ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انویدیا
کامپیوتر و سخت افزار

انفجار تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا؛ عربستان و امارات هم وارد رقابت شدند

عربستان سعودی و امارات جدیدترین بازیگرانی هستند که پس از ایلان ماسک و چینی‌ها، به رقابت برای خرید تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا می‌پیوندند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۹:۰۰

شرکت‌های بزرگ فناوری در سراسر دنیا در رقابتی سنگین بر سر خرید تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا قرار دارند. حالا عربستان سعودی و امارات متحده عربی هم به جدیدترین بازیگرانی تبدیل شده‌اند که برای خرید محصولات انویدیا باید با کسانی مثل ایلان ماسک و غول‌های فناوری چین رقابت می‌کنند. این رقابت می‌تواند کمبود تراشه را در بازار تشدید کند و قیمت این محصولات را بالاتر ببرد.

به گزارش فایننشال تایمز، در وضعیتی که ایلان ماسک با X.ai و شرکت‌های مختلف در چین درحال خرید شمار بالایی از تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا هستند، حالا به‌نظر می‌رسد که عربستان سعودی و امارات هم می‌خواهند هزاران پردازشگر گرافیکی از انویدیا بخرند و در حوزه هوش مصنوعی قد علم کنند.

فایننشال تایمز می‌گوید عربستان تاکنون حداقل 3000 تراشه انویدیا H100 را با قیمت واحد 40 هزار دلاری خریداری کرده و امارات نیز سفارش خرید مجموعه‌ای از پردازنده‌های نیمه‌رسانا برای تولید مدل‌های زبانی بزرگ را به ثبت رسانده است.

تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا کمیاب‌تر از همیشه شده‌اند

ولی این دو کشور خاورمیانه‌ای در این مسیر کار چندان آسانی نخواهند داشت، چون با بازیگران بزرگی روبه‌رو هستند. فایننشال تایمز هفته گذشته در گزارشی گفته بود که چهار شرکت بزرگ چینی ازجمله علی‌بابا و بایت‌دنس، مالک تیک‌تاک، سفارش خرید تراشه‌هایی به ارزش 5 میلیارد دلار را ثبت کرده‌اند. این سفارشات بزرگ در شرایطی ثبت شده‌اند که نگرانی‌هایی درباره محدودسازی دسترسی چینی‌ها به فناوری‌های آمریکایی مطرح است.

سفارشات عربستان و امارات نشان می‌دهد که انویدیا احتمالاً نمی‌تواند به‌قدر کافی تراشه هوش مصنوعی تولید کند که پاسخگوی نیاز بازار باشد. نشریه بیزنس اینسایدر در ماه ژوئن در گزارشی گفته بود که این شرکت همین حالا هم در تأمین سفارشات خود دچار مشکل شده است.

بااین‌حال، این تقاضای سرسام‌آور برای محصولات انویدیا موجب سه‌برابر شدن قیمت سهام این شرکت در سال جاری میلادی شده است. انویدیا در سال 2023 بهترین عملکرد را از نظر شاخص S&P500 داشته و ارزش بازار آن به بیش از 1 تریلیون دلار رسیده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی