ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کوپرا فورمنتور VZ5
اخبار خودرو

موتور پنج سیلندر آئودی روی کوپرا فورمنتور VZ5 نصب می‌شود

برخلاف مدل اصلی که فقط در نسخه فرمان سمت چپ عرضه شد، نسخه فیس‌لیفت با فرمان سمت راست هم در دسترس خواهد بود.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۴

گروه فولکس واگن قصد دارد موتور ۲.۵ لیتری توربوشارژ آئودی را روی خودروی جدیدی به جز RS3 نصب کند. البته خبری از گلف R با این پیشرانه نیست، چون کوپرا بار دیگر به موتور پنج سیلندر خطی معروف اینگولشتات دسترسی پیدا کرده است. کوپرا فورمنتور VZ5 که ابتدا در اوایل سال ۲۰۲۱ به‌عنوان یک نسخه ویژه با ۷۰۰۰ دستگاه عرضه شد، حالا در ۴۰۰۰ نسخه با این موتور جدید عرضه خواهد شد.

البته VZ5 جدید به توان کامل موتور ۲.۵ لیتری TFSI آئودی دسترسی ندارد. این پیشرانه به‌جای خروجی ۳۹۴ اسب‌بخار و ۵۰۰ نیوتن‌متر سدان RS3، قدرت ۳۸۵ اسب‌بخار و گشتاور ۴۸۰ نیوتن‌متر تولید می‌کند.

کوپرا فورمنتور VZ5

کوپرا فورمنتور VZ5 مانند مدل‌های RS3 آئودی از یک گیربکس هفت سرعته دوکلاچه اتوماتیک بهره می‌برد. بااین‌حال، کوپرا می‌گوید به‌جای استفاده از کواترو، از سیستم تمام‌چرخ محرک خودش استفاده می‌کند. دیفرانسیل عقب با قابلیت تقسیم گشتاور استاندارد، احتمالاً مشابه یا یکسان با تقسیم‌کننده گشتاور RS3 خواهد بود.

سایر مشخصات کوپرا فورمنتور VZ5

کوپرا مشخصات فنی این مدل جدید را منتشر نکرده است، اما فورمنتور VZ5 اصلی در زمان ۴.۲ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت می‌رسد و نهایت سرعت آن ۲۵۰ کیلومتربرساعت است. لوله‌های اگزوز یادآور لکسوس RC F با رنگ مسی مطابق با چرخ‌های ۲۰ اینچی و نشان جلو حفظ شده‌اند.

برخلاف مدل اصلی که فقط در نسخه فرمان سمت چپ عرضه شد، نسخه فیس‌لیفت با فرمان سمت راست هم در دسترس خواهد بود. قیمت این خودرو هنوز مشخص نیست؛ اما مدل معمولی فورمنتور VZ مجهز به موتور گلف R با قیمت اولیه ۶۰ هزار یورو به فروش می‌رسد. بااین‌وجود، VZ5 از مدل‌های RS3 که در بازار خانگی کوپرا حدود ۸۵,۰۰۰ یورو قیمت دارند، ارزان‌تر خواهد بود. تولید فورمنتور VZ5 قرار است در سه ماهه اول سال ۲۰۲۶ در بارسلونا آغاز شود.

خودرو اسپانیایی

با توقف تولید TT RS و عدم بازگشت RS Q3 با موتور پنج سیلندر، RS3 تنها خودروی مجهز به این موتور کاریزماتیک است. البته اگر محصولات کوپرا و شرکت هلندی دانکروورت را در نظر نگیریم.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی