
فضاپیمای متعلق به دوره شوروی شاید هفته آینده به زمین برخورد کند
سقوط این کاوشگر روی سطح زمین کنترلنشده خواهد بود.
ممکن است بخشی از فضاپیمای شکستخوردهای متعلق به دوره شوروی سابق که طی ۵۳ سال گذشته در مدار حضور داشته هفته آینده به زمین برخورد کند.
به گزارش ورج، قرار بود کاوشگر کاسموس ۴۸۲ که اتحاد جماهیر شوروی سال ۱۹۷۲ به فضا پرتاب کرد، دادههایی از سطح زهره جمعآوری کند اما بهدلیل نقص در بوستر مرحله بالایی موشک، در مدار زمین گیر افتاد و تا امروز نیز همچنان در مدار زمین حضور دارد.
فضاپیمای کاسموس ۴۸۲ شوروی سال ۱۹۷۲ به فضا پرتاب شده بود

برخی قطعات کاوشگر کاسموس ۴۸۲ در دهه ۱۹۸۰ دوباره وارد جو زمین شدند اما قطعات باقیمانده، ازجمله فرودگر ۴۹۵ کیلوگرمی که حدود یک متر طول دارد، بهآرامی پایین میآید. به گفته «مارکو لانگبروک»، دانشمند هلندی، انتظار میرود ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت) برخی قطعات باقیمانده کاسموس ۴۸۲ سقوط کنند.
درحالحاضر مشخص نیست این فضاپیما در کدام ناحیه به زمین میخورد. البته احتمال دارد این زباله فضایی قبل از برخورد با زمین در جو بسوزد و نابود شود. همانطور که لانگبروک در وبلاگ شخصی خود اشاره کرده، کاوشگر کاسموس ۴۸۲ برای عبور از جو زهره طراحی شده و دمای سطح زهره متوسط ۴۶۴ درجه سلسیوس است؛ بنابراین احتمال زندهماندن آن هنگام ورود مجدد به زمین وجود دارد.
فرود کاوشگر کاسموس ۴۸۲ کنترلنشده خواهد بود؛ زیرا مشخص نیست سیستم چتر نجات این کاوشگر پس از اینهمه سال هنوز کار میکند یا خیر.
از نظر علم نجوم، احتمال برخورد کاوشگر کاسموس ۴۸۲ به زمین در دنیای واقعی بسیار کم است. به گفته لانگبروک، «این خطر مشابه سقوط تصادفی شهابسنگ است که چندین مورد از آن هر ساله اتفاق میافتد. در طول زندگی خود در معرض خطر بیشتری برای برخورد با رعدوبرق قرار دارید.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.