ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قیمت خودرو
اخبار خودرو

نگاهی به قیمت خودرو در واپسین روزهای تابستان 1402 + جدول

قیمت خودرو در واپسین روزهای تابستان 1402 همچنان حباب دارد و بازار نیز در رکود به‌سر می‌برد.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۷ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

درحال نزدیک‌شدن به پایان تابستان هستیم و به‌زودی فصل رکود در بازار، یعنی پاییز آغاز می‌شود. روند کاهشی قیمت خودرو که از اردیبهشت‌ماه امسال آغاز شد، اکنون به مرحله ثبات رسیده است و بازار در رکود به‌سر می‌برد. سرمایه‌های خریداران طی ماه‌های نخست سال توسط مرحله اول و دوم عرضه یکپارچه خودرو از بازار جمع‌آوری شده است و خریداران در بازار اندک هستند. بااین‌حال، به‌دلیل عدم عرضه کافی خودرو، اختلاف قیمت میان نرخ بازار و کارخانه در مورد محصولات داخلی وجود دارد.

اختلاف قیمتی که فروکش نمی‌کند

در بخش محصولات ایران‌خودرو و سایپا دو رویه کاملاً متضاد را می‌بینیم که به روش مدیریت بازار خودروها مرتبط هستند. در بخش اول قیمت وانت‌بارهای این دو شرکت اختلاف اندکی را نشان می‌دهد. برای مثال، اکنون وانت آریسان 2 با قیمتی کمتر از نرخ کارخانه در بازار به فروش می‌رسد. این رویه به‌دلیل عدم دخالت شورای رقابت در قیمت‌گذاری خودروهای تجاری است. بنابراین ایران‌خودرو و سایپا بدون محدودیت و با قیمت تعیین‌شده توسط خودشان، وانت آریسان 2 و وانت پراید (سایپا 151) را می‌فروشند. در‌نتیجه عرضه انبوه این خودروها به بازار، قیمت‌ آن‌ها در بازار کاهش یافته است. احتمالاً اگر آمار تولید دو خودروساز را بررسی کنیم، شاهد رشد تولید وانت در آن‌ها طی سال جاری خواهیم بود.

اختلاف در قیمت‌گذاری دستوری شورای رقابت و قیمت موردنظر خودروسازان، از همین‌جا نیز پیداست. برای مثال، ایران‌خودرو ناچار است سورن پلاس دوگانه‌سوز را با قیمت 372 میلیون تومان بفروشد؛ درحالی‌که وانت آریسان 2 با قیمت 383 میلیون تومان فروخته می‌شود. بدیهی است که هزینه تولید سورن پلاس دوگانه‌سوز از وانت آریسان 2 بسیار بیشتر است اما به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری، شرکت ناچار به فروش با قیمت پایین خواهد بود. به همین دلیل است که دو خودروساز بزرگ رغبت چندانی به عرضه خودرو نشان نمی‌دهند. کافی است تا شورای رقابت از معامله قیمت‌گذاری خودرو حذف شود و دو شرکت با نرخ خود خودرو بفروشند. خواهیم دید که در این حالت طی چندماه بازار به آرامش و ثبات کامل دست پیدا می‌کند.

اخبار جدید در بازار خودرو

استارت آزادسازی قیمت‌ها از همین هفته زده شد. وزارت صمت در نامه‌ای به خودروسازان اعلام کرد که دیگر نمی‌تواند ارز آن‌ها را تأمین کند. بنابراین خودروسازان ناچار خواهند بود از طریق صادرات قطعات خودرو یا محصولات دیگر، ارز موردنیاز خود را تعیین کنند. خبرهایی از این دست باعث تزریق شوک به بازار می‌شدند اما در شرایطی که بازار بدون مشتری است، نمی‌توان انتظار واکنش خاصی را داشت. بااین‌حال، اگر سامانه یکپارچه خودرو و همچنین قیمت‌گذاری دستوری شورای رقابت به انتهای راه خودش رسیده باشد و قیمت‌ها آزاد شوند، در سال 1403 بازار به ثبات خواهد رسید.

همچنین بخوانید: پژو پارس بهینه در راه است؛ تغییرات ظاهری عجیب برای محصول محبوب بازار

البته باید توجه داشت که عرضه دنا پلاس معمولی با قیمت تقریبی 490 تا 500 میلیون تومان باعث خواهد شد که بخش بزرگی از مشتریان قدرت خرید آن را از دست دهند. در سوی دیگر اما ثبات طولانی‌مدت قیمت‌ها به مشتریان اجازه می‌دهد تا با برنامه‌ریزی نسبت به خرید خودرو در زمان مقرر اقدام کنند و از بابت جهش روزانه قیمت‌ها نگرانی نداشته باشند. بدیهی است درصورتی‌که خودروسازان بخواهند محصولات خود را بیش‌ازحد گران بفروشند، تقاضایی برای آن‌ها وجود نخواهد داشت.

جدول قیمت خودرو در بازار، مردادماه 1402:

خودرومدلرنگبدنهکارکردقیمت
فونیکس FX‌ پرمیوم1402مشکیبدون رنگصفرکیلومتر۱٬۹۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
پژو پارس XU7P1401سفیدبدون رنگصفرکیلومتر۴۶۸٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
پژو 206 تیپ ۲1389خاکستریدور رنگ۲۶۰٬۰۰۰ کیلومتر۲۴۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
کوییک اتوماتیک1397سفیدبدون رنگ۶۳٬۰۰۰ کیلومتر۳۱۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
جک S5 دنده‌ای1396سفیدبدون رنگ۶۳٬۰۰۰ کیلومتر۱٬۰۷۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
رنو مگان اتوماتیک1390خاکسترییک لکه رنگ۱۴۶٬۰۰۰ کیلومتر۷۴۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
پژو 206 تیپ ۵1395سفیددو لکه رنگ۱۹۰٬۰۰۰ کیلومتر۳۳۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
هیوندای i202015مشکییک لکه رنگ۹۲٬۰۰۰ کیلومتر۱٬۱۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
کیا اپتیما2014سفیدکاپوت تعویض۱۴۰٬۰۰۰ کیلومتر۱٬۹۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان
هیوندای سوناتا YF2013نقره‌ایدو لکه رنگ۲۰۵٬۰۰۰ کیلومتر۱٬۹۵۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان

قیمت خودرو در بخش چینی و وارداتی

در بخش خودروهای مونتاژی چینی شاهد تعادل نصفه‌نیمه در بازار هستیم. قیمت برخی خودروهای چینی با نرخ کارخانه مشابه است و تعدادی از آن‌ها همچون پیکاپ‌ها نیز با نرخی کمتر از قیمت کارخانه در بازار به فروش می‌رسند. بااین‌حال، پس از اعلام قیمت خودروهای مونتاژی توسط شورای رقابت و کاهش ملایمی که در این نرخ‌ها شاهد بودیم، تفاوت قیمت را در برخی خودروهای مونتاژی می‌توان دید.

بازار خودروهای خارجی نیز روزبه‌روز درحال افت است. پس از پنج سال، همچنان هیچ خودروی وارداتی به دست مشتریان نرسیده است تا این بازار را احیا کند. در‌نتیجه این بخش از بازار را خودروهای خارجی فرسوده و مستهلک اشباع کرده‌اند. معدود خودروهای وارداتی مدل‌بالا نیز با نرخ‌های بسیار بالاتر از قیمت واقعی خود در بازار به فروش می‌رسند؛ چرا که یافتن یک خودروی خارجی کم‌کارکرد و سالم در این روزهای بازار بسیار مشکل شده است.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی