هواوی با SSD یک ترابایتی 32 دلاری وارد رقابت در بازار حافظههای مصرفی شد
هواوی با عرضه SSD جدید خود در بازار کره جنوبی، رقبا را در بخش حافظههای مصرفی با قیمت فوقالعاده پایین به چالش کشیده است.
هواوی با معرفی سری SSDهای «eKitStore Xtreme 200E» وارد بازار حافظههای مصرفی شد. این سری جدید، بهویژه مدل یک ترابایتی، با عملکرد بالا و قیمت بسیار رقابتی 32 دلار در کره جنوبی عرضه شده است. این حرکت نشان میدهد هواوی باوجود محدودیتهای تجاری بینالمللی برای گسترش دامنه محصولات خود تلاش میکند.
مشخصات حافظه SSD هواوی
طبق گزارش «Notebookcheck» مدل یک ترابایتی این سری با پشتیبانی از رابط PCIe 4.0، سرعت خواندن تا 7 هزار و 400 مگابایتبرثانیه و سرعت نوشتن 6 هزار و 700 مگابایتبرثانیه را ارائه میدهد. این سرعتها از درایوهای PCIe 5.0 که به سرعتهای 14 هزار مگابایتی میرسند، پایینترند اما همچنان عملکرد بسیار بالایی در رده PCIe 4.0 دارند.
از ویژگیهای جالب این SSD استفاده از چیپهای «QLC NAND» و نبود DRAM است. جزئیات دقیقی درمورد سازندگان این قطعات وجود ندارد اما بهدلیل تحریمهای ایالات متحده علیه هواوی، احتمالاً این قطعات در چین تولید میشوند. گفته میشود تولیدکننده چیپهای «NAND YMTC» و تولیدکننده کنترلر نیز ممکن است «MaxioTech» باشد یا حتی شاید خود هواوی این کنترلر را طراحی کرده باشد.
این درایو یک ترابایتی با قیمت 47 هزار و 500 وون کره جنوبی (حدود 32 دلار) به بازار عرضه شده است و از نظر قیمت و عملکرد از رقبای خود یک سروگردن بالاتر است. این قیمت میتواند حتی در بازار ایالات متحده که یافتن SSDهایی با چنین قیمتی دشوار است، روی بسیاری از مدلهای موجود تأثیر بگذارد.
بااینکه هواوی با قیمت پایین محصول خود جلب توجه میکند، هنوز مشخص نیست این قیمتگذاری مدتی طولانی ادامه پیدا میکند یا خیر. تحلیلگران صنعت پیشبینی میکنند این تخفیفها موقتی باشد و هواوی قصد دارد با استراتژی قیمتگذاری رقابتی، جایگاهش را در بازار جهانی SSD تقویت کند.
باوجوداین، مشخص نیست هواوی این قیمت را در بلندمدت حفظ میکند یا اینکه این قیمت فقط تخفیفی موقت یا قیمت تبلیغاتی است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
استفاده از چیپهای «QLC NAND» و نبود DRAM ویژگی ناجالب است، نه ویژگی جالب که در متن نوشته شده است. حافظه های TLC بسیار کارآمدتر و با عمر بالاتری نسبت به QLC ها هستند. QLC ها در هر سلول حافظه 4 بیت ذخیره میکنند و TLC ها 3 بیت، و همین دلیل قیمت ارزانتر QLC و عمر کمتر آنهاست. چرا؟ چون سلول حافظه ی کمتری نیاز است و هزینه ی تمام شده کمتر میشود، ولی میزان استفاده از سلول ها افزایش می یابد و عمر آنها به نسبت TLC ها چندین سال کمتر است (در هر سلول 4 بیت ذخیره میشود برعکس TLCها، و عمر این سلول ها به میزان خواندن و نوشتن بر روی آنها بستگی دارد). به شکل میانگین QLC ها بین 3 تا 5 سال عمر میکنند و TLC ها تا 10 سال عمر میکنند. نام QLC و TLC هم بیانگر همین موضوع است، triple-level cell برای TLC و quad-level cell برای QLC.
نبود حافظه ی DRAM هم بهره وری و سرعت کاری حافظه را پایین میاورد و همین هم دلیل قیمت پایینتر این SSD هاست.
حافظه های SSD به شکل به دسته های TLC, MLC, SLC و QLC تقسیم میشوند.
SLC (Single Level Cell) : یک بیت در هر سلول - بیشترین کارایی و بهره وری - کمترین میزان خطا - بیشترین طول عمر - هزینه ی تمام شده بسیار بالا
MLC (Multi Level Cell) : دو بیت در هر سلول - کارایی و بهره وری بسیار خوب - میزان خطای بسیار پایین - طول عمر بسیار خوب - هزینه ی گران
TLC (Triple Level Cell) : سه بیت در هر سلول - کارایی و بهره وری خوب - میزان خطای پایین - طول عمر خوب - هزینه ی متوسط رو به بالا
QLC (Quad Level Cell) : چهار بیت در هر سلول - کارایی و بهره وری متوسط - بیشترین میزان خطا - کمترین طول عمر - هزینه ی پایین