ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ادغام هوندا و نیسان
اخبار خودرو

نیسان به‌دنبال شریکی جدید؛ مذاکرات ادغام هوندا و نیسان متوقف شد

فقط چند هفته پس از اعلام ادغام هوندا و نیسان در آینده نزدیک، این رخداد در هاله‌ای از ابهام فرورفته است.

مرتضی قانع
نوشته شده توسط مرتضی قانع | ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۴:۱۵

فقط چند هفته پس از اعلام ادغام هوندا و نیسان در آینده نزدیک، این رخداد در هاله‌ای از ابهام فرورفته است. هنوز نیسان اعلامیه رسمی منتشر نکرده است اما گزارش خبرگزارهای بین‌المللی حاکی از منتفی شدن این اتحاد است. خبرگزاری رویترز به نقل از رؤسای رده‌بالای نیسان، خبر منتفی شدن ادغام هوندا و نیسان را اعلام کرده است. به گفته این خبرگزاری، «ماکوتو اوچیدا»، مدیرعامل نیسان، به «توشیهیرو میبه»، مدیرعامل هوندا، خبر داده است که مذاکرات ادغام متوقف خواهد شد.

گمانه‌زنی خبرگزاری رویترز تمام ماجرا نیست. خبرگزاری بلومبرگ بر این باور است که مذاکرات ادغام هوندا و نیسان ناموفق بوده است. درنتیجه نیسان دنبال شریک دیگری می‌گردد. نیسان ترجیح می‌دهد به‌جای هوندا، با شرکت‌های فناور مستقر در ایالا‌ت‌ متحده شریک شود. سخنگوی رسمی نیسان تا این لحظه درباره این موضوع شفاف اظهارنظر نکرده است. به گفته او، جزئیات قرارداد همکاری با هوندا اواسط ماه جاری میلادی فاش خواهد شد.

چرا ادغام هوندا و نیسان شکست خورد؟

غول فناوری تایوانی، فاکسکان، به خرید بخشی از سهام رنو در نیسان ابراز علاقه کرده است اما وقتی فاکسکان متوجه شد نیسان می‌خواهد به‌جای این شرکت تایوانی با هوندا مشارکت کند، مذاکرات خرید سهام متوقف شد. البته شرکت فاکسکان که یکی از سازندگان آیفون به شمار می‌رود، همچنان به خرید سهم رنو در نیسان علاقه‌مند است. رنو اکنون با داشتن 36 درصد سهام نیسان، بزرگ‌ترین سهام‌دار این خودروساز ژاپنی محسوب می‌شود.

مذاکرات هوندا و نیسان زمانی شکست خورد که هوندا اعلام کرد می‌خواهد نیسان را به یکی از شرکت‌های تابعه‌اش تبدیل کند. هیئت‌مدیره نیسان به‌شدت با این تصمیم مخالف بودند و ازآنجایی‌که نیسان نمی‌پذیرد به یکی از شرکت‌های تابعه هوندا تبدیل شود، مذاکرات ادغام هوندا و نیسان اکنون متوقف شده است.

ادغام هوندا و نیسان

پایان نوامبر 2024، فایننشال تایمز به نقل از 2 مدیر ناشناس نیسان گفت این شرکت «12 تا 14 ماه برای ادامه حیات فرصت دارد.» نوامبر، نیسان از تصمیم گرفت 9 هزار موقعیت شغلی را حذف کند. همچنین ظرفیت تولید نیسان سالانه 20 درصد کاهش یافته است. نیسان به حدود 100 میلیارد ین ژاپن یا 655 میلیون دلار آمریکا سرمایه نیاز دارد، رقمی که تاکنون هوندا برای پرداخت آن اعلام آمادگی کرده است.

مرتضی قانع

من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. البته بخش درخشان کارنامه من، همکاری تمام‌وقت با دیجیاتو از سال 1402 است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی