ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کامپیوتر و سخت افزار

تراشه‌های حافظه ۴ و ۶ گیگابایتی GDDR7 احتمالاً طی دو سال آینده عرضه می‌شوند

تراشه‌های حافظه ۴ و ۶ گیگابایتی GDDR7 طی دو سال آینده در راهند؛ این فناوری می‌تواند ظرفیت VRAM کارت‌های گرافیک را افزایش دهد.

مهرانا عیسی‌پور
مهرانا عیسی‌پور منتشر شده در 31 شهریور 1405  |  14:30

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

گزارشی که به تازگی منتشر شده، اگر درست باشد، نشان می‌دهد که نسل بعدی کارت‌های گرافیک می‌تواند در بخش حافظه با ارتقایی قابل‌توجه همراه شود.

تصور کنید کارت گرافیک RTX 5060 به‌جای ۸ گیگابایت حافظه VRAM، به ۱۶ یا حتی ۲۴ گیگابایت حافظه مجهز شود. چنین اتفاقی بسیار جذاب خواهد بود، اما می‌دانیم که برای نسل فعلی کارت‌های GeForce RTX 50 مبتنی بر معماری Blackwell، چنین چیزی رخ نخواهد داد؛ چراکه انویدیا همچنان از ماژول‌های حافظه ۲ گیگابایتی GDDR7 استفاده می‌کند.

گزارش‌هایی پیش‌تر منتشر شده بود که انویدیا قصد دارد در کارت‌های سری RTX 50 SUPER به سراغ تراشه‌های حافظه ۳ گیگابایتی GDDR7 برود، اما سرنوشت این کارت‌های SUPER همچنان مشخص نیست.

در شرایطی که منتظر نسل بعدی کارت‌های گرافیک یا مدل‌های Refresh هستیم، انتظار می‌رود سازندگان حافظه تولید تراشه‌های GDDR7 با ظرفیت بالاتر را آغاز کنند. منبع آگاهی با نام Golden Pig Upgrade اعلام کرده است که تولیدکنندگان حافظه طی سال آینده میلادی یا سال پس از آن، تراشه‌های حافظه ۴ و ۶ گیگابایتی را وارد خط تولید خواهند کرد.

حافظه‌های GDDR7 سامسونگ

این اطلاعات هنوز رسمی نیست، اما با توجه به سابقه این منبع، در صورت افزایش تولید تراشه‌های حافظه برای پاسخ به تقاضای بیشتر، ممکن است شاهد افزایش چشمگیری در ظرفیت حافظه کارت‌های گرافیک باشیم.

پیش‌تر نیز شاهد آغاز تولید تراشه‌های حافظه ۳ گیگابایتی توسط سه شرکت بزرگ تولیدکننده حافظه بوده‌ایم، اما متأسفانه بعید است این تراشه‌ها در شرایط فعلی به شکل گسترده در کارت‌های گرافیک مورد استفاده قرار بگیرند.

گفته شده بود کارت گرافیک RTX 5050 با ۹ گیگابایت حافظه قرار است عرضه شود، اما انویدیا ظاهراً به‌دلیل کمبود حافظه، این محصول را پیش از عرضه لغو کرده است. بااین‌حال، کارت‌های گرافیک نسل بعدی RTX 60 با معماری Rubin ممکن است از ماژول‌های حافظه ۳ گیگابایتی و حتی تراشه‌های ۴ و ۶ گیگابایتی استفاده کنند.

این موضوع با توجه به اینکه انویدیا احتمالاً سری RTX 60 را پیش از سال ۲۰۲۸ عرضه نخواهد کرد، منطقی به نظر می‌رسد. تا آن زمان ممکن است تراشه‌های حافظه با ظرفیت‌های جدید وارد بازار شده باشند.

استفاده از تراشه‌های حافظه با ظرفیت بالاتر می‌تواند در نهایت باعث شود کارت‌های گرافیک کلاس 60 از محدودیت همیشگی ۸ گیگابایت VRAM عبور کنند. در این صورت، کارت‌های میان‌رده و رده‌بالا می‌توانند به‌راحتی به بیش از ۲۰ گیگابایت حافظه VRAM مجهز شوند.

بااین‌حال، افزایش ظرفیت تراشه‌های حافظه احتمالاً هزینه کارت‌های گرافیک را نیز به شکل قابل‌توجهی بالا می‌برد. افزایش قیمت حافظه یکی از دلایلی بود که باعث شد محصولات مجهز به تراشه‌های ۳ گیگابایتی GDDR7 در شرایط فعلی کنار گذاشته شوند.

مهرانا عیسی‌پور
مهرانا عیسی‌پور

از سال ۱۳۹۶ به‌صورت حرفه‌ای در حوزه فناوری می‌نویسم و تمرکز اصلی‌ام بر سخت‌افزار، بازار دیجیتال و تحلیل محصولات مصرفی است. طی این سال‌ها تلاش کرده‌ام فراتر از معرفی صرف محصولات حرکت کنم و با رویکردی تحلیلی، روندهای بازار، استراتژی برندها و ارزش واقعی هر محصول برای کاربر ایرانی را بررسی کنم. علاقه‌م به تکنولوژی فقط به مشخصات فنی محدود نمی‌شود؛ برای من هر محصول، داستانی از تصمیم‌های مهندسی، رقابت تجاری و تجربه کاربری است. از پوشش اخبار و تحولات صنعت گرفته تا تدوین راهنمای خرید و تحلیل قیمت‌های روز بازار، سعی می‌کنم اطلاعات دقیق، به‌روز و کاربردی ارائه دهم تا مخاطب بتواند آگاهانه‌تر تصمیم بگیرد. باور دارم خبرنگاری تکنولوژی فقط انتقال خبر نیست؛ بلکه ترجمه دنیای پیچیده فناوری به زبانی شفاف، قابل فهم و قابل اعتماد برای مخاطب است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
    مطالب پیشنهادی