ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کامپیوتر و سخت افزار

طعنه مدیر مالی انویدیا به رقبا: ما از قبل می‌دانستیم قیمت حافظه سر به فلک می‌کشد

«کولت کرس»، مدیر ارش مالی انویدیا، اعلام کرد این شرکت بحران کمبود و افزایش قیمت حافظه را پیش‌بینی کرده بود.

مهرانا عیسی‌پور
مهرانا عیسی‌پور منتشر شده در 3 خرداد 1405  |  18:00

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

«کولت کرس» (Colette Kress)، مدیر ارشد مالی انویدیا، در مصاحبه‌ای با «تای کیم» (Tae Kim) اعلام کرد که این شرکت برخلاف رقبایش که از کمبود و افزایش قیمت حافظه غافلگیر شده‌اند، از قبل این شرایط را پیش‌بینی و سفارش‌های خود را ثبت کرده بود. تقاضای سرسام‌آور برای تراشه‌های هوش مصنوعی باعث تغییرات گسترده‌ای در صنعت حافظه شده است؛ به‌طوری که اکنون کارکنان شرکت‌هایی مانند SK Hynix پاداش‌های کلانی دریافت می‌کنند و در سوی دیگر، کارگران سامسونگ دست به اعتراض زده‌اند.

رقبا باید مدت‌ها پیش سفارش می‌دادند

نیاز شدید پردازنده‌های گرافیکی هوش مصنوعی به عملکرد بالا، بازارهای حافظه با پهنای باند بالا (HBM) و DDR را با تلاطم بی‌سابقه‌ای روبه‌رو کرده است. برآوردها نشان می‌دهد که تنها تقاضای پلتفرم هوش مصنوعی Rubin انویدیا از مجموع نیازهای اپل و سامسونگ به حافظه فراتر خواهد رفت. به‌طور دقیق‌تر، پیش‌بینی می‌شود تراشه‌های هوش مصنوعی روبین در سال 2027 به رقم خیره‌کننده 6 میلیارد گیگابایت حافظه LPDDR نیاز داشته باشند، در حالی که این رقم برای اپل 2.9 میلیارد و برای سامسونگ 2.7 میلیارد تخمین زده می‌شود.

تراشه‌های گرافیکی هوش مصنوعی علاوه‌بر حافظه HBM، به حافظه‌های استاندارد DDR نیز نیاز دارند. از آنجایی که هر دو نوع حافظه با استفاده از ماشین‌آلات یکسانی تولید می‌شوند، افزایش تقاضا برای HBM به معنای اختصاص ظرفیت تولید بیشتر به آن و در نتیجه کاهش تولید DDR است. این تخصیص ظرفیت، کمبودهایی را در بازار حافظه‌های DDR نیز به همراه داشته است و به‌نظر می‌رسد شرکت‌های چینی به دنبال استفاده از این فرصت برای تبدیل شدن به بازیگران کلیدی این بازار هستند.

انویدیا افزایش قیمت‌ها را پیش‌بینی کرده بود

در میان این آشفتگی در زنجیره تامین، انویدیا توانسته است از رقبا پیشی گرفته و تامین پایدار تراشه‌های حافظه حیاتی خود را تضمین کند. کولت کرس با اشاره به شکایت سایر شرکت‌ها از قیمت‌های بالا، کنایه‌ای به آن‌ها زد و گفت: «بسیاری از شرکت‌ها نشسته‌اند و می‌گویند خدای من، قیمت حافظه چقدر بالا رفت!» وی افزود: «ما می‌دانستیم که این اتفاق می‌افتد و این کاری بود که همه باید انجام می‌دادند؛ حداقل ما سفارشات خود را از خیلی وقت پیش ثبت کردیم.»

مدیر مالی انویدیا همچنین فاش کرد که این شرکت به جای خرید محصولات آماده از بازار، با تامین‌کنندگان حافظه خود برای طراحی و ساخت تراشه‌های سفارشی همکاری می‌کند. وی دراین‌باره توضیح داد:

«آن‌ها حافظه‌ها را به همراه ما طراحی می‌کنند و سپس بررسی می‌کنیم که به چه میزان عرضه نیاز داریم. ما این کار را تنها با یک شرکت انجام نمی‌دهیم، بلکه با هر سه تامین‌کننده اصلی حافظه در حال همکاری هستیم. ما به آن‌ها می‌گوییم در حال ساخت چه چیزی هستیم و سپس همه را با خود هم‌سو و هماهنگ می‌کنیم. من شرکت دیگری را نمی‌شناسم که چنین کاری انجام دهد.»

مهرانا عیسی‌پور
مهرانا عیسی‌پور

از سال ۱۳۹۶ به‌صورت حرفه‌ای در حوزه فناوری می‌نویسم و تمرکز اصلی‌ام بر سخت‌افزار، بازار دیجیتال و تحلیل محصولات مصرفی است. طی این سال‌ها تلاش کرده‌ام فراتر از معرفی صرف محصولات حرکت کنم و با رویکردی تحلیلی، روندهای بازار، استراتژی برندها و ارزش واقعی هر محصول برای کاربر ایرانی را بررسی کنم. علاقه‌م به تکنولوژی فقط به مشخصات فنی محدود نمی‌شود؛ برای من هر محصول، داستانی از تصمیم‌های مهندسی، رقابت تجاری و تجربه کاربری است. از پوشش اخبار و تحولات صنعت گرفته تا تدوین راهنمای خرید و تحلیل قیمت‌های روز بازار، سعی می‌کنم اطلاعات دقیق، به‌روز و کاربردی ارائه دهم تا مخاطب بتواند آگاهانه‌تر تصمیم بگیرد. باور دارم خبرنگاری تکنولوژی فقط انتقال خبر نیست؛ بلکه ترجمه دنیای پیچیده فناوری به زبانی شفاف، قابل فهم و قابل اعتماد برای مخاطب است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • ImDoneGuys

    اونایی که میدونن😼😼😼

  • Amir_TG

    بنظرم انویدیا وارد بازی خطرناکی شده و داره همینطور توی این باطلاق فرو میره
    الان همه دولت ها همه ارتش های دنیا دنبال Ai واسه اهداف نظامین بخصوص چین و امریکا
    خیلی وقت پیش خبرش رسید که چیپ های GDDR7 رسیده کف زیر زمینای گوانجو
    اونم از داستان کارت های D که ماین کردن عملا باهاشون کند و غیر اقتصادیه با کم کردن memory bound و غیرفعال سازی بخشی از Cuda و SMs هش ریت میریزه درسته باز چینیا با دستکاری بایوس یه کارایی کردن ولی خب فایده فکر نمیکنم داشته باشه و اگه چین بتونه کارت برای Ai خودش تنهایی بسازه سود های تپل انویدیا و اکو سیستم CUDA نابود میشه و این یعنی زمین دادن به Amd و شرکت های چینی

  • shahraam

    [پیش‌بینی می‌شود تراشه‌های هوش مصنوعی روبین در سال 2027 به رقم خیره‌کننده 6 میلیارد گیگابایت حافظه LPDDR نیاز داشته باشند]
    دبلیو تی اف!
    660 مگابایت رم به ازای هر انسان روی زمین فقط برای یه شرکت!
    یواش تر بابا! مگه میخوای چیکار کنی؟

  • sad_boy

    به شدت منتظر مقاله امشبتم

    • مهرانا عیسی‌پور

      منتشر شد :)

      • sad_boy

        مثل همیشه خوب سرگرم کننده👌🏻

  • filtered_undead

    باشه اصلا تو زورو
    خطاب به انویدیا

مطالب پیشنهادی