ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انرژی

بزرگ‌ترین در جهان؛ ژاپن نیروگاه بادی شناور ۱ گیگاواتی برای تأمین برق توکیو می‌سازد

ژاپن قصد دارد بزرگ‌ترین نیروگاه بادی فراساحلی شناور جهان را با ظرفیت ۱ گیگاوات در نزدیکی جزایر ایزو بسازد.

آزاد کبیری
آزاد کبیری منتشر شده در 7 اردیبهشت 1405  |  20:30

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

دولت ژاپن از برنامه‌ای بلندپروازانه برای ساخت بزرگ‌ترین نیروگاه بادی فراساحلی شناور جهان در نزدیکی جزایر ایزو خبر داد. این پروژه که احتمالاً تا سال ۲۰۳۵ تکمیل می‌شود، برای تولید دست‌کم ۱ گیگاوات برق طراحی شده است تا هم نیاز جزایر و هم توکیو را تأمین کند.

درحال‌حاضر، بزرگ‌ترین نیروگاه بادی شناور عملیاتی جهان در نروژ قرار دارد، اما ظرفیت تولید آن کمتر از ۱۰۰ مگاوات است. چشم‌انداز توکیو حدود ۱۰ برابر بزرگ‌تر از این مقدار است. اگر این هدف محقق شود، میزان تولید برق آن تقریباً معادل یک رآکتور هسته‌ای خواهد بود.

ساخت بزرگ‌ترین نیروگاه بادی شناور در ژاپن

در مقایسه با نیروگاه‌های بادی فراساحلی که در بستر دریا نصب می‌شوند، نیروگاه‌های بادی شناور از سکوهای شناور استفاده می‌کنند که روی سطح آب قرار دارند و توسط سیستم پیچیده‌ای از لنگرها تثبیت می‌شوند. این طراحی در زمان نصب، آسیب کمتری به محیط زیست دریایی وارد می‌کند، زیرا از حفاری سنگین کف دریا جلوگیری می‌کند.

برای انتقال انرژی از دریا به مصرف‌کننده، برق این سازه‌های عظیم‌الجثه از طریق کابل‌های زیردریایی با ولتاژ بالا منتقل می‌شود. این کابل‌ها مستقیماً روی بستر اقیانوس قرار می‌گیرند و به‌عنوان یک شریان پنهان انتقال انرژی، سایت‌های دریایی دورافتاده را به جوامع جزیره‌ای و شبکه برق سرزمین اصلی متصل می‌کنند.

ایده این پروژه نخستین‌بار توسط فرماندار توکیو در اجلاس اقلیمی COP29 در سال ۲۰۲۴ مطرح شد. از آن زمان، دولت محلی با ساکنان و صنایع اصلی مانند ماهیگیری و حمل‌ونقل دریایی در جزایر اوشیما، نیجیما، کوزوشیما، میاکه و هاچیجو وارد گفت‌وگو شده تا مسائل اجتماعی و اجرایی پروژه را مدیریت کند.

READ  ایرباس A220 به خانواده هواپیماهای جت باریک پیکر ایرباس پیوست

با وجود این پیشرفت‌ها، مسیر تحقق پروژه چندان هموار نیست. دولت توکیو برای تسریع کار، بودجه پروژه در سال ۲۰۲۶ را به ۲.۷ میلیارد ین (حدود ۱۷ میلیون دلار آمریکا) افزایش داده و آن را صرف مطالعات باد و بررسی بستر دریا کرده است. بااین‌حال، نگرانی‌ها درباره سودآوری و ریسک‌های بالا باعث شده بخش خصوصی با احتیاط وارد این حوزه شود.

آزاد کبیری
آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ زبان‌شناسی‌ هستم و همان‌قدر که به «کلمه» علاقه‌مندم، از سرک‌کشیدن به گوشه‌وکنارِ جهان تکنولوژی و علم هم حظ می‌کنم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
نظرات ثبت شده (16 مورد)
  • Sayeh4578hhh

    اما ایرانی تو منتظر روزی دو ساعت (چهار ساعت) قطعی برق در ایران زمین باش
    بهبه

  • peyman17

    اینجا هم برای برای جبران کسری برق ، گرونش میکنن مردم کمتر مصرف کنن جواب هم نداد از بیخ قطعش میکن

  • Inglory

    مقایسه کنید اونا کجا از یک گیگ استفاده می‌کنند و اینجا کجا....

  • mardmorde

    اونا فکرشون آینه برق تولیدی کشورشون بیشتر از انرژی پاک باشه تا هوا آلوده نشه بعد ما تو این فکریم که اینترنت کی وصل میشه.

  • SadraL0

    دهکده پنهان مه بلخره شینونومه ۱ رو ساخت (اونایی که انیمشو دیدن)

  • Khosravani013

    حالا ایران در شرایط عادی تابستان برق اش قطع می شود

  • AryoSe7en

    به ژاپن بگید بیاد ایران اینجا از توانایی برخی ها میتونه برق کل کهکشان راه شیریو تولید کنه

    • Mr_F

      ... برق کل کهکشان راه شیریو قطع کنه.

  • Mohammad 13759

    با سونامی یا طوفان شدید چجوری مقابله میکنه

  • rezaaew

    فقط ایران 😁

  • Ali_badbakht

    خدایا کاش دستت لیز می‌خورد منو مینداختی یه جا دیگه غیر از ایران

    • Shaco_Jg

      فکر نکنم با یه لیز ساده کار در بیاد، بازم تو خاورمیانه می افتی.

    • Lance_Sterling

      ااگه دستش لیز میخورد میوفتادی تو کنگو چی ؟

    • mardmorde

      اگه دستش لیز می‌خورد از شانس بدمون میوفتادیم پاکستان،خیال نمیکنی که میوفتادیم ژاپن.
      فکر نمیکنم که حتی اینکه تو یه کشور خوب به دنیا میومدم اصلا احتمالش وجود می‌داشته.

    • mohsen1369

      حداقل 80 میلیون نفر دیگه هم همین ارزو را دارن.

مطالب پیشنهادی