ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
Perplexity
مالی و سرمایه گذاری

نیویورک تایمز از Perplexity به اتهام کپی‌برداری کلمه‌به‌کلمه از محتوای خود شکایت کرد

این نشریه ادعا کرده که Perplexity به‌طور غیرقانونی محتوای آن را «استخراج، کپی و توزیع» می‌کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۴ | ۲۰:۰۰

نیویورک تایمز دور جدیدی از نبرد حقوقی با استارتاپ هوش مصنوعی Perplexity را آغاز کرده و این‌بار با ارائه یک شکایت رسمی، این شرکت را به تولید و کسب درآمد از پاسخ‌هایی متهم کرده که «کپی کلمه‌به‌کلمه یا بسیار مشابه» از محتوای این نشریه هستند.

در متن شکایت توضیح داده شده که Perplexity به‌طور غیرقانونی محتوای این نشریه را «استخراج، کپی و توزیع» می‌کند. نیویورک تایمز ادعا کرده که این رفتار برخلاف قوانین کپی‌رایت است و بی‌اعتنایی این استارتاپ به درخواست‌های مکرر برای توقف استفاده از مطالب آن را نشان می‌دهد.

نیویورک تایمز ادعا کرده که طی ماه‌های گذشته بارها به پرپلکسیتی هشدار داده و برای این شرکت اخطار ارسال کرده است. همچنین اشاره شده که ابزارهای استخراج اطلاعات به‌طور عمدی ابزارهای محافظتی این نشریه، مانند فایل robots.txt را (که بخش‌های مجاز برای استخراج را مشخص می‌کند) دور می‌زنند.

خواسته‌های نیویورک تایمز و پاسخ Perplexity به شکایت

نیویورک تایمز علاوه‌بر درخواست دریافت خسارت، از دادگاه خواسته Perplexity را به‌طور دائمی از این رفتارها منع کند. سخنگوی Perplexity در واکنش به این شکایت در بیانیه‌ای به ورج گفته است:

«از رادیو و تلویزیون گرفته تا اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و حالا هوش مصنوعی، ناشران طی صد سال گذشته شرکت‌های فناوری جدید را هدف شکایت خود قرار داده‌اند. خوشبختانه [این شکایت‌ها] هیچ‌وقت نتیجه نداده وگرنه امروز درباره این موضوع از طریق تلگراف صحبت می‌کردیم.»

نیویورک تایمز

پرپلکسیتی طی ماه‌های گذشته با چندین پرونده حقوقی روبه‌رو شده، به‌ویژه پس از گزارش‌های فوربز و WIRED که نشان می‌دادند این سرویس با دور زدن PayWall برخی وب‌سایت‌ها، خلاصه هوش مصنوعی (و در مواردی نسخه‌های تقریباً کامل) محتوای آنها را ارائه می‌کند. نیویورک تایمز نیز در شکایت خود ادعایی مشابه را مطرح کرده و می‌گوید رویکرد Perplexity باعث شده کاربران بدون نیاز به مراجعه به وب‌سایت این رسانه یا خرید نسخه چاپی، از نسخه‌های جایگزین آن استفاده کنند.

در‌همین‌حال، نشریه شیکاگو تریبون (The Chicago Tribune) نیز روز پنجشنبه شکایت مشابهی را علیه این استارتاپ هوش مصنوعی مطرح کرده بود.

جواد تاجی
جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی