ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مایکروسافت
کسب و کار

مایکروسافت ظاهراً کرسی خود در هیئت‌مدیره OpenAI را ترک می‌کند

این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که رگولاتورها رابطه مایکروسافت و OpenAI را زیر ذره‌بین برده‌اند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۰ تیر ۱۴۰۳ | ۱۲:۳۰

مایکروسافت هم‌زمان با بررسی‌های نظارتی که در اروپا و ایالات متحده روی صنعت هوش مصنوعی انجام می‌شود، ظاهراً نقش نظارتی خودش در هیئت‌مدیره OpenAI را واگذار می‌کند.

براساس گزارش CNBC، «کیت دالیور»، معاون مشاور کل مایکروسافت، اواخر سه‌شنبه نامه‌ای به OpenAI نوشت و گفت غول فناوری با نقش نظارتی خودش، بدون به‌خطرانداختن استقلال آن، اطلاعاتی را به هیئت‌مدیره OpenAI ارائه کرده است.

همچنین در نامه خود اشاره کرده است که دیگر نیازی به این موقعیت وجود ندارد؛ زیرا مایکروسافت «شاهد پیشرفت قابل‌توجهی در نتیجه تلاش‌های هیئت‌مدیره تازه‌تأسیس بوده است.»

تحقیقات ضدانحصار کمیسیون اروپا روی مایکروسافت

این موضوعی درحالی بیان شده که کمیسیون اروپا گفته بود مایکرو‌سافت ممکن است با تحقیقات ضدانحصار مربوط به بازار دنیاهای مجازی و هوش مصنوعی روبه‌رو شود.

کمیسیون اروپا که بازوی اجرایی اتحادیه اروپاست، در ژانویه گفته بود: «درحال بررسی برخی قراردادهایی است که بین بازیگران بزرگ بازار دیجیتال و توسعه‌دهندگان و ارائه‌دهندگان سرویس‌های هوش مصنوعی منعقد شده است.» و رابطه مایکروسافت و OpenAI را یکی از قراردادهایی دانسته است که بررسی خواهند شد.

مایکروسافت در نوامبر، هم‌زمان با دوره پرتلاطم OpenAI، یک صندلی در هیئت‌مدیره سازنده ChatGPT به دست آورد اما حق رأی نداشت. طی این دوره، ابتدا «سم آلتمن»، مدیرعامل استارتاپ، برکنار شد، سپس دوباره توانست موقعیتش را پس بگیرد.

در آن زمان، آلتمن در یادداشتی به کارکنان OpenAI گفت همکاری با مایکروسافت انتخاب درستی بوده است. چندی پیش در گزارشی گفته شده بود ظاهراً «فیل شیلر» از اپل نیز بدون حق رأی به هیئت‌مدیره OpenAI می‌پیوندد.

OpenAI با انتشار هوش مصنوعی ChatGPT در اواخر 2022، یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌های چند سال اخیر بوده است. مایکروسافت از آن زمان تاکنون میلیاردها دلار روی این استارتاپ سرمایه‌گذاری کرده که مجموع آن تابه‌امروز 13 میلیارد دلار بوده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی