ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کامپیوتر و سخت افزار

نسل چهاردهم پردازنده‌های لپ‌تاپ اینتل معرفی شدند؛ معماری جدید با تمرکز روی هوش مصنوعی

اینتل در مراسمی ویژه از نسل جدید پردازنده‌های خود برای لپ‌تاپ با نام Core Ultra پرده برداشت. این نسل روی هوش مصنوعی تمرکز دارد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۳ آذر ۱۴۰۲ | ۱۸:۴۲

اینتل امروز در رویداد AI Anywhere از نسل 14 پردازنده‌های خود برای لپ‌تاپ‌ها موسوم به Meteor Lake رونمایی کرد. این خانواده دیگر پس از نام Core از حرف i استفاده نمی‌کند و درعوض با عنوان Core Ultra روانه بازار می‌شود. در ادامه با مشخصات این نسل آشنا می‌شویم.

اینتل امروز با پردازنده‌های جدید Core Ultra وارد عصر AI PC یا «کامپیوترهای شخصی مبتنی بر هوش مصنوعی» شد. این تراشه‌ها اولین پردازنده‌های این شرکت هستند که NPU یا «واحد پردازش عصبی» دارند تا امور مربوط به هوش مصنوعی را به‌طور تخصصی پردازش کنند.

معرفی پردازنده‌های نسل چهاردهم اینتل Core Ultra

اینتل مدعی است که این پردازنده‌های لپ‌تاپی Meteor Lake در حالتی که ویندوز پردازش خاصی نداشته باشد، حداکثر 79 درصد کمتر از AMD Ryzen 7840U انرژی مصرف می‌کنند. به‌علاوه، این شرکت ادعا کرده که این پردازنده‌ها در پردازش‌های چندرشته‌ای 11 درصد سریع‌تر از نمونه‌های مشابه از AMD هستند.

در نسل جدید، هسته‌های پرقدرت (P) و کم‌مصرف (E) تغییراتی داشته‌اند. اینتل همچنین تغییراتی را در پردازشگر گرافیکی آرک اعمال کرده است تا دو برابر سریع‌تر از نسل قبلی باشد.

کارآمدی یکی از ویژگی‌های اصلی تراشه‌های نسل چهاردهم اینتل است. این تراشه‌ها با فرایند تولید 7 نانومتری یا «اینتل 4» ساخته شده‌اند و از بسته‌بندی FOVEROS 3D استفاده می‌کنند. به گفته اینتل، پردازنده‌های Core Ultra از نظر راندمان بهترین پردازنده‌های معماری x86 برای لپ‌تاپ‌های فوق‌نازک محسوب می‌شوند.

اینتل در نسل چهاردهم پردازنده‌های خود از هسته‌های کم‌مصرف جدیدی موسوم به LP-E رونمایی کرده است که مصرف انرژی را بیشتر کاهش می‌دهند و می‌توانند برای کارهای سبک‌تر فعال شوند. این شرکت همچنین در پردازشگرهای گرافیکی آرک که با Ultra 9 185H معرفی شده، از هشت هسته جدید Xe LPG استفاده می‌کند که دسترسی به توان بالاتر با حداقل ولتاژ را ممکن می‌کند. این معماری جدید همچنین پشتیبانی از فناوری XeSS برای افزایش وضوح و رهگیری پرتو را ممکن می‌کند.

خانواده پردازنده‌های Core Ultra شامل Ultra 7 165H است که 16 هسته، 22 رشته (6 هسته پرقدرت، 8 هسته کم‌مصرف و 2 هسته کم‌توان‌تر) و فرکاس مکس توربو 5 گیگاهرتزی دارد. یک نسخه قدرتمندتر هم با نام Ultra 9 185H قرار است در سه‌ماهه نخست 2024 عرضه شود که فرکانس مکس توربوی آن 5.1 گیگاهرتز است و پردازشگر گرافیکی سریع‌تری دارد و البته انرژی بیشتری مصرف می‌کند. مصرف انرژی Ultra 9 برابر 45 وات و Ultra 7 برابر 28 وات است.

افزون‌براین، Core Ultra 5 135H و مدل‌های U این پردازنده‌ها نیز روانه بازار خواهند شد. البته تنها مدل‌های H از پردازشگرهای گرافیکی سری آرک بهره می‌برند و مدل‌های U تنها از گرافیک مجتمع اینتل استفاده می‌کنند.

در خصوص پردازش‌های هوش مصنوعی، اینتل می‌گوید پردازنده‌های نسل چهارم Core Ultra می‌توانند از طریق ترکیب توان NPU ،GPU و CPU به حداکثر 34 تریلیون پردازش در ثانیه برسند. اما تغییر مهم با NPU رقم می‌خورد که می‌تواند قابلیت‌های مختلفی را در اختیار کاربر قرار دهد. اینتل می‌گوید Ultra 7 165H در زمینه پردازش‌های هوش مصنوعی در Adobe Premiere Pro حدود 70 درصد سریع‌تر از Ryzen 7 7840U است و در GIMP Stable Diffusion حدود 5.4 برابر سریع‌تر از رقیب عمل می‌کند.

لپ‌تاپ‌های مجهز به پردازنده‌های Core Ultra به‌زودی وارد بازار خواهند شد. ازجمله این محصولات می‌توانیم به MSI Prestige 16 AI Studio و Asus Zenbook 14 OLED اشاره کنیم که قیمت‌های متفاوتی دارند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی