ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
تصویر روز ناسا: کشف بقایای یک ابرنواختر ناشناخته در صورت فلکی قیفاووس
نجوم و فضا

تصویر روز ناسا: کشف بقایای ابرنواختری ناشناخته در صورت فلکی قیفاووس

تصویر روز ناسا بقایای ابرنوختر کم‌نور تازه کشف‌شده‌ای را نشان می‌دهد که با نام غیررسمی «سیلا» شناخته می‌شود.

لیلا برغمدی
نوشته شده توسط لیلا برغمدی تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۵:۱۵

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

می‌توانید این جرم آسمانی را که در تصویر روز ناسا می‌بینید، شناسایی کنید؟ احتمالاً نه! زیرا تازه کشف شده است!

ستارگان پرجرم درون پس از چند میلیون سال، در انفجاری عظیم به نام ابرنواختر از هم فرومی‌پاشند. ابرنواخترها بزرگ‌ترین انفجاری هستند که در فضا رخ می‌دهد. بقایای این انفجارها به‌سرعت سرد و کم‌نور می‌شوند و از دید تلسکوپ‌های معمولی پنهان می‌مانند؛ به همین دلیل آشکارسازی آنها بسیار دشوار است.

تیمی از عکاسان نجومی آماتور موفق شده‌اند تصویری از بقایای ابرنوختری کم‌نور و ناشناخته ثبت کنند. این ابرنواختر که با نام G115.5+9.1 فهرست‌بندی شده، ساختار کیهانی کم‌نور و محوی است که در راستای صورت فلکی قیفاووس قرار دارد و به پیشنهاد تیم علمی، «سیلا» نام‌گذاری شده است.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

در این تصویر ترکیبی و عمیق، تابش اتم‌های هیدروژن به رنگ قرمز و تابش کم‌نور اکسیژن به رنگ آبی دیده می‌شود.

کشف بقایای یک ابرنواختر ناشناخته در صورت فلکی قیفاووس

علاوه‌بر بقایای ابرنواختر، جرم دیگری نیز بالا سمت راست تصویر پنهان بود که حالا شناسایی شده است: سحابی سیاره‌ای کم‌نور و ناشناخته‌ای که مطابق سنت اساطیری آن را «کاریبدس» (Charybdis) نامیده‌اند. این عنوان برگرفته از عبارت مشهور یونان باستان «گرفتار میان سیلا و کاریبدیس» است که در اودیسه هومر آمده است.

لیلا برغمدی
لیلا برغمدی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی