ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ریسک مصرف ژامبون
سلامت

مطالعه جدید: دانشمندان از عواقب ترسناک مصرف دو برش ژامبون در روز می‌گویند

مصرف روزانه ۵۰ گرم ژامبون ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۱۵ درصد افزایش می‌دهد.

رضا زارع‌پور
نوشته شده توسط رضا زارع‌پور | ۴ شهریور ۱۴۰۳ | ۲۱:۳۰

طبق نتایج پژوهشی جدید در دانشگاه کمبریج، درباره مصرف گوشت‌های قرمز و فراوری‌شده، هر دو این مواد غذایی ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهند. و اگر روزانه 2 برش ژامبون مصرف کنید، این ریسک بسیار بیشتر می‌شود.

دانشمندان پس از بررسی داده‌های سلامت مربوط به ۱.۹ میلیون شرکت‌کننده از سراسر دنیا این ارتباط بین مصرف ژامبون و ریسک دیابت نوع ۲ را کشف کردند. این مطالعه بخشی از پروژه InterConnect برای مطالعه دیابت و چاقی بود که بودجه آن را اتحادیه اروپا تأمین کرده است.

پژوهشگران این مطالعه نتایج خود را در ژورنال Diabetes & Endocrinology در نشریه Lancet منتشر کرده‌اند.

کاهش مصرف گوشت، خصوصاً از نوع فراوری‌شده، برای پیشگیری از دیابت لازم است.
کاهش مصرف گوشت، خصوصاً از نوع فراوری‌شده، برای پیشگیری از دیابت لازم است.

ارتباط بین مصرف ژامبون و دیابت نوع ۲

طبق یافته‌های این پژوهش، مصرف روزانه ۵۰ گرم گوشت فراوری‌شده (معادل فقط 2 برش ژامبون) ریسک ابتلا به دیابت را ۱۵ درصد افزایش می‌دهد.

همچنین دانشمندان دریافتند مصرف روزانه حدود ۱۰۰ گرم گوشت قرمز نیز ریسک توسعه دیابت را ۱۰ درصد بالا می‌برد.

پژوهشگران می‌گویند این پژوهش جامع‌ترین مدرک برای اثبات رابطه خوردن گوشت فراوری‌شده و گوشت قرمز فراوری‌نشده با ریسک بالای ابتلا به دیابت نوع ۲ است. این یافته‌ها با توصیه‌های سلامت سازگار هستند که طبق آن‌ها افراد باید برای پیشگیری از دیابت مصرف گوشت فراوری‌شده و فراوری‌نشده را کاهش دهند.

درکل به‌ نظر می‌رسد ارتباطی واقعاً قوی بین مصرف گوشت و ریسک توسعه دیابت وجود دارد. حتی مصرف ۱۰۰ گرم گوشت پرندگان در روز احتمال ابتلا به دیابت را 8 درصد افزایش می‌دهد. البته بررسی‌های بیشتر نشان داد این ارتباط ضعیف‌تر از ارتباط گوشت‌های قرمز و فراوری‌شده با این بیماری است.

بااینکه این مطالعه شواهد بسیار جامعی از ارتباط مصرف گوشت پرندگان و دیابت نوع ۲ ارائه می‌کند، این ارتباط همچنان قطعی نیست و باید بیشتر بررسی شود.

جمع‌بندی کلی این پژوهش غافلگیرکننده است؛ زیرا باور جمعی بر این است که مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده (مانند شکر سفید) عامل اصلی افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.

مکانیسم‌هایی که مصرف گوشت را به توسعه دیابت نوع ۲ مرتبط می‌کنند، کامل مشخص نیستند. در این مقاله شرح می‌دهد که خوردن انواع خاصی از گوشت حساسیت انسولین یا محیط میکروبی روده افراد را مختل می‌کند و منجر به دیابت نوع ۲ می‌شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی