ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اینترنت و زندگی
سلامت

نتیجه پژوهشی بزرگ: میان استفاده از اینترنت و زندگی بهتر رابطه وجود دارد

افرادی که به اینترنت دسترسی دارند و از آن استفاده می‌کنند، معمولاً زندگی بهتری دارند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۲۰:۰۰

محققان در مطالعه‌ای بر روی حدود 2.4 میلیون نفر در بین سال‌های 2006 تا 2021 با حداقل سن 15 سال، دریافتند که دسترسی به اینترنت و استفاده از آن با افزایش بهزیستی یا سلامت یا کیفیت زندگی (Wellbeing) رابطه دارد. البته پژوهشگران هشدار داده‌اند که با توجه به افزایش اختلاف‌نظرها پیرامون اثر این فناوری به‌خصوص بر جوانان، نمی‌توان نتیجه‌گیری‌های کلی و همگانی انجام داد.

به‌گزارش گاردین، پژوهشگران مؤسسه اینترنت آکسفورد، از زیرمجموعه‌های دانشگاه آکسفورد، با بررسی افراد مختلف از 168 کشور دنیا می‌گویند افرادی که از اینترنت استفاده می‌کنند، معمولاً وضعیت زندگی بهتری دارند. محققان مدعی‌اند کسانی که به اینترنت دسترسی دارند، در تمامی کشورها 8.5 درصد رضایت بیشتری از زندگی داشته‌اند. همچنین آن‌ها 8.3 درصد تجربیات مثبت بیشتری را پشت‌سر گذاشته‌اند.

پروفسور «اندرو پرزی‌بیلسکی» از دانشگاه آکسفورد که از محققان این پژوهش بوده است، می‌گوید: «تجزیه‌وتحلیل ما اولین نمونه‌ای است که وجود یا عدم وجود رابطه میان دسترسی به اینترنت [ثابت]، دسترسی به اینترنت موبایل و استفاده منظم از اینترنت را در سطح جهانی با بهزیستی آزمایش می‌کند.»

تحقیق درباره رابطه بین اینترنت و وضعیت زندگی چگونه انجام شد؟

از شرکت‌کنندگان در این تحقیق درباره دسترسی به اینترنت و استفاده از آن، و همچنین هشت شاخص مختلف بهزیستی نظیر رضایت از زندگی، وضعیت زندگی اجتماعی، هدفمندی در زندگی و احساس بهزیستی اجتماعی سؤال می‌شد. آن‌ها همچنین عواملی نظیر درآمد، تحصیلات، مشکلات سلامتی و وضعیت روابط عاطفی را که می‌توانست بر نتایج تحقیق تأثیر بگذارد، در نظر گرفتند.

در نهایت مشخص شد که میان ارتباط با اینترنت و بهزیستی 84.9 درصد رابطه مثبت، 0.4 درصد رابطه منفی و 14.7 درصد رابطه‌ای بدون ارزش آماری بالا وجود داشت. البته این تحقیق نتوانست رابطه علت و معلولی بین این دو مقوله پیدا کند. این پژوهش صرفاً رابطه همبستگی را نشان می‌دهد.

افزون‌براین، محققان بررسی نکردند که افراد چه مدت در اینترنت زمان می‌گذرانند یا از آن برای چه اموری استفاده می‌کنند. پرزی‌بیلسکی می‌گوید: «اگر می‌خواهیم دنیای آنلاین را برای جوانان ایمن‌تر کنیم، نمی‌توانیم با عقاید قبلی و راهکارهای کلی جلو برویم. باید مطمئن شویم که ذهن‌مان می‌تواند توسط داده‌ها تغییر کند.»

نتایج پژوهش حاضر در مجله Technology, Mind and Behaviour منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی