ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ابررایانه چین
کامپیوتر و سخت افزار

چین از پردازنده جدیدی با 384 هسته برای تقویت ابررایانه‌های خود رونمایی کرد

این پردازنده می‌تواند بیش از 13 تریلیون عملیات را در ثانیه انجام دهد؛ اما درحال‌حاضر با چالش‌های مربوط به حافظه روبه‌روست.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۵ آذر ۱۴۰۲ | ۱۸:۰۰

چین از جدیدترین ابررایانه خود رونمایی کرد که دارای پردازنده تازه‌ای با 384 هسته است و می‌تواند بیش از 13 تریلیون عملیات را در یک ثانیه انجام دهد. پردازنده مرکزی Sunway SW26010 Pro مورد استفاده این ابررایانه توسط چین ساخته شده و هدف آن تقویت قابلیت‌های ابررایانه‌ای این کشور و همچنین کاهش وابستگی به فناوری خارجی است. البته به گفته کارشناسان، این پردازنده درحال‌حاضر با چالش‌های مربوط به حافظه کش و عملکرد حافظه مواجه است.

طبق اطلاعات موجود در وب‌سایت Chips and Cheese، پردازنده ابررایانه چین براساس یک مجموعه دستورالعمل 64 بیتی RISC اختصاصی ساخته شده و دارای شش گروه هسته (CG) و یک واحد پردازش پروتکل (PPU) است. هر CG دارای یک رابط حافظه 128 بیتی DDR4-3200 و 16 گیگابایت حافظه DDR4 است.

درواقع اینجا با نسخه ارتقایافته پردازنده Sunway SW26010 مواجه هستیم که در ابررایانه Sunway TaihuLight استفاده شده بود. این دستگاه در سال‌های 2016 و 2017 به‌عنوان سریع‌ترین ابررایانه جهان معرفی شده بود. در نسخه جدید این پردازنده، سرعت کلاک، مجموعه دستورالعمل‌ها و پهنای باند حافظه بهبود پیدا کرده است.

مشکلات CPU ابررایانه چین

بااین‌وجود، پردازنده Sunway SW26010 Pro دارای معایبی است. به‌ عنوان مثال، این پردازنده ظاهراً دارای حافظه کش محدودی است که این امر می‌تواند روی عملکرد ابررایانه تأثیر بگذارد. زیرسیستم حافظه CPU نیز ظاهراً کافی نیست و برای پشتیبانی از پهنای باند بالا باید افزایش پیدا کند. همان‌طور که کارشناسان توضیح داده‌اند، وجود این مشکلات باعث می‌شود که مقیاس‌پذیری و کارایی CPU و البته ابرکامپیوتر محدود شود.

با این همه، پردازنده مرکزی Sunway SW26010 Pro یک دستاورد قابل‌توجه برای صنعت ابررایانه چین محسوب می‌شود که برای رقابت با رهبران سراسر جهان درحال توسعه پردازنده‌ها و سیستم‌های خود است. ماه گذشته، دولت بریتانیا اعلام کرد که قصد دارد با انجام یک سرمایه‌گذاری 273 میلیون دلاری، قدرتمندترین ابررایانه خود با نام Isambard-AI را بسازد که یکی از برترین ابررایانه‌های هوش مصنوعی جهان خواهد بود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی