ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مارک زاکربرگ
کسب و کار

ایده‌های جنجالی زاکربرگ در دادگاه متا: از خرید اسنپ‌چت تا ساخت فید تبلیغات در اینستاگرام!

زاکربرگ روز دوم این دادگاه که شاید به فروش اینستاگرام و واتس‌اپ منجر شود، حدود 9 ساعت شهادت داد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ | ۰۸:۴۴

«مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا، در جریان شهادت جدید خود در دادگاه فدرال واشنگتن، برخی از عجیب‌ترین ایده‌هایی را که در این سال‌ها به آنها فکر کرده بود، بیان کرد؛ ازجمله خرید اسنپ‌چت، تبدیل اینستاگرام به شرکتی جداگانه و حتی ساخت فیدی که فقط از تبلیغات تشکیل شده باشد.

طبق گزارش ورج، زاکربرگ در این دادگاه که با محوریت پرونده ضدانحصار کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) علیه متا برگزار می‌شود، حدود 9 ساعت شهادت داد و قرار است این روند چهارشنبه ادامه داشته باشد. این پرونده درنهایت می‌تواند متا را وادار به فروش اینستاگرام و واتس‌اپ کند.

FTC معتقد است متا اوایل دهه 2010 با هدف حذف رقبای نوپا، اینستاگرام و واتساپ را خرید است. این نهاد تلاش می‌کند ثابت کند متا در بازار شبکه‌های اجتماعی شخصی قدرت انحصاری دارد؛ بازاری که شامل اپ‌هایی مانند اسنپ‌چت و MeWe نیز می‌شود.

گفته‌های مارک زاکربرگ در دادگاه

اما زاکربرگ در پاسخ‌هایش دیدگاه FTC به بازار را زیر سؤال برد و گفت رقابت در این حوزه کاملاً «پویا» است و رقبای اصلی متا درحال‌حاضر تیک‌تاک، یوتوب و آی‌مسیج اپل هستند.

همچنین اسنادی در دادگاه ارائه شد که نشان می‌داد زاکربرگ سال 2013 پیشنهادی 6 میلیارد دلاری برای خرید اسنپ‌چت ارائه داده بود که «ایوان اشپیگل»، مدیرعامل اسنپ، آن را رد کرد. او همچنین سال 2022 ایده‌ای را مطرح کرده بود مبنی‌بر اینکه فهرست دوستان کاربران فیس‌بوک را حذف کند تا کاربران تجربه‌ای جدید و تازه داشته باشند.

به‌علاوه، ایمیلی در دادگاه نشان داد زاکربرگ سال 2018 حتی به جداکردن اینستاگرام از متا و تبدیل آن به شرکتی مستقل هم فکر کرده است.

FTC متا را متهم کرده که باتوجه‌به نداشتن رقیب جدی، توانسته تعداد نمایش تبلیغات به کاربران را افزایش دهد. در پاسخ، زاکربرگ گفت در برهه‌ای در متا این ایده مطرح شده بود که فیدی فقط شامل تبلیغات ایجاد شود؛ چون کاربران آن را به اندازه محتوای معمولی سرگرم‌کننده می‌دانستند.

زاکربرگ در پایان اشاره کرد اگر اینستاگرام و واتس‌اپ را نمی‌خرید، هرگز به شکل امروزی‌شان نمی‌رسیدند و متا نقش مهمی در رشد و توسعه آنها داشته است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی