ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نجوم و فضا

تلاش برای مطالعه دقیق‌تر خورشید؛ آژانس فضایی اروپا خورشیدگرفتگی مصنوعی ایجاد می‌کند

فضاپیمای دو قسمتی پروبا-3 این آژانس قرار است کاملاً در مدار قرار گیرد تا خورشیدگرفتگی‌های مصنوعی ایجاد کند.

صبا سلوکی
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۱۶ فروردین ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

آژانس فضایی اروپا (ESA) درحال آماده‌شدن‌ برای ایجاد خورشیدگرفتگی‌های مصنوعی است تا محققان بتوانند یکی از دشوارترین بخش‌های خورشید را مطالعه کنند: تاج سوزان و داغ آن.

برای انجام این کار، آنها تصمیم دارند دو فضاپیمای جداگانه را به فاصله 150 متر از هم به مدار بفرستند. دو جسم در یک راستا قرار خواهند گرفت و یکی از ماهواره‌ها همه چیز به‌جز تاج را از ماهواره دیگر مسدود می‌کند. سپس ماهواره دیگر با استفاده از ابزاری به‌نام تاج‌نگار آن را رصد می‌کند.

دو ماهواره این مأموریت باید با استفاده از ناوبری ماهواره‌ای، به شکل منظم و با دقت میلی‌متری پرواز کنند.

اروپا و ایجاد خورشیدگرفتگی مصنوعی

آژانس فضایی اروپا

«دیتمار پیلز»، مدیر فناوری آژانس فضایی اروپا در بیانیه‌ای گفت که واداشتن این دو جسم به حرکت این‌گونه یک چالش بسیار فنی خواهد بود. آژانس فضایی اروپا می‌گوید که رصد شش ساعته خورشیدگرفتگی را برای هر یک از مدارهای 19 ساعته و 36 دقیقه‌ای این فضاپیما هدف قرار داده‌ است.

یکی از دلایلی که دانشمندان بسیار مشتاق مطالعه تاج خورشید هستند، نقش آن در آب‌و‌هوای منظومه‌شمسی است. جدا از اینکه تاج به‌طور مرموزی گرم‌تر از سطح خورشید است، به باد خورشیدی هم کمک می‌کند.

انفجارهای جرم تاجی اثراتی روی زمین هم دارد؛ از نورهای رقصنده شفق‌های سیاره گرفته‌ تا قطع گسترده برق. آژانس فضایی اروپا می‌گوید یکی از اهداف این مأموریت که به پروبا-3 معروف است، اندازه‌گیری کل انرژی خورشیدی برای اطلاع از مدل‌سازی آب‌وهوا است.

خورشید

تاج‌نگاری‌هایی در زمین و فضا وجود دارد، اما آژانس فضایی اروپا می‌گوید که آنها در کارهایی که می‌توانند انجام دهند محدود هستند؛ زیرا نور تمایل به پراش یا پخش روی لبه دیسک مسدودکننده نور دارد.

قراردادن‌ دورتر دیسک مسدودکننده‌ به کاهش این اثرات کمک می‌کند، اما ساختن‌ آن در یک فضاپیما عملی نیست.

آژانس فضایی اروپا در بیانیه خود می‌گوید که ناسا در سال 1975 با استفاده از کپسول آپولو، سعی در مسدودکردن خورشید برای فضاپیمای سایوز کرد و کاری مشابه را انجام داد. این آژانس امیدوار است که مأموریت پروبا-3 را در سپتامبر راه‌اندازی کند. انتشار خبر آن امروز درحالی انجام می‌شود که بسیاری در ایالات‌متحده آماده‌ تماشای خورشیدگرفتگی کامل 8 آوریل هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • sajisa
    sajisa | ۱۶ فروردین ۱۴۰۳

    این میتونه کاربرد تسلیحاتی هم داشته باشه. فکرشو کنین جوری تنظیم بشه که آفتاب یک کشور خاص رو بگیره!!! کلا سیستم کشاورزی و چرخه آب و هوایی و خیلی چیزهای دیگه رو بهم میریزه....

مطالب پیشنهادی