ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انویدیا
کامپیوتر و سخت افزار

انویدیا اکنون بالاتر از TSMC، اینتل و سامسونگ سودآورترین تراشه‌ساز دنیا است

تحلیل‌ها نشان می‌دهد که شرکت انویدیا در سال‌های اخیر از نظر سودآوری بهتر از رقبایی همچون TSMC، اینتل و سامسونگ عمل کرده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ آذر ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

تحلیل‌ها نشان می‌دهد که انویدیا با انتشار گزارش مالی فصل سوم 2023، بالاتر از اینتل، سامسونگ و TSMC به سودآورترین شرکت تولیدکننده تراشه‌های نیمه‌رسانا در دنیا تبدیل شده است. بخشی از این موفقیت بی‌شک متأثر از بازار ابزارهای هوش مصنوعی مولد بوده است.

به‌گزارش SamMobile، «دن نایستت»، تحلیل‌گر مقیم تایپه با گردآوری گزارش‌های مالی اینتل، انویدیا، سامسونگ و TSMC از فصل اول 2021 تا امروز به این نتیجه رسیده است که انویدیا از همه رقبا بهتر عمل کرده و سودآورترین تراشه‌ساز دنیا بوده است.

درآمد این شرکت در فصل سوم امسال 18.12 میلیارد دلار و سود آن 10.42 میلیارد دلار بوده است. این ارقام از رشد سالانه 206 درصدی خبر می‌دهد و بخش عمده سود آن از تراشه‌های هوش مصنوعی برای دیتاسنترها حاصل شده است.

مقایسه سودآوری انویدیا در برابر سایر تراشه‌سازان

جهت مقایسه، شرکت TSMC به‌عنوان بزرگ‌ترین تراشه‌ساز دنیا، 17.28 میلیارد دلار درآمد و 7.21 میلیارد دلار سود کرده است. اینتل هم در فصل سوم 2023 به درآمد 14.16 میلیارد دلار رسیده اما همچنان 8 میلیون دلار ضرر داده است. بازوی تراشه‌سازی سامسونگ نیز درآمد 12.52 میلیارد دلاری را به دست آورده اما زیان آن 2.86 میلیارد دلار بوده است.

سامسونگ بزرگ‌ترین سازنده تراشه‌های حافظه در دنیاست، اما به‌خاطر افت قیمت تراشه‌های حافظه روزهای سختی را پشت‌سر می‌گذارد. بااین‌حال، پیش‌بینی می‌شود که شرایط بازار تراشه‌های حافظه در فصول آینده بهتر شود. این غول کره جنوبی احتمالاً قراردادهایی با AMD و کوالکام هم امضا خواهد کرد تا شرایط خود را بهتر کند.

اما در مجموع برنده کل این بازار انویدیا است که رشد خیره‌کننده‌ای را تجربه کرده و به‌نظر نمی‌رسد که به این زودی‌ها روند موفقیت‌آمیز خود را متوقف کند. این شرکت اخیراً تراشه هوش مصنوعی جدیدی معرفی کرده و در تلاش است تا با معرفی تراشه‌های هوش مصنوعی مخصوص چین، تحریم‌ها را دور بزند. هرچند که تولید این تراشه‌ها ظاهراً با تأخیر مواجه شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی