ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی ساعت هوشمند TCH
نقد و بررسی‌

بررسی ساعت‌های هوشمند TCH مدل Z10 و Z40؛ کاربردی‌تر از مچ‌بند

ساعت‌های هوشمند اقتصادی با قابلیت‌های متنوع.

نیما جلالی
نوشته شده توسط نیما جلالی | ۱۷ تیر ۱۴۰۳ | ۲۱:۰۰

این روزها قیمت ساعت‌های هوشمند پریمیوم بازار به‌چیزی بیش‌از ده میلیون تومان رسیده و برای خرید جدیدترین مچ‌بندهای هوشمند برندهای مطرح، باید حداقل دو میلیون تومان هزینه کنید. در چنین شرایطی، بسیاری از کاربران قید خرید این گجت‌های پوشیدنی را می‌زنند؛ اما در این بین، برندهایی هستند که با ارائه محصولاتی با ارزش خرید بالا، می‌توانند شما را از پرداخت هزینه چند میلیون تومانی بی‌نیاز کنند. ساعت‌های هوشمند TCH مدل Z10 با قیمت ۷۰۰ هزار تومان و مدل Z40 با قیمت ۱.۳ میلیون تومان، ازجمله گجت‌های پوشیدنی اقتصادی اما کارآمدی هستند که می‌توانند نسبت‌به مچ‌بندهای هوشمند گران‌تر از خود حتی کاربردی‌تر باشند. در ادامه با بررسی این دو ساعت هوشمند TCH دیجیاتو را همراهی کنید.

ساعت‌های هوشمند طی سال‌های اخیر با استقبال گسترده‌تری مواجه شده‌اند و همین سبب شده که برخی برندها با هدف فروش بیشتر محصولات خود در این بازار محبوب، سهم بیشتری از آن‌را تصاحب کنند. TCH هم از همین دسته شرکت‌هاست؛ برندی که نام آن، اختصار یافته عبارت «Timeless Connection Hero» یا «قهرمان ارتباط همیشگی» است. به‌نظر می‌رسد که TCH باوجود نوپا بودن در این بازار، شروع جاه‌طلبانه‌ای داشته و حالا با عرضه مدل‌های Z10 و Z40، می‌خواهد رقبای هم‌رده خود را به‌چالش بکشد.

مهم‌ترین ویژگی‌های ساعت‌های هوشمند TCH، مواردی چون قابلیت‌های پایش سلامتی و ورزش، قابلیت تماس بلوتوثی، سازگاری بالا با دستگاه‌های مختلف و امکانات کاربردی را شامل می‌شوند. هرچند TCH این المان‌ها را در پریمیوم‌ترین حالت ممکن به کاربران ارائه نکرده؛ اما باتوجه به برچسب قیمتی اقتصادی، توانسته انتظارات را تا حد قابل‌توجهی بالا ببرد. زمان آن رسیده که بیش‌از پیش، این دو ساعت هوشمند را زیر ذره‌بین قرار دهیم.

مشخصات فنی ساعت هوشمند TCH Z10 و TCH Z40

نام محصولتی‌سی‌اچ Z10تی‌سی‌اچ Z40
نمایشگراندازه ۲.۰۱ اینچی با پنل TFT LCD و رزولوشن ۲۴۰ در ۲۹۶ پیکسلیاندازه ۱.۴۳ اینچی با پنل امولد و رزولوشن ۴۶۶ در ۴۶۶ پیکسلی
سازگاریگوشی‌های مجهز به اندروید ۵ یا بالاتر / iOS 9 یا بالاترگوشی‌های مجهز به اندروید ۵ یا بالاتر / iOS 9 یا بالاتر
باتری و شارژباتری ۲۳۰ میلی‌آمپرساعتی / شارژ مغناطیسیباتری ۲۲۰ میلی‌آمپرساعتی / شارژ مغناطیسی
بدنهشاسی پلاستیکی / مقاومت در برابر پاشش قطرات آبشاسی آلومینیومی / مقاومت در برابر پاشش قطرات آب
قابلیت‌های جانبیسنجش ضربان قلب و اندازه‌گیری سطح اکسیژن خون / پایش کیفیت خواب / ردیابی فعالیت ورزشی / مجهز به بلندگوسنجش ضربان قلب و اندازه‌گیری سطح اکسیژن خون / پایش کیفیت خواب / ردیابی فعالیت ورزشی / مجهز به بلندگو
وزن۴۸ گرم و ۱۱ میلی‌متر۴۸ گرم و ۱۱ میلی‌متر
گارانتی۱۸ ماهه کسری پارس۱۸ ماهه کسری پارس
قیمتحدود ۷۰۰ هزار تومانحدود ۱.۳ میلیون تومان

طراحی و سخت‌افزار

بررسی ساعت هوشمند TCH

زبان طراحی و ظاهر ساعت‌های هوشمند TCH تا حد قابل‌توجهی با یکدیگر متفاوت است. درحالی‌که مدل Z10 با نمایشگر و بدنه مربعی عرضه شده، مدل Z40 از بدنه دایره‌ای شکل بهره می‌برد. تنوع رنگی این ساعت‌های هوشمند چندان زیاد نیست و کالبد اصلی آن‌ها به‌رنگ مشکی مزین شده و تنها TCH Z40 برای بندهایش تنوع رنگی دارد. 

بند پیش‌فرض ساعت‌های هوشمند TCH از جنس سیلیکون بوده که علاوه‌بر جنس نرمی که دارد، حساسیتی ایجاد نمی‌کند و صرفاً امکان کثیف شدن و خاک گرفتن آن می‌تواند بزرگ‌ترین نقطه ضعفش باشد که به‌همین‌ترتیب باید هر از گاهی آن‌را تمیز کنید. باوجوداین، TCH برای ساعت هوشمند Z40 یک بند مگنتی اضافه را هم در نظر گرفته تا اگر از بند سیلیکونی خسته شدید، آن‌را مورد استفاده قرار دهید.

بررسی ساعت هوشمند TCH

این بند مگنتی از کیفیت ساخت بالایی برخوردار است و نسبت‌به رقبای حاضر در رده قیمتی زیر ۱.۵ میلیون تومان، ارزش خرید TCH Z40 را بهبود می‌دهد. طبق بررسی‌هایی که داشتم، بند مگنتی TCH Z40 به‌خوبی چفت می‌شود و موقع فعالیت‌های ورزشی از دست‌تان در نخواهد آمد؛ هرچند اگر موی دستان‌تان زیاد باشد، امکان دارد حین بستن ساعت روی مچ دست با چالش مواجه شوید. همچنین کاربرانی که مچ دست نازکی دارند احتمالاً نمی‌توانند این ساعت را با بند مگنتی روی دست خود ببندند و باید سراغ همان بند سیلیکونی بروند.

ساعت هوشمند TCH Z10 از نمایشگری با شیشه مسطح بهره می‌برد؛ درحالی‌که شیشه دور نمایشگر مدل گران‌تر از نوع خمیده بوده و همین فاکتور ظاهر پریمیوم‌تری را برای آن به‌ارمغان می‌آورد. همچنین حاشیه دور نمایشگر TCH Z40 کاملاً یکنواخت بوده، اما پایین نمایشگر TCH Z10، حاشیه نمایشگر به‌شکل چانه در آمده است. حاشیه چانه‌شکل لزوماً نکته منفی نیست؛ اما اکثر تولیدکنندگان مطرح ساعت هوشمند از این نوع طراحی استفاده نمی‌کنند و همین سبب شده که ظاهر TCH Z10 کمی عجیب به‌نظر برسد.

بررسی ساعت هوشمند TCH

روی فریم هر دو ساعت هوشمند TCH از دکمه چرخان استفاده شده؛ اما در مدل Z40 دکمه ثانویه‌ای برای دسترسی به منوی Workout نیز در نظر گرفته شده تا در سریع‌ترین زمان، وارد حالت ورزشی این ساعت هوشمند شوید.

بررسی ساعت هوشمند TCH

عجیب این‌که دکمه چرخان به‌کار رفته در TCH Z10، عملاً جنبه تزئینی دارد و هرچه آن‌را بچرخانید، هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد. گویا TCH صرفاً دکمه پاور این مدل را به‌شکل دکمه چرخان در آورده تا به ساعت‌های پریمیوم‌تر بیشتر شبیه باشد. در TCH Z40 با چرخاندن دکمه کنار ساعت، می‌توانید در منوها جابه‌جا شوید یا واچ‌فیس را تغییر دهید. این ویژگی تجربه کاربری را با سهولت بیشتری همراه می‌کند، اما حین چرخاندن این دکمه صدای «تق تق» ایجاد می‌شود که شاید برای بسیاری از کاربران حس خوشایندی را ایجاد نکند؛ به‌خصوص اگر از ساعت‌های هوشمند پریمیوم بازار استفاده کرده باشید. این صدا براثر چرخش چند مرحله‌ای دکمه کنار ساعت ایجاد می‌شود و همین موضوع، کار کردن با آن‌را تا حدودی سخت می‌کند.

کیفیت ساخت هر دو ساعت هوشمند TCH در سطح رضایت‌بخشی قرار دارد و نسبت‌به برچسب قیمتی، می‌توان از عملکرد این برند راضی بود. قاب زیرین هر دو مدل جنس پلاستیکی دارد؛ اما شاسی مدل Z40 با بهره‌مندی از جنس فلزی، حس پریمیوم‌تری را به کاربر منتقل می‌کند که هرچند باتوجه به اختلاف قیمتی آن‌ها، قابل‌انتظار بود. درکل اما استحکام بدنه هر دو محصول بالاست. یکی از نقاط ضعف کلیدی ساعت‌های هوشمند TCH، عدم برخورداری از استاندارد مقاومت در برابر نفوذ آب است. ظاهراً این ساعت‌های هوشمند تنها در برابر پاشش قطرات آب مقاوم هستند؛ بنابراین موقع شنا نمی‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. به‌نظر می‌رسد TCH برای کاهش هزینه‌ها، تصمیم گرفته باشد که این استاندارد را برای محصولاتش به‌کار نگیرد. 

باتوجه به وزن ۴۸ گرمی این ساعت‌های هوشمند (بدون احتساب بند)، می‌توانید آن‌ها را طی روز و حتی در خواب نیز به‌راحتی در دست داشته باشید. حین فعالیت‌های ورزشی نیز بستن ساعت‌های هوشمند TCH موجب خستگی‌تان نخواهد شد.

بررسی ساعت هوشمند TCH

ابعاد و نوع نمایشگر مورد استفاده در TCH Z10 و TCH Z40 تفاوت‌های زیادی دارند. مدل اقتصادی‌تر گجت پوشیدنی TCH از نمایشگر تقریباً ۲ اینچی TFT LCD با رزولوشن ۲۴۰ در ۲۹۶ پیکسلی بهره می‌برد. مسلماً از یک ساعت هوشمند ۷۰۰ هزار تومانی، نمی‌توان انتظار نمایشگر امولد را داشت؛ اما همچنان کیفیت تصویر این نمایشگر ۲ اینچی می‌تواند در اکثر شرایط قابل‌قبول باشد. مهم‌ترین مشکل نمایشگر TCH Z10 به مواردی چون عمق کم رنگ مشکی و تراکم پیکسلی پایین آن مربوط می‌شود؛ باوجوداین، بیشینه روشنایی آن در وضعیت خوبی قرار دارد و می‌توانید در محیط‌های باز و پرنور نیز محتوای روی صفحه را ببینید. زاویه دید مناسب و ابعاد بزرگ از دیگر نقاط قوت نمایشگر TCH Z10 هستند.

با بالاتر رفتن قیمت، TCH در مدل Z40 از پنل امولد ۱.۴۳ اینچی با رزولوشن ۴۶۶ در ۴۶۶ پیکسلی استفاده کرده است. نمایشگر این مدل از کیفیت بالایی بهره می‌برد و کم‌تر مدلی پیدا می‌شود که بتواند با قیمت حدود ۱.۳ میلیون تومان، کیفیت تصویر بهتری را در اختیارتان قرار دهد. TCH Z40 با برخورداری از پنل پیشرفته‌تر، قابلیت نمایشگر همیشه روشن را هم به‌ارمغان آورده تا بدون نیاز به روشن کردن آن بدانید که ساعت چند است. به‌لطف روشنایی بالای نمایشگر امولد مدل Z40 امکان مشاهده محتوا حتی زیر نور آفتاب را خواهید داشت. خوشبختانه تراکم پیکسلی نمایشگر نسبت بالایی دارد و برای مشاهده پیکسل‌ها به دقت بسیار بالایی احتیاج دارید.

تی‌سی‌اچ با به‌کارگیری بلندگو و میکروفون در ساعت‌های هوشمند خود، امکان مکالمه صوتی از طریق اتصال بلوتوثی به گوشی را هم فراهم می‌کند. در بخش بعدی پیرامون عملکرد این قابلیت و تجربه کاربری کلی گجت‌های پوشیدنی TCH بیشتر صحبت خواهیم کرد.

نرم‌افزار و تجربه کاربری

پیش‌از هرچیز برای اتصال ساعت‌های هوشمند TCH به گوشی خود، باید اپلیکیشن DaFit را نصب کنید. این اپ به‌طور اختصاصی برای TCH نیست؛ اما با ساعت‌های هوشمند این برند سازگاری بالایی دارد. حداقل شرط اول اتصال به این گجت‌ها، داشتن گوشی هوشمند مجهز به سیستم‌عامل اندروید ۵ یا iOS 9 است؛ بنابراین اگر از عمر گوشی شما چندین سال گذشته، همچنان برای استفاده از محصولات TCH با مانعی روبه‌رو نخواهید شد.

برای نصب DaFit، می‌توانید کد QR ارائه شده در ساعت را اسکن کنید تا مستقیماً به صفحه نصب این اپلیکیشن هدایت شوید؛ البته می‌توانید این اپلیکیشن را مستقیماً از پلی استور یا اپ‌استور نیز دانلود و نصب کنید. اپ سلامتی-ورزشی DaFit چند بخش مهم دارد که عملکرد و نحوه استفاده هرکدام را جداگانه شرح می‌دهیم. هنگامی که به اپ مخصوص ساعت TCH وارد می‌شوید، متوجه رابط کاربری مرتب و طراحی ساده آن خواهید شد که درنهایت، سهولت بیشتری را برای کاربران به‌ارمغان می‌آورد. حتی اگر پیش‌تر با این اپ کار نکرده باشید، می‌توانید روش استفاده از آن را یاد بگیرید.

بخش اول اپ DaFit، به گزارش‌ها و داده‌های سلامتی جمع‌آوری شده توسط ساعت مربوط می‌شود. در این قسمت می‌توانید اطلاعاتی در مورد میزان ضربان قلب طی ساعات مختلف روز، سطح اکسیژن خون، بازه فشار خون، کیفیت و مدت خواب و تعداد قدم‌های برداشته شده را مشاهده کنید. TCH امکان تنظیم برنامه‌های یادآوری مانند چرخه قاعدگی، میزان آب نوشیده شده در روز و کنترل وزن را هم فراهم کرده تا از طریق این اپ وضعیت سلامتی خود را به‌خوبی رصد کنید.

بخش دوم اپ ساعت‌های TCH برای ورزشکاران کاربرد زیادی دارد. شما می‌توانید در این قسمت دوره‌های مختلفی را برای انجام تمرین‌های ورزشی انتخاب کنید. این ویژگی برای افراد تازه‌کار که با ورزش‌های مختلف آشنایی چندانی ندارند حتی کاربردی‌تر ظاهر می‌شود. با استفاده از این ویژگی و در دست داشتن ساعت حین تمرین، امکان انجام ورزش حرفه‌ای را خواهید داشت.

علاوه‌بر تمرین‌های مختلف، می‌توانید مسیر حرکت خود حین پیاده‌روی، دویدن و دوچرخه‌سواری را روی نقشه مشاهده کنید. هرچند نبود GPS داخلی در ساعت‌های هوشمند TCH به‌دلیل قیمت آن‌ها قابل‌توجیه بود؛ اما با استفاده از GPS گوشی و استفاده از DaFit، مسیر حرکت شما ثبت خواهد شد.

سومین قسمت از اپلیکیشن DaFit تنظیمات ساعت‌های هوشمند TCH را در اختیارتان قرار می‌دهد. برای اتصال به ساعت TCH، باید وارد این قسمت شوید و با روشن کردن اتصال بلوتوث و دسترسی به GPS، گوشی هوشمند خود را با این گجت‌های پوشیدنی جفت‌سازی کنید. این قسمت تنظیمات بخش‌های اعلانات، مدیریت آلارم‌ها، استور واچ فیس‌ها، میانبرها و سایر تنظیمات خود ساعت را شامل می‌شود.

تنوع واچ فیس‌های TCH Z10 و TCH Z40 در وضعیت خوبی قرار دارد و می‌توانید بدون نیاز به حجم زیاد اینترنت یا پرداخت هزینه، به ده‌ها واچ فیس با سبک‌وسیاق مختلف دسترسی داشته باشید. طیف گسترده واچ فیس‌های در نظر گرفته شده برای این ساعت‌های هوشمند، به کاربر اجازه می‌دهد که هر بار امکان بخشیدن ظاهر جدید به گجت پوشیدنی خود را داشته باشد. درنهایت بخش آخر اپ DaFit نیز پروفایل کاربر و برخی بخش‌های معمول اپ‌های سلامتی-ورزشی را شامل می‌شود.

یکی از باگ‌های عجیب TCH Z40، قطع و وصل شدن اتصال آن به گوشی بود. در تجربه کاربری چند روزه‌ای که داشتم، این مشکل در TCH Z10 پیش نمی‌آمد؛ اما در مدل Z40 به‌وفور با قطع و وصل شدن آن مواجه شدم. ظاهراً این مشکل نرم‌افزاری است و TCH باید آن‌را از طریق به‌روزرسانی نرم‌افزاری برطرف کند. در اتصال به آیفون وضعیت حتی بدتر شده و نمی‌توان از برخی امکانات بلوتوثی استفاده کرد. مدل Z10 اما در اتصال به گوشی‌های اندرویدی و آیفون‌ها به‌خوبی عمل می‌کند و اتصال پایداری را ارائه می‌دهد.

تی‌سی‌اچ در مورد سیستم‌عامل به‌کار رفته در ساعت‌های هوشمندش اطلاعات دقیقی ارائه نداده، ظاهراً این برند سیستم‌عامل اختصاصی خود را برای ساعت‌های هوشمندش طراحی کرده است. رابط کاربری این سیستم‌عامل به نمونه‌های مورد استفاده در مدل‌های شناخته شده، مخصوصاً ساعت‌های هوشمند هواوی شباهت‌های زیادی دارد. باوجوداین شباهت محسوس، نمی‌توان چندان به TCH خرده گرفت و طبیعتاً انتظار چنین موردی را برای این ساعت‌های اقتصادی داشتیم.

به‌طور کلی عملکرد رابط کاربری ساعت هوشمند TCH در مدل Z40 نسبت‌به مدل Z10 بهتر است که می‌تواند باتوجه به قیمت آن‌ها قابل‌توجیه باشد. هرچند درنهایت امکان دارد حین کار کردن با این ساعت‌های هوشمند، با لگ و کندی مواجه شوید. در هر صورت مچ‌بند‌ها و ساعت‌های هوشمند این رده قیمتی نیز عملکرد بهتری ندارند و TCH هم برای کاهش هزینه‌ها، سخت‌افزار چندان قدرتمندی را به‌کار نگرفته است. درکل طراحی، امکانات شخصی‌سازی و عملکرد رابط کاربری ساعت هوشمند TCH Z10 و TCH Z40 تجربه کاربری خوبی را رقم می‌زند.

از ساعت‌های هوشمند TCH می‌توانید به‌عنوان کنترلر گوشی خود استفاده کنید. به‌عنوان مثال، می‌توانید ساعت را به‌عنوان شاتر دوربین به‌کار بگیرید یا صدا و عنوان موزیک در حال پخش روی گوشی از همین طریق تغییر دهید.

پشتیبانی از زبان فارسی یکی از قابلیت‌های مهم ساعت‌های هوشمند TCH است؛ اما ترجمه‌های فارسی منو در رابط کاربری آن‌ها چندان دقیق نیستند. با اعمال زبان فارسی، می‌توان دید که برخی قسمت‌های رابط کاربری به‌طور اشتباه ترجمه شده‌اند. به‌عنوان مثال، «موزیک پلیر» با نام «بازیکن» نمایش داده می‌شود که این مورد تا حدی توی ذوق می‌زند. علاوه‌بر پشتیبانی از زبان فارسی در منو، می‌توانید پیام‌های فارسی دریافت‌شده را در بخش اعلانات ساعت‌های هوشمند TCH بخوانید. در بیشتر موارد این قابلیت عملکرد خوبی دارد، اما درصورتی‌که اعداد فارسی در پیام حضور داشته باشند، کاراکترها به‌هم ریخته و خواندن پیام سخت می‌شود.

ساعت‌های هوشمند TCH با برخورداری از بلندگو و میکروفون داخلی، امکان مکالمه صوتی با اتصال به گوشی هوشمند شما را فراهم می‌کنند. برای این‌کار باید حالت تماس را روی دستگاه روشن کنید و همزمان ساعت نیز به گوشی هوشمندتان متصل باشد. تجربه مکالمه صوتی با ساعت‌های هوشمند TCH به‌طور کلی جالب و کاربردی بود. اگر ساعت را در دست داشته باشید، می‌توانید تماس خود را بدون نیاز به استفاده از گوشی رد یا قبول کنید. اگر هم بخواهید با کسی تماس بگیرید، شماره‌گیری مخاطب مورد نظر از روی نمایشگر ساعت امکان‌پذیر خواهد بود.

پس‌از قبول کردن تماس، وارد حالت مکالمه صوتی ساعت‌های هوشمند TCH می‌شوید و می‌توانید به‌سادگی با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید. اگر محیطی که در آن مکالمه می‌کنید آرام باشد، هم شما صدای مخاطب را به‌خوبی می‌شنوید و هم صدای شما با وضوح و شفافیت کافی به‌گوش فرد مقابل خواهد رسید. تجربه انجام این نوع مکالمه در هر دو مدل تقریباً به یک شکل بود؛ اما مدل Z10 باوجود قیمت کم‌تر، در این قسمت پایداری بیشتری دارد و ازطرفی با آیفون‌ها نیز سازگاری بالاتری را ارائه می‌دهد. شاید استفاده از این ویژگی در اتصال به اندروید چندان عجیب نباشد، اما امکان مکالمه با اتصال به آیفون ویژگی کاربردی است که می‌تواند برای کاربران اکوسیستم iOS که به‌دنبال ساعت هوشمند ارزان‌قیمت با چنین ویژگی هستند، جذابیت‌های خاص خودش را داشته باشد.

بررسی ساعت هوشمند TCH

نوبتی هم باشد سراغ یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر ساعت و مچ‌بند هوشمند، یعنی قابلیت‌های پایش سلامتی و ردیابی ورزشی می‌رویم. هر دو ساعت هوشمند TCH قابلیت‌های مشابهی را در این بخش ارائه می‌دهند؛ اعم‌از سنجش ضربان قلب، اندازه‌گیری غنای اکسیژن خون، به‌دست آوردن بازه فشار خون، پایش کیفیت خواب و ثبت اطلاعات مربوط به سوخت‌وساز. باتوجه به قیمت ساعت‌های هوشمند TCH، داده‌های سلامتی آن‌ها را نمی‌توان با مدل‌های گران‌قیمت و پریمیوم چون اپل واچ یا گلکسی واچ مقایسه کرد؛ اما به‌طور کلی و از دید غیر تخصصی، نتایج آن قابل‌قبول هستند. سؤال اصلی این‌جاست که آیا این نتایج به‌اندازه مچ‌بند‌های هوشمند هم‌رده دقیق ظاهر می‌شوند؟

برای جمع‌بندی، داده‌های سلامتی جمع‌آوری شده با این دو ساعت هوشمند را با یکدیگر مقایسه کردم و به‌طور کلی، نتایج آن‌ها بسیار نزدیک‌به هم بود؛ بنابراین می‌توانیم داده‌های سلامتی TCH Z40 را به مدل Z10 نیز تعمیم دهیم. برای مقایسه، بخش‌های سلامتی ساعت هوشمند TCH Z40 را با یکی از مچ‌بندهای محبوب بازار ایران، یعنی شیائومی اسمارت بند ۷ زیر ذره‌بین قرار دادم. در سنجش ضربان قلب، دقت ساعت هوشمند TCH به‌پای رقیبش نرسید و معمولاً با اعداد بالاتری را نسبت‌به واقعیت ارائه می‌داد. درعوض اما پایش غنای اکسیژن خون با محصول TCH روند سریع‌تری داشت و دقت آن‌ها به یک اندازه بود. مدل Z10 از سخت‌افزار مخصوص اندازه‌گیری سطح اکسیژن خون بهره نمی‌برد؛ اما نتایج آن به مدل Z40 نزدیک هستند.

پایش کیفیت خواب نیز معمولاً چه در ساعت‌ها و چه در مچ‌بندهای هوشمند این رده قیمتی، چندان دقیق نیست و امکان دارد که حتی موقع نشستن، شما را خواب تشخیص دهند؛ باوجوداین گزارش‌ها و توصیه‌های ارائه شده توسط TCH Z40 و TCH Z10 برای کسانی  که دنبال بهبود کیفیت خواب خود هستند، کاربرد زیادی دارد.

بررسی ساعت هوشمند TCH

تی‌سی‌اچ ویژگی اندازه‌گیری بازه فشار خون را در ساعت‌های هوشمند خود تعبیه کرده که البته نباید خیلی به آن استناد کنید؛ زیرا جمع‌آوری اطلاعات مربوط به این بحث پزشکی، به حسگرهای مخصوصی نیاز دارد و حتی ساعت‌های هوشمند پریمیوم نیز در این زمینه ایراداتی دارند. در هر صورت ساعت‌های هوشمند TCH با داشتن قابلیت اندازه‌گیری بازه فشار خون - هرچند نه‌چندان قابل‌استناد - در رده قیمتی خود رقیبی با این ویژگی ندارند و حتی اپل هنوز این قابلیت را در ساعت‌های هوشمندش به‌ارمغان نیاورده است. به‌طور کلی داده‌های سلامتی ارائه شده توسط ساعت‌های هوشمند TCH Z10 و TCH Z40 به‌طور قطعی قابل‌استناد نیستند و به‌پای دستگاه‌های تخصصی مورد استفاده توسط پزشکان نمی‌رسند. باوجوداین اگر بخواهیم آن‌ها را با مچ‌بندهای هوشمند در همین رده قیمتی مقایسه کنیم، می‌توان گفت که نتایج این گجت‌های هوشمند از دقت کافی برخوردار است.

ردیابی حالت‌های ورزشی یکی دیگر از قابلیت‌های پراستفاده در گجت‌های پوشیدنی هوشمند محسوب می‌شود. ساعت‌های هوشمند TCH توانایی رصد حالت‌های ورزشی مختلف در محیط داخلی و بیرونی را دارند. مهم‌ترین حالت ورزشی که این محصولات از آن پشتیبانی نمی‌کنند، شنا و حالت‌های مربوط به آن است و دلیل این امر بی‌بهرگی استاندارد مطابق با این ورزش است. اطلاعات ورزشی توسط ساعت‌های هوشمند TCH Z10 و TCH Z40 با دقت مناسبی جمع‌آوری می‌شود؛ اما امکان دارد برخی فاکتورها آن‌طور که باید دقیق نباشند و یک‌سری خطا در نتایج ارائه شده به‌چشم بخورد که برای ساعت‌های هوشمند اقتصادی امر طبیعی محسوب می‌شود. مزیت مدل Z40 در این بخش، امکان دسترسی مستقیم به بخش Workout از طریق دکمه شورتکات آن است.

باتری

ظرفیت باتری TCH Z10 و TCH Z40 به‌ترتیب ۲۲۰ و ۲۳۰ میلی‌آمپرساعت است. ازآن‌جایی که مدل Z10 ابعاد بزرگ‌تری دارد، انتظار می‌رفت که به باتری پرظرفیت‌تری هم مجهز شود؛ هرچند برند TCH می‌گوید هر دو دستگاه بسته به استفاده کاربر، دوام باتری ۵ تا ۷ روزه دارند. بررسی‌های دیجیاتو نشان می‌دهند که با خاموش بودن تمام حسگرها و صرفاً چند بار استفاده از آن‌ها طی روز، می‌توانید حتی بیشتر از این‌ها بدون نیاز به شارژ مجدد از هر دو مدل ساعت هوشمند TCH استفاده کنید. 

با استفاده سنگین‌تر (روشن بودن تمام قابلیت‌های سلامتی، روشنایی ۵۰ درصد، یک ربع مکالمه صوتی و نیم ساعت گشت‌وگذار در رابط کاربری) از TCH Z10 و TCH Z40 نیز می‌توانید با یک بار شارژ آن‌ها را نزدیک‌به ۳ تا ۴ روز آن‌ها را همراه داشته باشید. به‌همین‌ترتیب می‌توان صحت ادعای TCH را تا حدی تأیید کرد.

جمع‌بندی بررسی ساعت هوشمند TCH Z10 و TCH Z40

تی‌سی‌اچ با عرضه ساعت‌های هوشمند Z10 و Z40 شروع قابل‌توجهی را در این بازار داشته است. این گجت‌های پوشیدنی با برخورداری از قابلیت‌های کاربردی، امکانات متنوع پایش سلامتی و ردیابی ورزش، شارژدهی مناسب باتری و از همه مهم‌تر، قیمت مقرون به‌صرفه، از ارزش خرید بالایی برخوردار هستند. برند TCH ویژگی‌هایی چون مکالمه صوتی را هم برای این محصولات در نظر گرفته تا کارایی آن‌ها را بهبود ببخشد.

تی‌سی‌اچ Z10 و Z40 گجت‌های بی‌نقصی نیستند و مسلماً باتوجه به قیمت آن‌ها، نمی‌توان انتظار عملکردی در حد محصولات پریمیوم را از آن‌ها داشت؛ باوجوداین در رده قیمتی این ساعت‌ها، صرفاً می‌توان سراغ مچ‌بندهای هوشمند رفت که کارایی در حد این مدل‌ها ندارند. TCH Z10 یکی از ارزان‌ترین ساعت‌های هوشمند بازار به‌شمار می‌آید که برای کاربرانی با بودجه محدودتر، می‌تواند گزینه خوبی باشد. اگر بودجه‌تان به حوالی ۱.۵ میلیون تومان می‌رسد نیز می‌توانید به تهیه مدل Z40 فکر کنید که نسبت‌به برادر ارزان‌ترش، مجموعه کامل‌تری از قابلیت‌های کاربردی را ارائه می‌دهد. هر دو ساعت هوشمند TCH Z10 و TCH Z40 با ۱۸ ماه گارانتی شرکتی «کسری پارس» در دسترس‌تان قرار می‌گیرند.

نیما جلالی
نویسنده و مجری بخش سخت‌افزار و بررسی

نیما از همون اول می‌دونست چی می‌خواد و مستقیم وارد حوزه مورد علاقش، یعنی تولید محتوای حوزه فناوری شد. عشقش بررسی و به‌چالش کشیدنه و دوست داره با گجتای روز سروکار داشته باشه. الانم مشغول تحصیل توی رشته مهندسی کامپیوتره.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی