ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رابط مغز استارتاپ چینی
کامپیوتر و سخت افزار

ایمپلنت مغزی جدید استارتاپ چینی افکار را در لحظه به گفتار تبدیل می‌کند [تماشا کنید]

رابط مغز و کامپیوتر (BCI) این استارتاپ نه‌فقط می‌تواند زبان پیچیده چینی را رمزگشایی کند، بلکه می‌توان با آن یک بازوی رباتیک را کنترل کرد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۷ دی ۱۴۰۳ | ۱۷:۳۰

استارتاپ چینی NeuroXess رابط مغزی جدید خود را با موفقیت در مغز بیمار مبتلا به صرع قرار داد. رابط مغز و کامپیوتر (BCI) این شرکت می‌تواند زبان پیچیده چینی را رمزگشایی کند، همچنین می‌توان به وسیله آن یک بازوی رباتیک را کنترل کرد.

براساس اعلام NeuroXess، این استارتاپ 2 پیشرفت بزرگ در فناوری BCI داشته است؛ اولی توانایی تبدیل افکار به گفتار در لحظه و دیگری کنترل از راه دور یک بازوی رباتیک با استفاده از افکار. آزمایش BCI جدید این استارتاپ همچنین به کاربر امکان می‌دهد با یک مدل هوش مصنوعی صحبت کند.

این شرکت ویدیوی بالا را منتشر کرده است. این ویدیو نشان می‌دهد مغز بیمار می‌تواند مستقیم دست‌های رباتیک را کنترل کند تا سیب و گلابی را بگیرد یا با زبان اشاره بگوید: «سال 2025 مبارک!»

رابط مغزی جدید چین برای رمزگشایی افکار

بیمار زن 21 ساله مبتلا به صرع بود که در ناحیه حرکتی مغزش ضایعه‌ای داشت. NeuroXess با استفاده از روش الکتروکورتیکوگرام (ECoG) می‌تواند سیگنال‌های مغزی بیمار را ضبط و تجزیه‌وتحلیل کند. در روش الکتروکورتیکوگرافی پس از برداشتن قسمتی از جمجمه‌، شبکه‌ای از الکترودها درون قشر مغزی قرار می‌گیرد. به گفته NeuroXess، سیگنال‌های رابط BCI این شرکت داده‌های دقیق فعالیت مغز، به‌ویژه اطلاعات حرکتی و حسی ارائه می‌دهند.

محققان با تجزیه‌وتحلیل این سیگنال‌ها توانستند مدل شبکه عصبی را آموزش دهند تا آنها را درلحظه به گفتار تبدیل کند، تأخیر این سیستم زیر 60 میلی‌ثانیه است. پس از 2 هفته آموزش بیمار او توانست از XessOS، سیستم‌عامل رابط NeuroXess، برای اجرای برنامه‌های رایج گوشی‌های هوشمند مانند WeChat و Taobao استفاده کند.

بیمار همچنین می‌تواند سیستم‌های خانه هوشمند و ویلچر خود را با این رابط مغزی کنترل کند. این قابلیت‌ها قابل‌توجه هستند اما BCI جدید می‌تواند گفتار را از همان سیگنال‌های مغزی رمزگشایی کند. زبان چینی برخلاف زبان‌های الفبایی، به‌دلیل ماهیت هجایی، آهنگین و لوگوگرافی آن، نواحی بیشتری را در مغز درگیر می‌کند؛ به همین دلیل درک سیگنال‌های مغز پیچیده‌تر می‌شود. به گفته NeuroXess، این امر مستلزم توسعه مکانیسم‌های عصبی تخصصی‌تر بود.

NeuroXess گزارش می‌دهد این BCI با استفاده از 142 هجای رایج چینی طی 5 روز به 71 درصد دقت در رمزگشایی گفتار دست یافته است. این بالاترین سطح رمزگشایی لحظه‌ای گفتار چینی است که تا به امروز محققان به آن دست یافته‌اند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی