ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شبکه‌های اجتماعی
سلامت

محققان: استفاده زیاد از شبکه‌های اجتماعی با افزایش احتمال افسردگی ارتباط دارد

شبکه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر برای کاهش اثرات منفی روی سلامت روان کاربران تحت فشار سیاست‌گذاران قرار گرفته‌اند.

حمید گنجی
حمید گنجی منتشر شده در 6 شهریور 1405  |  19:00

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

یک پژوهش جدید با استفاده از داده‌های ۱۱ساله مربوط به ۱۸۳ هزار بزرگسال، تلاش کرده رابطه میان میزان زمانی را که افراد هر روز در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کنند و پیامدهای منفی آن روی سلامت روان بررسی کند.

پژوهشگران دانشگاه سینسیناتی و دانشگاه نورث‌وسترن در مقاله‌ای که در نشریه npj Mental Health Research منتشر شده، اعلام کرده‌اند از بیش از یک دهه داده مربوط به مطالعه رفتارهای رسانه‌ای و تأثیرگذاری استفاده کرده‌اند و دریافتند استفاده شدید از شبکه‌های اجتماعی یکی از مهم‌ترین عوامل پیش‌بینی‌کننده افسردگی گزارش‌شده توسط خود افراد بوده است.

استفاده بیشتر از شبکه‌های اجتماعی با تشدید علائم افسردگی در افراد مرتبط است

«هانس بری‌تر»، نویسنده مسئول این پژوهش و استاد دانشگاه سینسیناتی، گفت: «وقتی صحبت از افسردگی و شبکه‌های اجتماعی به میان می‌آید، این ارتباط در آزمایش‌های علمی مختلف طی هر ۱۱ سال کاملاً مشهود است. تصویر نگران‌کننده‌ای به دست می‌آید. شبکه‌های اجتماعی برای افراد در تمام مراحل زندگی مضر هستند. نباید خودمان را در معرض محصولی قرار دهیم که با استفاده از علم اعتیاد، زمان تماشای ما را بهینه می‌کند.»

کودکان و شبکه‌های اجتماعی

در خلاصه رسمی این پژوهش آمده است: «پژوهشگران میان افسردگی گزارش‌شده توسط خود افراد و استفاده حداقل ۱۵۰ دقیقه‌ای در روز از شبکه‌های اجتماعی ارتباط مشاهده کردند. آنها همین نتیجه را در هر ۱۱ سال مورد بررسی مشاهده کردند.»

اما زمان اعلام نتایج این پژوهش نیز جالب توجه است. هفته گذشته، ائتلافی دوحزبی متشکل از ۵۰ دادستان کل ایالت‌های آمریکا اعلام کرد که شرکت متا مشروط به تأیید دادگاه، پذیرفته است تا ۱۷.۱ میلیارد دلار جریمه پرداخت کند و محدودیت‌های گسترده جدیدی برای افزایش ایمنی کودکان در فیس‌بوک و اینستاگرام بپذیرد. این درحالی است که متا تنها در سال گذشته ۲۰۰.۹۷ میلیارد دلار درآمد داشته است؛ بنابراین این جریمه معادل حدود ۸.۵ درصد از درآمد یک سال این شرکت است.

متا همچنین باید رویکردهای ایمنی جدیدی از جمله احراز هویت سنی دقیق‌تر، روش‌هایی برای جلوگیری از تماس ناخواسته افراد غریبه، توقف پخش خودکار ویدیوها و پنهان کردن لایک‌ها را نیز در پلتفرم‌های خود در پیش بگیرد.

حمید گنجی
حمید گنجی

    دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
      مطالب پیشنهادی