ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زبان حیوانات
هوش مصنوعی

دانشمندان می‌خواهند به کمک هوش مصنوعی صحبت با حیوانات را ممکن کنند

محققان درحال ساخت سیستم هوش مصنوعی هستند که NatureLM نام دارد و هدف آن کمک به انسان‌ها برای درک زبان حیوانات است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۲:۳۰

محققان مشغول ساخت سیستم هوش مصنوعی به نام NatureLM هستند که هدفش کمک به انسان‌ها برای درک زبان حیوانات است.

NatureLM هم‌اکنون می‌تواند گونه حیوانات و اطلاعات دیگری مانند سن تقریبی و حالات روحی آنها را از روی صدایشان تشخیص بدهد. این پروژه که ساخته سازمان غیرانتفاعی Earth Species Project است، حتی می‌تواند گفتگو برخی گونه‌های حیوانی را که قبلاً با آنها روبه‌رو نشده، شناسایی کند. محققان برای آموزش NatureLM از ترکیبی از زبان انسانی، صداهای محیط و داده‌های دیگر استفاده کرده‌اند.

اهمیت درک زبان حیوانات

«کیتی زاکاریان»، مدیرعامل Earth Species Project که به‌تازگی 17 میلیون دلار بودجه گرفته است، در نشست خبری خود به Axios می‌گوید:

«ما با نوعی بحران تنوع زیستی مواجهیم. وضعیتی که امروز در آن قرار داریم، به‌خاطر قطع ارتباط با بخش دیگر طبیعت به وجود آمده است. معتقدیم هوش مصنوعی ما را به این مهم هدایت می‌کند که با رمزگشایی ارتباطات حیوانات دوباره با طبیعت ارتباط پیدا کنیم.»

درحال‌حاضر، محققان می‌دانند پرندگان هنگام آوازخواندن صدای متفاوتی تولید می‌کنند و بسیاری از گونه‌ها برای یکدیگر نام‌های جداگانه‌ای انتخاب می‌کنند. همچنین برخی حیوانات مانند گونه‌ای سنجاب به نام «سگ دشتی» برای توصیف شکارچیان سیستمی از اسم‌ها و صفت‌ها دارند.

درک زبان حیوانات نه‌فقط دانش بشر از دنیا را افزایش می‌دهد، بلکه طرفداران و حامیان حقوق حیوانات باور دارند ممکن است حقوق قانونی گسترده‌تری به حیوانات داده بشود.

درحال‌حاضر، شرکت‌های دیگری نیز برای رفع نگرانی‌های مربوط به محیط‌‌زیست به‌دنبال شیوه‌های جدیدی برای بهره‌برداری از هوش مصنوعی هستند؛ برای مثال، مایکروسافت با سیستم هوش مصنوعی که SPARROW نام دارد، به‌دنبال اندازه‌گیری تنوع زیستی در برخی دورافتاده‌ترین نقاط زمین است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی