ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استارلینک
مالی و سرمایه گذاری

استارلینک حالا 4 میلیون مشترک دارد

پیش‌بینی می‌شود سرویس اینترنت ماهواره‌ای اسپیس ایکس در سال جاری 6.6 میلیارد دلار درآمد داشته باشد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۶ مهر ۱۴۰۳ | ۱۰:۰۰

«گوین شاتول»، رئیس اسپیس ایکس هنگام شهادت در جلسه کمیته تخصیص بودجه مجلس ایالاتی رسماً اعلام کرد که سرویس استارلینک اکنون 4 میلیون مشترک دارد.

حساب استارلینک در ایکس با انتشار یک پست جدید نوشت:

«استارلینک بیش از 4 میلیون نفر را با اینترنت پرسرعت در بیش از 100 کشور، قلمرو و بسیاری از بازارهای دیگر متصل می‌کند.»

دست‌یابی به نقاط‌عطف جدید توسط استارلینک

بااین‌وجود، یعنی اسپیس ایکس فقط از اواخر ماه مه تاکنون یک میلیون مشتری جدید به دست آورده است. این شرکت ارائه سرویس‌های خود به‌صورت آزمایشی را از اکتبر سال 2020 آغاز کرد و در دسامبر سال 2022 به نقطه‌عطف 1 میلیون مشترک دست پیدا کرد. در سپتامبر 2023 به 2 میلیون و در ماه مه نیز به 3 میلیون مشترک رسید.

صورت فلکی این سرویس در‌حال‌حاضر شامل نزدیک به 6000 ماهواره می‌شود که خدمات آن را در نزدیک به 100 کشور جهان برای کاربران عادی و همچنین مشتریان بزرگ سازمانی مانند خطوط هوایی بزرگ ارائه می‌کند.

طبق گفته شرکت مشاوره و تحقیقات صنعتی Quilty Space، این سرویس در مسیر به‌دست‌آوردن 6.6 میلیارد دلار درآمد در سال جاری قرار دارد. نکته قابل‌توجه اینکه استارلینک در دو سال قبل به درآمدی در حدود 1.4 میلیارد دلار رسیده بود.

استارلینک همچنین در برنامه‌های مربوط به اکتشاف فضا اسپیس ایکس نقش مهمی دارد. درحالی که این شرکت از سرمایه‌گذاران بالقوه نیز پول دریافت می‌کند، «ایلان ماسک»، مدیرعامل شرکت بارها گفته است که درآمد حاصل از خدمات اینترنت استارلینک به توسعه بیشتر موشک قابل استفاده‌مجدد استارشیپ کمک می‌کند. همچنین این موشک به شرکت کمک می‌کند تا ماهواره‌های بیشتری را با سرعت بیشتر پرتاب کند.

استارلینک به غول بلامنازع حوزه اینترنت ماهواره‌ای تبدیل شده است. این سرویس از زمان شروع به‌کار خود سهم بازار شرکت‌های قدیمی مانند Viasat و SES را تصاحب کرده است. درحال‌حاضر تعداد انگشت‌شماری صورت فلکی دیگر در دست ساخت هستند، مانند پروژه کویپر آمازون، اما خدمات تجاری خود را آغاز نکرده‌اند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی