اماسآی با لپتاپ مدرن ۱۵ زودتر از رقبا پای پردازندههای نسل سیزدهم اینتل سری U را به بازار ایران باز کرد. این لپتاپ مانند نسلهای قبل برای استفاده عمومی و مالتیمدیا طراحی شده است، اما با توجه به پردازنده قدرتمندی که دارد، میتوان از آن برای برنامهنویسی و طراحی نیز استفاده کرد. در ادامه این لپتاپ زیبا و قدرتمند اما گرانقیمت را بررسی میکنیم.
خانواده لپتاپهای MSI Modern امسال در دو مدل ۱۴ و ۱۵ اینچی و با پردازندههای متنوع از نسل سیزدهم اینتل یا نسل هفتم ایامدی وارد بازار ایران شده است. درحالحاضر مدرن ۱۵ با پردازندههای Core i5 و Core i7 اینتل و رایزن ۵ ایامدی با قیمت بین ۳۰ تا ۴۲ میلیون تومان در بازار دیده میشوند. ما قویترین مدل این لپتاپ را در اختیار داریم که به پردازنده نسل سیزدهم اینتل Core i7 و ۱۶ گیگابایت حافظه رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی پرسرعت مجهز شده است. مشخصات این دستگاه را در ادامه میبینید.
فهرست مشخصات لپتاپ MSI Modern 15 B13M
- بدنه از جنس پلیکربنات
- نمایشگر ۱۵.۶ اینچی IPS با رزولوشن فولاچدی
- پردازنده نسل سیزدهم اینتل Core i7-1355U
- ۱۶ گیگابایت حافظه رم DDR4-3200 (غیرقابل ارتقا)
- ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی SSD از نوع PCIe نسل چهارم
- پشتیبانی از وایفای ۶ و بلوتوث ۵.۲
- باتری ۳۹.۳ واتساعتی
- وزن ۱.۷ کیلوگرم
- قیمت برای این مشخصات حدود ۴۲ میلیون تومان
طراحی و کیفیت ساخت
مدرن ۱۵ طراحی استاندارد و سادهای دارد. بدنه لپتاپ بهطور کامل از پلاستیک ساخته شده است اما کیفیت ساخت مطلوبی دارد و نمیتوان ایراد زیادی از آن گرفت. وزن لپتاپ ۱.۷ کیلوگرم و ضخامت آن ۲ سانتیمتر است؛ بنابراین با یک لپتاپ نسبتاً باریک و سبک روبهرو هستیم؛ اما نه بهاندازهای که بتوان آن را در دسته اولترابوکها قرار داد. مدرن ۱۵ در دو رنگ مشکی و آبی تیره خاصی به نام «استار بلو» عرضه میشود و ما رنگ آبی این دستگاه را در اختیار داریم.
پشت لپتاپ شاهد لوگوی براق MSI هستیم و روی لبه پایینی نیز زائدهای قرار گرفته است که هنگام بازکردن نمایشگر، بدنه دستگاه را حدود یک سانتیمتر بالا میآورد تا هم تجربه بهتری از تایپکردن داشته باشید، هم گردش هوای زیر دستگاه بهبود پیدا کند. البته این زائده تا حدی زیبایی لپتاپ را تحت تأثیر قرار داده است، اما برخلاف سری ذنبوک ایسوس، پس از مدتی ساییده نمیشود. مزیت دیگر این نوع طراحی این است که نمایشگر در هر زاویهای کاملاً ثابت و پایدار میماند و هنگام استفاده، نمیلرزد.
وقتی لپتاپ را باز میکنید، با نمایشگری مواجه میشوید که مثل اکثر محصولات عمومی بازار، حاشیههای نسبتاً عریضی در بالا و پایین دارد. کیبورد فولسایز دستگاه به کلیدهای عددی و نور پسزمینه مجهز شده است که ویژگیهای خوبی برای یک لپتاپ عمومی محسوب میشوند. تاچپد دستگاه ابعاد مناسبی دارد اما میتوانست کمی بزرگتر باشد. درمجموع اگر انتظار زیادی از یک لپتاپ عمومی نداشته باشید، طراحی و کیفیت ساخت مدرن ۱۵ شما را راضی خواهد کرد.
درگاههای ارتباطی
مجموعه درگاههای ارتباطی لپتاپ اماسآی مدرن ۱۵ در نگاه اول راضیکننده بهنظر میرسند، اما با کمی توجه به جزئیات، شاهد محدودیتهایی هستیم. خوشبختانه درگاهها به دو بخش در دو طرف لپتاپ تقسیم شدهاند تا دسترسی به آنها ساده باشد.
لبه سمت راست دستگاه دو درگاه USB 2.0 را میبینیم. کارتخوان میکرو اسدی نیز کاربرد خاصی برای بسیاری از کاربران ندارد و اگر اماسآی از کارتخوان فولسایز SD استفاده میکرد، کاربردیتر بود.
سمت چپ دستگاه تنوع بیشتری را شاهد هستیم: سوکت برق، خروجی HDMI، درگاه USB 3.2 نسل دوم نوع A، درگاه USB 3.2 نسل دوم نوع C و جک هدفون. خوشبختانه درگاه USB-C این لپتاپ از شارژ طبق استاندارد پاور دلیوری (PD) و انتقال تصویر طبق استاندارد دیسپلیپورت (DP) نیز پشتیبانی میکند، اما خروجی تصویر درگاه HDMI برای رزولوشن 4K به ۳۰ فریم بر ثانیه محدود است.
درنهایت میتوان تنوع درگاههای ارتباطی فیزیکی مدرن ۱۵ را قابلقبول دانست؛ ضمن اینکه دستگاه به وایفای ۶ و بلوتوث ۵.۲ نیز مجهز شده است.
کیبورد و تاچپد
همانطور که گفتیم، کیبورد لپتاپ مدرن ۱۵ به نور پسزمینه و کلیدهای عددی مجهز شده است که هر دو ویژگی ارزشمندی هستند. بکلایت کیبورد حتی در روشنایی روز نیز دیده میشود و در سه سطح قابل تنظیم است. همچنین نور کلیدهای کیبورد پس از ۱۰ ثانیه خاموش میشود تا مصرف انرژی را کاهش دهد. البته این ویژگی را میتوانید از طریق اپلیکیشن MSI Center غیرفعال کنید تا بکلایت همیشه روشن بماند.
تجربه استفاده از کیبورد کاملاً لذتبخش است و میتوانید ساعتهای طولانی بدون خستگی از آن استفاده کنید. فاصله حرکتی کلیدها ۱.۵ میلیمتر است و فیدبک نسبتاً خوبی به انگشتان شما میدهد. بااینحال بعضی کلیدها مانند کلیدهای جهتدار یا کلیدهای عددی ابعادی کوچکتر از حد استاندارد دارند و کمی طول میکشد به آنها عادت کنید. اماسآی یکی از کلیدهای فانکشن، یعنی F12 را نیز به قابلیتی به نام Flip-n-Share اختصاص داده است. وقتی که نمایشگر را ۱۸۰ درجه باز میکنید، با کلید F12 میتوانید محتوای صفحه را بچرخانید تا دیگران بتوانند راحتتر آن را ببینند.
تاچپد دستگاه نیز ابعاد نسبتاً بزرگی دارد، اما میتوانست بزرگتر از این باشد. این تاچپد از درایورهای مایکروسافت پرسیژن و ژستهای چندلمسی پشتیبانی میکند و دقت خوبی دارد. اگرچه تجربه استفاده از آن به محصولات ردهبالای بازار نمیرسد بااینحال برای وبگردی و استفادههای عمومی میتواند شما را از ماوس بینیاز کند.
نمایشگر
مدرن ۱۵ از نظر نمایشگر، پیشرفت خاصی نسبت به نسلهای قبلی نداشته است و از همان پنل IPS-Level با رزولوشن فولاچدی و نرخ رفرش ۶۰ هرتزی بهره میبرد. نمایشگر این دستگاه کیفیت قابلقبولی دارد اما از نظر دقت رنگ، در سطح بالایی قرار نمیگیرد. در واقع اگر به مشخصات پنل این لپتاپ یعنی N156HCA-EAB ساخت شرکت Innolux نگاه کنیم، با مواردی نظیر حداکثر روشنایی ۲۵۰ نیتی، پوشش ۴۵ درصدی فضای رنگی NTSC و نسبت کنتراست ۷۰۰:۱ روبهرو میشویم که همگی حکایت از عملکرد معمولی این نمایشگر دارند.
بنابراین نمایشگر مدرن ۱۵ برای استفاده عمومی شامل وبگردی و تماشای ویدیو و مواردی از این دست، جوابگوی نیاز شما خواهد بود؛ ولی اگر کارهای حرفهایتری نظیر ادیت عکس یا تدوین ویدیو انجام میدهید، بهتر است نمایشگر بهتری را به این لپتاپ متصل کنید. روشنایی نمایشگر نیز برای محیطهای داخلی کفایت میکند؛ اما در فضای خارجی حتی با وجود روکش مات، نمیتوانید محتوای صفحه را بهخوبی ببینید.
سختافزار و کارایی
میرسیم به جذابترین بخش این مطلب، یعنی ارزیابی کارایی جدیدترین پردازنده اینتل از سری U که به بازار ایران راه پیدا کرده است. جالب اینکه در زمان نگارش این مطلب، تنها لپتاپهای مجهز به این سری پردازنده، خانواده مدرن ۱۴ و مدرن ۱۵ اماسآی هستند. قبل از بررسی پردازنده اینتل Core i7-1335U باید به این نکته اشاره کنیم که اینتل معمولاً هر دو سال یک بار تحول اساسی را در پردازندههای خود ایجاد میکند. جدیدترین تغییر انقلابی در نسل دوازدهم رخ داده است و نسل سیزدهم را باید بهروزرسانی میاننسلی در نظر گرفت.
برای ارزیابی کارایی پردازنده، لپتاپ مدرن ۱۵ را با دو اپلیکیشن بنچمارک اصلی، یعنی گیکبنچ ۶.۰ و سینهبنچ R23 تست کردهایم. برای مقایسه نیز دو لپتاپ مایکروسافت سرفیس لپتاپ ۵ با پردازنده نسل دوازدهم اینتل Core i5 و لپتاپ اماسآی سامیت E13 فلیپ با پردازنده نسل دوازدهم اینتل i7-1280P را برگزیدیم. نتایج بهدستآمده را در ادامه میبینید.
لپتاپ | Geekbench 6.0 Single-Core | Geekbench 6.0 Multi-Core | Cinebench R23 Single-Core | Cinebench R23 Multi-core |
مدرن ۱۵ i7-1355U | ۲۳۵۹ | ۷۲۹۷ | ۱۶۲۸ | ۹۹۹۱ |
سرفیس لپتاپ ۵ i5-1235U | ۲۰۹۹ | ۸۵۴۲ | ۱۶۲۴ | ۸۳۰۶ |
سامیت E13 فلیپ i7-1280P | ۲۲۲۲ | ۱۱۶۸۳ | ۱۶۶۳ | ۱۰۵۹۶ |
طبق نتایج فوق، میبینید که پردازنده i7-1355U در تست گیکبنچ ۶.۰ در حالت تکهستهای عملکرد بسیار خوبی دارد اما در همین تست و حالت چندهستهای، ضعیفتر از پردازنده i5 نسل قبلی عمل میکند. در تست سینهبنچ R23 اما داستان متفاوت است و این پردازنده میتواند در حد پردازنده سری P نسل قبل عمل کند. در مجموع میتوان پردازنده i7-1355U را بهطور میانگین حدود ۵ درصد قویتر از نسل قبل، یعنی i7-1255U در نظر گرفت که همان استراتژی آپدیت میاننسلی اینتل را نشان میدهد. طبق تجربه ما در دیجیاتو، لپتاپ مدرن ۱۵ عملکردی بسیار روان و سریع دارد و میتواند تمام انتظارات شما از یک لپتاپ عمومی و دانشجویی را برآورده کند؛ البته بهجز اجرای بازیهای سنگین که به کارت گرافیک اختصاصی نیاز دارند.
اماسآی برای این دستگاه از حافظه SSD نسل چهارم شرکت مایکرون استفاده کرده است که سرعت خوبی دارد اما در پایینترین سطح حافظههای نسل چهارم قرار میگیرد. حداکثر سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی اطلاعات در این حافظه بهترتیب به ۳.۴ و ۱.۸ گیگابایت بر ثانیه میرسد. حافظه رم دستگاه نیز به ۱۶ گیگابایت رم DDR4 با فرکانس ۳۲۰۰ مگاهرتز محدود است و چون چیپهای حافظه روی بورد لحیم شدهاند، امکان ارتقای آن را ندارید.
باتری و شارژ
اماسآی مدرن ۱۵ در دو مدل با ظرفیت باتری ۳۹.۳ و ۵۳.۸ واتساعت تولید میشود. مدلی که به دست ما رسیده است، باتری ۳۹.۳ واتساعتی دارد که برای یک لپتاپ ۱۵ اینچی نهچندان باریک و سبک، ظرفیت بالایی نیست. طبق تجربه ما در دیجیاتو، این دستگاه با اتصال وایفای و روشنایی حداکثری نمایشگر میتواند تا ۴ ساعت برای استفاده عمومی و وبگردی همراه شما باشد. تست باتری با اپلیکیشن پیسی مارک ۱۰ برای پخش ویدیو نیز به نتیجه حدود ۳.۵ ساعت رسید که برای لپتاپی عمومی، نتیجه قابلقبولی محسوب میشود.
جمعبندی
لپتاپ MSI مدرن ۱۵ با پردازنده نسل سیزدهم اینتل برای افرادی ساخته شده که همیشه در جستجوی جدیدترین سختافزار روز بازار هستند. این دستگاه بهراحتی تمام نیازهای شما برای وبگردی، تماشای ویدیو، برنامهنویسی، ادیت عکس و حتی تدوین ویدیوهای سبک را جواب میدهد. البته برای ادیت عکس و تدوین ویدیو بهتر است مانیتوری دقیقتر را به مدرن ۱۵ متصل کنید.
در کنار تمام مواردی که گفتیم، مدرن ۱۵ محدودیتهایی نیز دارد که در بخشهای قبل به آنها اشاره کردهایم. مهمترین مسئله این است که پردازندههای نسل سیزدهم اینتل از سری U از نظر کارآیی تفاوت زیادی با پردازندههای نسل قبلی ندارند و این موضوع مستقیما به اینتل برمیگردد. بنابراین اگر میخواهید هزینه کمتری بپردازید اما دستگاهی تقریبا با همین سطح از کارآیی را بخرید، پیشنهاد میکنم سراغ نسل قبل مدرن ۱۵ با پردازنده نسل دوازدهم بروید که احتمالا حدود ۵ میلیون تومان ارزانتر است.
از سوی دیگر مدرن ۱۵ مدل B7M با پردازنده نسل جدید AMD رایزن ۵ نیز در بازار ایران حضور دارد و از نظر قیمت، گزینه بسیار معقولتری محسوب میشود. این دستگاه با پردازنده R5 7530U و ۱۶ گیگابایت حافظه رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه SSD حدود ۳۲ میلیون تومان قیمت دارد و از نظر کارآیی با مدل مجهز به پردازنده اینتل Core i5-1335U برابری میکند. تمامی این محصولات با گارانتی ۱۸ ماهه شرکت ماتریس بهعنوان نماینده رسمی و انحصاری لپتاپهای اماسآی در ایران به فروش میرسند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.