ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سونی، وارنر و آنتروپیک
مالی و سرمایه گذاری

سونی و وارنر از آنتروپیک به اتهام نقض کپی‌رایت برای آموزش Claude شکایت کردند

پرونده‌های قبلی آنتروپیک نشان می‌دهد دریافت غیرقانونی محتوا، مرز باریک استفاده قانونی برای آموزش هوش مصنوعی است.

جواد تاجی
جواد تاجی منتشر شده در 8 شهریور 1405  |  12:42

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

شرکت‌های سونی (بخش Sony Music Publishing)، وارنر (Warner Chappell) و تعداد دیگری از ناشران موسیقی، علیه استارتاپ هوش مصنوعی آنتروپیک و بنیان‌گذاران آن، «داریو آمودی» و «بنجامین مان»، شکایت جدیدی را ثبت کردند. این ناشران آنتروپیک را متهم کرده‌اند که با راه‌اندازی یک کمپین، درحال دانلود و استفاده غیرقانونی از آثار دارای کپی‌رایت است.

شکایت جدید که در دادگاه منطقه‌ای ایالات متحده برای ناحیه شمالی کالیفرنیا به ثبت رسیده، شرکت آنتروپیک را به «سرقت آشکار» از طریق به‌کارگیری هزاران اثر تحت حفاظت کپی‌رایت جهت آموزش مدل هوش مصنوعی Claude متهم می‌کند.

در واکنش به این ادعاها، سخنگوی آنتروپیک در بیانیه‌ای اعلام کرد:

«ما با ادعاهای مطرح‌شده از سوی ناشران موافق نیستیم و قصد داریم به‌طور جدی در دادگاه از خود دفاع کنیم».

سابقه آنتروپیک و چالش‌های کپی‌رایت

این پرونده نخستین چالش حقوقی مرتبط با مالکیت فکری برای آنتروپیک نیست. درواقع برخی از وکلایی که این شکایت جدید را پیگیری می‌کنند، نمایندگی Concord Music Group و Universal Music Group را در پرونده‌ای دیگر برعهده داشتند و رهبری پرونده مشهور Bartz v. Anthropic را نیز عهده‌دار بودند.

آنتروپیک Claude

در آن پرونده، گروهی از نویسندگان آنتروپیک را به استفاده غیرمجاز از آثار خود برای آموزش محصولاتی نظیر Claude متهم کردند. در جریان آن دعوای حقوقی، پس از اینکه قاضی حکم داد استفاده از آثار دارای کپی‌رایت برای آموزش قانونی است اما دستیابی به محتوا از طریق دزدی دریایی مجاز نیست، آنتروپیک به پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ملزم شد.

اگرچه هر دو پرونده استدلال‌های مشابهی دارند، اما تفاوت‌های عمده‌ای نیز میان آنها دیده می‌شود. شکایت جدید ناشران موسیقی ماهیتی گسترده‌تر دارد و با تکیه بر یافته‌های پرونده‌های پیشین، آنتروپیک را به «سرقت آشکار» از طریق دانلود غیرقانونی با تورنت برای دستیابی به میلیون‌ها نسخه از کتاب‌ها، از جمله کتاب‌های حاوی متن ترانه‌ها و نت‌های موسیقی، متهم کرده است.

جواد تاجی
جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من در دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
    مطالب پیشنهادی