ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
مالی و سرمایه گذاری

کاهش همزمان قیمت طلا، نقره و مس در سایه نگرانی‌های تورمی و جنگ خاورمیانه

طلا در بازار جهانی از زمان آغاز جنگ تاکنون بیش از ۱۳ درصد از ارزش خود را از دست داده است.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۰۹:۱۰

بازار فلزات گران‌بها و صنعتی آخرین هفته کاری میلادی را با فشار سنگین فروش پشت سر گذاشت؛ جایی که تشدید نگرانی‌ها نسبت به تورم جهانی، تداوم بحران انرژی و احتمال تداوم سیاست‌های پولی انقباضی باعث سقوط قیمت‌ها از طلا تا مس شد.

بهای هر انس طلا در پایان معاملات هفتگی با افت حدود ۲.۵ درصدی به محدوده ۴۵۴۰ دلار رسید. همزمان انس نقره نیز سقوط سنگین‌تری را تجربه کرد و با ریزش حدود ۹ درصدی روی سطح ۷۶ دلار بسته شد.

در بازارهای جهانی، افزایش بازدهی اوراق قرضه و تقویت شاخص دلار فشار مضاعفی بر کامودیتی‌ها وارد کرد. سرمایه‌گذاران نگران‌اند که بحران ناشی از جنگ و اختلال در عرضه انرژی، موج تازه‌ای از تورم را به اقتصاد جهانی تحمیل کند؛ موضوعی که می‌تواند بانک‌های مرکزی را به حفظ نرخ‌های بهره بالا یا حتی افزایش بیشتر آن‌ها وادار کند.

همین چشم‌انداز، نگرانی‌ها درباره کاهش رشد اقتصادی و افت تقاضا برای فلزات را تشدید کرده است. قیمت مس نیز در این فضا حدود ۲.۸ درصد افت کرد و بخشی از رشد ناشی از موج سرمایه‌گذاری در صنایع مرتبط با هوش مصنوعی را از دست داد.

بازار انرژی همچنان تحت تأثیر وضعیت تنگه هرمز قرار دارد؛ گذرگاه حیاتی انتقال نفت که با تداوم جنگ ایران و بلاتکلیفی تلاش‌ها برای پایان درگیری‌ها، عملاً در وضعیت بحرانی قرار گرفته است. ادامه این وضعیت، نگرانی‌ها درباره تورم جهانی را زنده نگه داشته و باعث رشد قیمت نفت در هفته اخیر شده است.

طلا در بازار جهانی از زمان آغاز جنگ تاکنون بیش از ۱۳ درصد از ارزش خود را از دست داده؛ موضوعی که نشان می‌دهد بازارها فعلاً بیش از آنکه روی نقش سنتی طلا به‌عنوان دارایی امن تمرکز کنند، نگران اثرات تورمی جنگ و سیاست‌های انقباضی بانک‌های مرکزی هستند.

مجتبی آستانه
مجتبی آستانه

دانشجوی برق بودم، تو دانشگاه برنامه‌نویسی درس می‌دادم، اما در نهایت خبرنگار شدم. چراییش هم به یک سوال تکراری هم‌دانشگاهیم بر می‌گرده: «چرا نمی‌نویسی؟». به بررسی صورت‌های مالی و تحلیل کسب‌وکارها علاقمندم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Hajar_The_Butterfly
    Hajar_The_Butterfly | 3 هفته قبل

    الان رفتم شارژ بخرم، دیدم ایرانسل شارژ ده تومنی رو حذف کرده و میگه از بیست تومن شروع میشه، بعد همراه اول هم چک کردم و همونم همین حرکتو زده بود، رایتل رو نمی‌دونم. یه شارژ می‌خری معلوم نیست چقد داخلش هوا گذاشتن از بس زود تموم می‌شه.
    درکل دارن از جیب ما برای جبران ورشکسته شدنشون میچاپن.
    نمی‌دونم این دست فرمون تا کجا می‌تونه بره.
    واقعا عصبیم و موضوع شارژ ده تومنی نیست، موضوع غول اصلیه...

    • Install_Iran_ItsTheBest
      Install_Iran_ItsTheBest | 3 هفته قبل

      متاسفانه ریز ریز از سر همه جا میزنن... هر اقدامی کوچیکی که بتونن انجام میدن تا شهروند رو هل بدن به سمت هزینه کردن بیشتر... بسته های "اینترانت" شون هم که هی محدود تر میشه.. مثلا همراه اول دو دستی.. بعله .. انجام میده برای بسته های ساعتیش و میتونه بیاد ربطش بده به ساعت اوج مصرف و اینا... مجوز ندارن وگرنه تو همین نبود اینترنت هم , بسته های "اینترانت" شون رو گرونتر میکردن... خب آخه.... چی بگم که گوش شنوایی نیست

مطالب پیشنهادی