ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گرمایش جهانی
محیط زیست

تحقیق جدید: ثروتمندان از عوامل اصلی گرمایش زمین هستند

تحقیقی جدید نشان می‌دهد از سال 1990 تاکنون 10 درصد ثروتمندترین انسان‌های جهان مسئول دوسوم گرمایش زمین بوده‌اند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۳:۵۹

دانشمندان با ترکیب داده‌های اقتصادی و مدل‌های اقلیمی به این نتیجه رسیده‌اند که از سال ۱۹۹۰ تاکنون، 10 درصد ثروتمندترین افراد جهان مسئول دوسوم گرمایش زمین هستند؛ یعنی ثروتمندان که گروه کوچکی از انسان‌های جهان را تشکیل می‌دهند، تقریباً هفت برابر بیشتر از 90 درصد بقیه جمعیت جهان در تغییرات اقلیمی نقش دارند.

در پژوهشی که ژورنال Nature Climate Change منتشر کرده، دانشمندان می‌گویند یک درصد ثروتمندترین افراد جهان به‌تنهایی بیست‌ برابر بیش از 99 درصد دیگر مردم به فجایع اقلیمی دامن می‌زنند. از سال 2019، 10 درصد ثروتمندترین مردمان جهان حدود نیمی از کل انتشار گازهای گلخانه‌ای را از طریق «مصرف خصوصی و سرمایه‌گذاری» به خود اختصاص داده‌اند و گروه فقیرترین افراد (50 درصد مردمان جهان) فقط مسئول یک‌دهم این میزان هستند.

یکی از نویسندگان تحقیق، «کارل-فریدریش اشلوسنر»، می‌گوید:

«اگر همه مردم مانند 50 درصد فقیرترین افراد جهان آلاینده تولید می‌کردند، از سال 1990 تاکنون شاهد گرمایش قابل‌توجهی نبودیم. توجه به این نابرابری برای اقدام عادلانه و مؤثر اقلیمی ضروری است.»

نقش قدرت اقتصادی در گرمایش زمین

در ایالات متحده، یک درصد ثروتمند جامعه مالک 80 درصد دارایی‌های شرکت‌ها هستند. افراد عادی نه‌فقط سهمی در این تصمیم‌گیری‌ها ندارند، بلکه قربانی سیاست‌هایی هستند که مدیران و سهام‌داران بزرگ اتخاذ می‌کنند.

برخلاف پژوهش‌های قبلی که بر عادات مصرفی ثروتمندان تمرکز داشتند، این پژوهش نگاه عمیق‌تری به ساختار سرمایه‌گذاری و تجارت جهانی دارد. محققان انتشار گازهای گلخانه‌ای را نه‌فقط از منظر مصرف، بلکه با بررسی جریان سرمایه دولتی و خصوصی و روابط تجاری جهانی تحلیل کرده‌اند. این دیدگاه نقش واقعی مالکیت و قدرت اقتصادی در آلودگی اقلیمی را مشخص می‌کند.

به گفته دانشمندان، افراد فقیر که نه کارخانه‌ای دارند، نه جت خصوصی، نه دکل نفتی، عملاً در معادله آلودگی اقلیمی نادیده گرفته شده‌اند. در سوی مقابل، ثروتمندان با سرمایه‌گذاری‌های کلان و مصرف افراطی، به سطوح بی‌سابقه‌ای از انتشار گازهای گلخانه‌ای دست یافته‌اند.

این پژوهش تأکید می‌کند بااینکه شرکت‌ها با تبلیغات گسترده مردم را به بازیافت، خرید خودروی برقی و استفاده از محصولات سبز ترغیب می‌کنند، هیچ‌یک از این اقدامات نمی‌تواند گرمایش زمین را مهار کند؛ مگر اینکه ابرثروتمندان جهان کنترل شوند. تا آن زمان، تغییرات اقلیمی همچنان ادامه خواهد داشت.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی