بازیافتی
ریزشبکه خورشیدی ۶۴ مگاوات‌ساعتی شرکت کروسو

بر ساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، مصرف برق مراکز داده به دلیل رشد انفجاری هوش مصنوعی، ممکن است تا سال ۲۰۳۰ دو برابر شود. این موضوع، فشار شدیدی را بر شبکه‌های برق موجود وارد کرده و نگرانی‌های زیست‌محیطی را افزایش داده است. راهکار ردوود چندین مزیت کلیدی دارد:

  • سرعت و هزینه: ساخت این ریزشبکه‌ها بسیار سریع‌تر و به دلیل استفاده از باتری‌های دست دوم، به‌طور قابل توجهی ارزان‌تر از ساخت نیروگاه‌های جدید است.
  • کاهش فشار بر شبکه عمومی: با تأمین برق به صورت محلی و مستقل، فشاری بر زیرساخت‌های اصلی شهر وارد نمی‌شود.
  • کاهش انتشار کربن: یک مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از این روش می‌تواند تا ۴۰۰ میلیون تن از انتشار دی‌اکسیدکربن جلوگیری کند.

ردوود متریالز تخمین می‌زند که تنها در سال جاری میلادی، بیش از ۱۰۰ هزار خودروی برقی در آمریکا از رده خارج خواهند شد که منبعی عظیم از باتری‌های قابل استفاده را فراهم می‌کند. این شرکت درحال‌حاضر به اندازه‌ای باتری در اختیار دارد که بتواند یک گیگاوات‌ساعت ریزشبکه بسازد (معادل تأمین برق یک میلیون خانه برای یک ساعت) و درحال طراحی سیستم‌هایی ۱۰ برابر بزرگ‌تر از پروژه فعلی است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی