ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

عینک متا
گجت ها

متا از نسل جدید عینک تحقیقاتی خود با قابلیت اندازه‌گیری ضربان قلب رونمایی کرد [تماشا کنید]

این عینک فقط در دسترس مراکز تحقیقاتی قرار خواهد گرفت و از آن برای توسعه راهکارهایی برای افراد نابینا و کم‌بینا استفاده می‌شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ | ۲۳:۳۰

متا از نسل دوم عینک های تحقیقاتی Project Aria خود با نام Aria Gen 2 رونمایی کرد که می‌تواند ضربان قلب را اندازه‌گیری کند.

Aria Gen 2 که حدود پنج سال پس از نسخه اولیه این دستگاه معرفی شده، با مجموعه‌ای از حسگرهای پیشرفته، پردازش هوش مصنوعی روی دستگاه و طراحی بهینه برای استفاده روزمره همراه است. این عینک مجهز به تراشه اختصاصی متا بوده و می‌تواند وظایف هوش مصنوعی مانند ردیابی چشم، تشخیص حرکات دست و تشخیص گفتار را به‌صورت کاملاً آن-دیوایس پردازش کند.

پیشرفت‌های عینک متا نسبت به نسل قبل

متا درباره ویژگی‌های جدید Aria Gen 2 نسبت به نسل اول به چند مورد زیر اشاره کرده است:

  • مجموعه حسگرهای پیشرفته: این عینک دارای دوربین RGB، دوربین‌های SLAM با 6 درجه آزادی، دوربین‌های ردیابی چشم، میکروفون‌های فضایی، حسگرهای IMU، فشارسنج، مغناطیس‌سنج و GNSS است. همچنین، در قسمت پد بینی دو حسگر جدید شامل سنسور PPG برای اندازه‌گیری ضربان قلب و یک میکروفون تماسی برای تشخیص صدای کاربر از محیط تعبیه شده است.
  • پردازش هوش مصنوعی کم‌مصرف و روی دستگاه: تمام پردازش‌های مرتبط با SLAM، ردیابی چشم، تشخیص دست و تشخیص گفتار بدون نیاز به اتصال به فضای ابری، مستقیماً روی تراشه اختصاصی متا انجام می‌شود.
  • استفاده روزمره و طراحی قابل حمل: عینک 75 گرم وزن دارد، از 6 تا 8 ساعت شارژدهی برخوردار است و دارای دسته‌های تاشو برای حمل آسان‌تر است.
  • تعامل صوتی پیشرفته: کاربران می‌توانند از بلندگوهای Open-ear با فناوری حذف نویز برای دریافت بازخورد صوتی استفاده کنند که امکان آزمایش و توسعه سیستم‌های تعاملی را فراهم می‌کند.

به‌طور خلاصه، به گفته متا، Aria Gen 2 که تنها 75 گرم وزن دارد، می‌تواند وظایف هوش مصنوعی مانند ردیابی چشم، تشخیص حرکات دست و تشخیص گفتار را انجام دهد. این عینک همچنین دارای بلندگوهای Open-ear با فناوری حذف نویز و باتری‌ای با عمر حداکثر هشت ساعت است.

متا قصد دارد این عینک را طی ماه‌های آینده در اختیار مراکز تحقیقاتی دانشگاهی و تجاری قرار دهد. یکی از اولین آزمایش‌کنندگان این محصول، شرکت Envision است که از Aria Gen 2 برای توسعه راهکارهایی ویژه افراد نابینا و کم‌بینا استفاده می‌کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی