ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تعرفه‌های ترامپ بر چین و کانادا
مالی و سرمایه گذاری

آغاز دور جدید جنگ اقتصادی؛ چین و کانادا تعرفه‌های ترامپ را تلافی می‌کنند

با اجراشدن تعرفه‌های جدید ترامپ، مقامات چین و کانادا نیز از اقدامات تلافی‌جویانه علیه ایالات متحده آمریکا خبر دادند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۲:۴۴

امروز تعرفه‌های 25 درصدی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، بر کالاهای وارداتی از مکزیک و کانادا اجرایی شد؛ همچنین تعرفه کالاهای وارداتی از چین دوبرابر شد و به 20 درصد رسید. ترامپ اکنون ماشه را کشیده و دور جدید جنگ اقتصادی را در سطحی گسترده‌تر آغاز کرده است؛ البته طرف‌های مقابل نیز بلافاصله واکنش‌های شدید و تلافی‌جویانه‌ای به این تصمیمات نشان دادند.

براساس گزارش نیویورک تایمز، دقایقی پس از اجرای تعرفه‌های جدید ترامپ، دولت چین اعلام کرد بر مواد غذایی وارداتی از ایالات متحده تعرفه‌های گسترده اعمال خواهد کرد و فروش کالاهای مختلف به 15 شرکت آمریکایی را متوقف می‌کند.

واکنش شدید چین و کانادا به تعرفه‌های دونالد ترامپ

وزارت دارایی چین برای واردات مرغ، گندم، ذرت و پنبه آمریکایی تعرفه 15 درصدی و برای سایر مواد غذایی مانند سویا، گوشت خوک، گوشت گاو، محصولات آبزی، میوه‌ها، سبزیجات و محصولات لبنی 10 درصد تعرفه وضع کرد. علاوه‌براین، وزارت بازرگانی این کشور آسیایی اعلام کرد 15 شرکت آمریکایی دیگر مجاز به خرید محصولات از چین جز با مجوز خاص نخواهند بود؛ یکی از این شرکت‌ها Skydio است که بزرگ‌ترین سازنده هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی و تأمین‌کننده ارتش و خدمات اضطراری ایالات متحده است.

تعرفه‌های ترامپ بر چین و کانادا

بسیاری از شرکت‌های آمریکایی که چین آنها را هدف گرفته، پیمانکاران نظامی هستند. وزارت بازرگانی مانع فعالیت شرکت بیوتکنولوژی به نام ایلومینا (Illumina) نیز شده است. چین ایلومینا را به نقض قوانین معاملات بازار و تبعیض علیه شرکت‌های چینی متهم کرده است.

سخنگوی کنگره ملی خلق چین نیز به اعمال تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ را انتقاد کرده است:

«آمریکا با اعمال تعرفه‌های یک‌جانبه قوانین تجارت آزاد سازمان تجارت جهانی (WTO) را زیر پا گذاشته و امنیت و ثبات زنجیره‌های تأمین و عرضه جهانی را مختل کرده است.»

از سوی دیگر «جاستین ترودو»، نخست وزیر کانادا، نیز گفت این کشور با اعمال تعرفه‌های فوری 25 درصدی بر حدود 20.7 میلیارد دلار محصولات وارداتی از آمریکا به تعرفه‌های جدید ترامپ پاسخ خواهد داد. او می‌گوید: «تعرفه‌ها رابطه تجاری فوق‌العاده‌ای موفق را مختل می‌کنند.»

به گفته مؤسسه اقتصاد بین‌الملل پیترسون، تعرفه‌های این کشورها بر کالاهای یکدیگر، بر خانوار آمریکایی بیش از هزار و 200 دلار در هر سال هزینه اضافه تحمیل خواهد کرد. دونالد ترامپ از زمان پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری بر کالاهای وارداتی چین، کانادا و مکزیک تمرکز کرده و این 3 بازار را با عوارض سنگین خود تهدید کرده است؛ مگر اینکه سطوح «غیرقابل‌قبول» قاچاق مواد مخدر به ایالات متحده را کاهش دهند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی