ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اپل ویژن پرو
گجت ها

اولین نقدهای هدست ویژن پرو منتشر شد؛ نوآورانه‌ترین محصول اپل از زمان اولین آیفون

از مواردی مانند قیمت گران، عدم وجود برنامه‌هایی چون نتفلیکس و یوتوب و باتری جداگانه به‌عنوان نقاط ضعف ویژن پرو یاد شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

هدست واقعیت ترکیبی اپل ویژن پرو از روز جمعه وارد مرحله پیش‌فروش شده است و از روز 2 فوریه (13 بهمن‌ماه) رسماً عرضه خواهد شد. حالا اولین نقدهای این محصول 3499 دلاری منتشر شده است که در ادامه آن‌ها را مرور می‌کنیم.

مطلب بررسی هدست اپل ویژن پرو را با ورج آغاز می‌کنیم. این نشریه در بررسی خود می‌نویسد:

«ویژن پرو در مقایسه با سایر هدست‌های واقعیت مجازی که عمدتاً پلاستیکی هستند و ظاهری کاملاً احمقانه دارند، خیره‌کننده است. این دستگاه از منیزیم و فیبر کربن در یک محفظه آلومینیومی ساخته شده که مانند دنباله‌ای بر زبان طراحی آشنای اپل به‌نظر می‌رسد.»

نمایشگر هدست ویژن پرو

منتقد CNBC درباره نمایشگر ویژن پرو می‌گوید:

«این نمایشگر باعث حذف افکت screendoor می‌شود که در اکثر هدست‌های ارزان‌تر مانند Meta Quest 3 رایج است. با وجود این افکت، هنگام نگاه‌کردن به اطراف از طریق هدست، می‌توانید پیکسل‌ها را نیز مشاهده کنید. با ویژن پرو به‌راحتی می‌توانید متن یک وب‌سایت یا کتاب را بخوانید. همچنین توانستم فیلم‌ها را روی صفحه‌هایی بزرگ‌تر و زیباتر از هر تلویزیونی که در خانه دارم، تماشا کنم.»

با توجه به اینکه ویژن پرو در طول تماس‌ها صورت کاربر را می‌پوشاند، اپل به شما اجازه می‌دهد تا یک نسخه دیجیتالی از خودتان (همان پرسونا) را تولید کنید. بااین‌حال، آواتارهای دیجیتالی اپل هنوز در مرحله بتا هستند و به‌نظر می‌رسد که جای کار زیادی در پیش دارند.

کنترل و باتری‌های ویژن پرو

یکی از مهم‌ترین نقاط قوت ویژن پرو که در بررسی‌های مختلفی به آن اشاره شده است، سیستم‌های ردیابی چشم و دست هستند که نیاز به یک کنترلر اضافی را از بین برده‌اند. وال‌استریت ژورنال در این رابطه می‌گوید:

«برای ویژن پرو، چشم‌ها و دستان شما تمام چیزی است که نیاز دارید.»

اپل می‌گوید باتری ویژن پرو به‌طور معمول تا دو ساعت دوام می‌آورد و این میزان هنگام تماشای ویدیوی دوبعدی تا 2.5 ساعت افزایش می‌یابد. بااین‌حال، «برایان تانگ» در بررسی خود ادعا می‌کند که این هدست برای استفاده عمومی به عمر باتری نزدیک به 2.5 ساعت دست یافته است و همچنین با یک بار شارژ موفق شده فیلم سه‌ساعته Avengers: Endgame را با آن تماشا کند.

«جان گروبر» (John Gruber) از Daring Fireball نیز گفته است که ویژن پرو در طول بررسی‌های او حداقل سه ساعت عمر باتری داشته، اما او به مورد استفاده خاصی اشاره نکرده است.

منتقد نشریه Tom's Guide به‌عنوان نتیجه‌گیری مطلب «بررسی هدست ویژن پرو» خود می‌گوید:

«اپل ویژن پرو به‌دلیل قیمت‌گذاری‌اش به‌راحتی قابل تمسخر است. من قطعاً نمی‌توانم یکی از آن‌ها را با قیمت 3500 دلار بخرم، اما اکنون که تمام ویژگی‌هایش را آزمایش کرده‌ام، استدلال می‌کنم که این نوآورانه‌ترین محصول اپل از زمان آیفون اصلی است.»

نقاط ضعف و قوت هدست اپل ویژن پرو

همچنین در بررسی ورج به نکات مثبت و منفی این دستگاه نیز اشاره کرده است که به شرح زیر هستند:

نقاط قوت:

- رابط شگفت‌انگیز برای ردیابی چشم و دست
- فیلم‌های سه‌بعدی شگفت‌انگیز و ویدیوهای فراگیر اپل
- فیلم و عکس‌های فضایی چشمگیر
- عملکرد جادویی با مک‌بوک
- برنامه‌ها و تجربیات واقعیت افزوده عالی
نقاط ضعف:

- فوق‌العاده گران
- عدم وجود برنامه‌هایی چون نتفلیکس و یوتوب
- پرسوناها همچنان نیاز به کار دارند
- باتری جداگانه می‌تواند آزاردهنده باشد

ورج نیز از نمایشگر، سیستم‌های ردیاب دست و چشم، عملکرد بسیار خوب با اکوسیستم اپل و تجربه واقعیت افزوده بسیار جذاب به‌عنوان نقاط قوت ویژن پرو یاد کرده است.

درنهایت، وزن هدست ویژن پرو، بسته به اینکه از چه نوع آیتم‌هایی استفاده می‌کنید، بین 600 تا 650 گرم است. Cnet در بررسی خود می‌نویسد:

«استفاده از دستگاه در ابتدا خیلی راحت است، اما پس از نیم‌ ساعت هدست بسیار سنگین می‌‌شود و کمی روی گونه‌های من فشار می‌رود؛ هرچند برای جلسات کوتاه خوب است.»

برای آشنایی با آیتم‌های درون جعبه ویژن پرو می‌توانید این مطلب را ببینید.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی