ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

UNIS S5
کامپیوتر و سخت افزار

سریع‌ترین حافظه SSD PCIe 5 دنیا با سرعت 14.9 گیگابایت‌برثانیه معرفی شد

شرکت چینی UNIS مدعی ساخت حافظه SSD جدیدی شده است که می‌تواند سریع‌ترین SSD PCIe 5 جهان باشد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ | ۰۹:۰۰

شرکت چینی UNIS (از زیرمجموعه Tsinghua Unigroup) از سری حافظه‌های S5 خود با فناوری PCIe 5.0 رونمایی کرد. به‌نظر می‌رسد که در میان این محصولات مدلی با حداکثر سرعت 14.9 گیگابایت‌برثانیه وجود دارد که می‌تواند سریع‌ترین حافظه SSD PCIe 5 بازار مصرفی باشد.

خانواده حافظه‌های S5 شامل دو مدل S5 معمولی و S5 اولترا است که هر دو از فرم فکتور M.2 2280 بهره می‌برند و رابط PCIe 5.0 x4 دارند. مدل پیشرفته‌تر از قابلیت خواندن متوالی با سرعتی در حدود 13 تا 14 گیگابایت‌برثانیه بهره می‌برد. نکته جالب این‌جاست که به ادعای شرکت سازنده سرعت مدل پایه به 14.9 گیگابایت‌برثانیه می‌رسد که از کروشال T705 و سامسونگ 9100 پرو بالاتر است.

مقایسه سریع‌ترین حافظه‌های SSD جهان

در ادامه جدول مقایسه سرعت حافظه‌های SSD برتر بازار مصرفی را مشاهده می‌کنید:

UNIS S5 UltraUNIS S5Samsung 9100 ProCrucial T705
DRAMداردندارددارددارد
سرعت خواندن متوالی14.2 GB/s14.9 GB/s14.8 GB/s14.5 GB/s
سرعت نوشتن متوالی13.4 GB/s12.9 GB/s13.4 GB/s12.7 GB/s
سرعت خواندن تصادفی1,700K1,800K2,200K1,550K
سرعت نوشتن تصادفی1,600K1,700K2,600K1,800K

حافظه S5 اولترا از طراحی PCB دوگانه و کش DRAM برخوردار است. گفته می‌شود که این محصول از کنترلر 6 نانومتری استفاده می‌کند که احتمالاً Silicon Motion SM2508 باشد. اگرچه سرعت این مدل نسبت به مدل پایه اندکی کمتر است، اما به احتمال زیاد به‌دلیل استفاده از کش DRAM بهره‌وری بهتری خواهد داشت.

هر دو حافظه SSD شرکت UNIS با هیت‌سینک پسیو گرافن 1 میلی‌متری عرضه می‌شوند، اما استفاده از راهکارهای خنک‌سازی اکتیو می‌تواند برای مدیریت دمای آنها مناسب‌تر باشد.

انتظار می‌رود که این خانواده که شامل سریع‌ترین حافظه SSD دنیاست به‌زودی وارد بازار چین شود. باید صبر کنیم تا با ورود به بازار و آزمایش این محصولات ببینیم ادعای شرکت سازنده تا چه اندازه درباره سرعت آنها صحیح بوده است. هنوز اطلاعاتی پیرامون قیمت یا تاریخ عرضه دقیق این دستگاه‌ها ارائه نشده است.

ایمان صاحبی
دبیر بخش تکنولوژی

فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این دنیا برام محسوب می‌شه، اما همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی