ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واکسن سرطان تخمدان
سلامت

دانشمندان آکسفورد اولین واکسن پیشگیری از سرطان تخمدان را می‌سازند

این واکسن به سیستم ایمنی بدن می‌آموزد مراحل اولیه سرطان تخمدان را تشخیص دهد و با آن مبارزه کند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۴ مهر ۱۴۰۳ | ۲۰:۰۰

اولین واکسن جهان برای پیشگیری از سرطان تخمدان در بریتانیا ساخته می‌شود. این واکسن درصورت موفقیت می‌تواند جان هزاران نفر را نجات دهد و درنهایت این بیماری را از بین ببرد. این واکسن که OvarianVax نام دارد، به سیستم ایمنی بدن می‌آموزد مراحل اولیه سرطان تخمدان را تشخیص دهد و با آن مبارزه کند.

براساس گزارش یورونیوز، محققان دانشگاه آکسفورد روی ساخت OvarianVax کار می‌کنند. این واکسن باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن سرطان تخمدان را در مراحل اولیه تشخیص دهد و به آن حمله کند. دکتر «احمد احمد»، انکولوژیست زنان دانشگاه آکسفورد و رئیس پروژه OvarianVax، در بیانیه‌ای گفته است:

«ما به استراتژی‌های بهتری برای پیشگیری از سرطان تخمدان نیاز داریم... آموزش سیستم ایمنی برای تشخیص علائم اولیه سرطان چالشی سخت است. ولی ما اکنون ابزارهای بسیار پیچیده‌ای داریم که درباره نحوه تشخیص سرطان تخمدان توسط سیستم ایمنی بینش واقعی به ما می‌دهد.»

اولین واکسن پیشگیری از سرطان تخمدان

واکسن سرطان تخمدان

این واکسن در وهله اول زنانی را هدف گرفته است که جهش ژنتیکی دارند و ممکن است بیشتر در معرض خطر سرطان تخمدان باشند. برخی زنان مبتلا به این جهش‌ها (مانند «آنجلینا جولی»، بازیگر مشهور هالیوود) برای جلوگیری از سرطان، مجبور می‌شوند با جراحی تخمدان‌ها و لوله‌های فالوپ خود را خارج کنند که باعث می‌شود دیگر بچه‌دار نشوند.

محققان اکنون می‌کوشند تعیین کنند سیستم ایمنی چقدر از پروتئین‌های مختلف در سطح سلول‌های سرطانی تخمدان را تشخیص می‌دهد. همچنین در آزمایشگاه، آزمایش‌هایی برای اندازه‌گیری میزان اثربخشی واکسن در ازبین‌بردن سلول‌های سرطانی انجام خواهند داد. اگر این آزمایش‌های اولیه موفقیت‌آمیز باشد، محققان آزمایش‌های بالینی انجام می‌دهند تا میزان عملکرد واکسن را در افراد بسنجند.

مؤسسه سرطان بریتانیا تحقیقات OvarianVax را تا سقف 600 هزار پوند (حدود 787 هزار دلار) تأمین خواهد کرد و البته اعلام کرده ممکن است «سال‌های زیادی» طول بکشد تا این واکسن در دسترس بیماران قرار گیرد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی